Gönderen Konu: Corolla eksozdan gelen zırıltı sesi ve yakıt sorunu  (Okunma sayısı 8271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar 99 corolla 1.6 terra aracımda yaklaşık bir aydır eksozdan bir zırıltı sesi gelmeye başladı. Biliyosunuz bizim arabaların rölantisi baya düşük devirde oluyor. Seste rölantide beklerken özellikle  800 devirden  600e doğu düştüğünde geliyo sürekli gelen bir ses değil, ama ses başlayınca arka cam zınk zınk ötüyor resmen.
Bu ses başladı başlayalı (tesadüfmü bilmiyorum ama) araba çok yakmaya başladı önceden 20 kuruşu geçmeyen araba son ölçümlerimde 30 kuruş yakıyor şehir içi kısa mesafe kullanımda. İlk başlarda havaların soğumasına bağlamıştım yakıtı ama bu kadar yükselmesi normal değil diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla eksozdan gelen zırıltı sesi ve yakıt sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2010, 19:54:26 »
Arkadaşlar bende 1998 model xei corolla var. bir kaç sorum olacak
1-Farlar geceleri fazla aydınlatmıyoo
2-Araba hareket etmeye başladığında önlerden cırk cırk ses geliyo bazen

yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2010, 20:20:23 »
Burak Bey benim konuyla pek alakalı değil sorununuz ama yinede ilk ben cevap vereyim, benim farlarda az aydınlatıyodu şimdi philipsin %30 fazla aydınlatanından taktım biraz fark etti. Bundan da memnun kalmazsam performans ampullerden takacam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2010, 20:33:13 »
Fevzı bey
Susturucunuzun ıcı dagalmıstır.
Buna baglı olarak ses ve fazla yakıt sarfı sorunlarınız olusmustur dıye dusunuyorum.
Egzoz degısımınde orıjınal egzoz harıcınde kesınlıkle tercıhte bulunmamanızı sıddetle tavsıye ederım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2010, 21:01:30 »
Fevzı bey
Buna baglı olarak ses ve fazla yakıt sarfı sorunlarınız olusmustur dıye dusunuyorum.
Egzoz degısımınde orıjınal egzoz harıcınde kesınlıkle tercıhte bulunmamanızı sıddetle tavsıye ederım.

selçuk abi gerekli açıklamayı yapmış bize diyecek bir şey kalmadı :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2010, 22:04:36 »
Fevzı bey
Teşekkürler açıklamanız için, susturucudan yakıtın bu kadar farkedebileceğini hiç tahmin etmezdim. Bu konuda fazla bilgim yok ama susturucu dağılmış olsa arabanın normal sesi de artmaz mı? Benim arabanın normal çalışma sesinde bi artma yok farkettiğim kadarıyla.
Bu parçanın orjinal fiyatı yaklaşık olarak ne kadardır bilginiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2010, 22:20:56 »
Uzgunum.
Fıyat konusunda fıkrım yok.
Yakıt sarfıyatı ve motor gucunde olabılecek olumsuz degısımler nedenı ıle orıjınal susturucuyu tavsıye edıyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2010, 15:55:51 »
Arabamı bugün sanayiye götürdüm egsozdan gelen sesin sebebi egsozun eğilmesiymiş. Geri geri giderken altıını kaldırım gibi bir yere vurmuştum bir ay önce, vurunca egsoz eğilmiş ve egsozu tutan takozu kastırmış o yüzden zırıltı sesi yapıyomuş. Usta ısıtıp eski haline getirdi ses kesildi. Allahtan susturucum sağlammış.
Yakıt konusunda ise ayar yaptırdım, bir de lpg hortumları gevşemiş (karburatörden motora giden gaz ve su hortumlarının kelepçeleri gevşemiş) onları sıktı usta,  sonra bilgisayarla egsozdan ayar yaptı. Bakalım inşallah yakıt sorunum da düzelir...
Demek ki bu kelepçeler sarsıntıdan falan gevşiyo arada bir kontrol etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2010, 13:03:07 »
Arkadaşlar bende 1998 model xei corolla var. bir kaç sorum olacak
1-Farlar geceleri fazla aydınlatmıyoo
2-Araba hareket etmeye başladığında önlerden cırk cırk ses geliyo bazen

yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2010, 20:39:12 »
burak bey yeni konu açın..burası yeri değil..üstelik aynı mesajı ikinci kez yazıyorsunuz, yukarda cevaplandığı halde!

ben de şu anda yeni konu açacakken bu konuyu ve sorunun çözümünü farkettim. aynı şey bugün başıma geldi, geri geri kaldırıma çarptım ve egsoz bayağı bir içeri girdi, alt devirlerde inanılmaz performans kaybı var(4000 altı), üst devirlerde de üfleme gibi bir ses var (4000 üstü) egsozu komple değiştireyim diyorum, delik vardı zaten ufak bir yerde, o büyümüş olabilir diye düşünüyorum. sorum şu;
 bu olay yakıtı arttırır mı? ki arttırır diye düşünüyorum performans kaybı yüzünden. orjinal egsozun fiyatı nedir ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2010, 21:04:19 »
Turkay
Bence mumkunse sadece duzelttır derım. Delık bır punto ıle bertaraf edılebılır.
Orıjınal takmasan olmaz taksan cok paradır emınım. Yazık yanı ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2010, 21:09:03 »
ya egsoz artık çok yıprandı..bu ilk değil, daha önce de aynı şey olmuştu hep düzelttirdim :D delik ufak da değil sanırım.. tam da göremedim ama bayağı sesi değişti zırıltılı bir hava kaçırma sesi geliyor yüksek devirlerde
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli