Gönderen Konu: Sonunda sorunu çözdük.  (Okunma sayısı 1812 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Sonunda sorunu çözdük.
« : Kasım 15, 2010, 17:42:02 »
beyler aracıma yazın başında lpg taktırmıştım ve memnundum. fakat ilk taktırdığım günden beri soğukta geç çalışma sorunu vardı. bir tanıdık eseri lpg montajı yapan yere gittim sorunu söyledim.usta ilk ayara baktı ve yakıt fazla geliyor çok yakmıyormu dedi hayır dedim. 10 tl ile yazın 63 kmye kadar çıktım şimdi 50 falan dedim. usta güzelce ayarladıktan sonra, sabah zor çalışırsa geri gel kesin teşhis koyalım dedi.sabah oldu eskisindende zor çalıştı 7. marşta aldı :( ustaya götürdüm geri.beyinden karbüratöre giden hortumu söktü kontağı aç kapa dedi. sorun şuymuş. kontağı açtığın zaman lpg geliyor 2,5-3 sn sonra geri kesmesi lazımmış gazı. bende 1 sn bile olmadan kesiyordu.o düğmelerin arkasında ayar oluyormuş. ama benimki sıralı sistemlerinki gibi ufak ve ayar şansı yok. beyinden karbüratöre giden hortumda uzun olduğundan, lpg boğaza gitmeden kesiliyor. bayramdan sonra taktırdığım yere gidip orj lavatonun düğmesini taktırcam ve sorun kalkıcak :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Sonunda sorunu çözdük.
« : Kasım 15, 2010, 17:42:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda sorunu çözdük.
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2010, 17:55:39 »
inşallah kalkar :) . Ama sıralı sistem böyle bir sorun cıkartmamalı . Bence MOntajcınız karşılamalı bunu
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2010, 18:00:05 »
hadi bakalım gözün aydın ozaman :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2010, 18:09:00 »
Sabah çalıştırırken kontağı bir kaç kez aç kapat sonra tek marşta alır ;)... Lpg valfi açık kalıp motora gaz gidiyor, tekrar kontağı açınca tekrar gödneriyor. Zaten onun kendine has bir seside var valfin onuda duyarsın. 92 broadwayda aynı sorun vardı ordan biliyorum.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2010, 18:26:37 »
herkese sağolun. Ama sıralı sistem değil :) düğme stilini belirtmek için öyle yazdım. Eyüp bey denedim onuda :) ama kontağı açar açmaz 2 sefer röleden klik geliyor 1 sn bile sürmüyor. 20tllik düğmeden kaçalım diye kontağın ömrünü azaltırız. bir arkadaşımın toyotasıda böyleydi aç kapa aç kapa... şimdi yolda gittiğin yere anahtar çıkıyor bazen stop etmiyor, cacıklıyor yani :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2010, 19:11:14 »
Anahtarı değiştirene kadar, hem arabanın karizması zedelenmez, hemde fazla marş yapıp aküyü bitirmemiş olursun.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2010, 14:27:02 »
Beyler bugün değiştirdim. lavatonun o eski tip düğmesi yokmuş. adamda tartarini marka düğme taktı. çıkma ama temiz düğmeydi. bende ustaya garanti veriyorsan tak dedim cevap aynen şu;
elektroniğin garantisi olmaz :S bende döndüm , garanti vermiyosan ya düğmeyi takma yada bu işi bırak dedim bozuldu :D satarken tırnağına kadar garantili diye takım set aldık lavatonun dedim. bu düğme bozuldumu gazı falan kesiyor sorun yaşattı bir çok arkadaşıma dedim. sorun olursa getir yaaa dedi :S  ustaaa düğme bozulurda gaz gelmezse neyle geleceğim dedim sustu kaldı :D neyse sorun çözüldü tek marşta alıyor artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2010, 14:31:53 »
Beyler bugün değiştirdim. lavatonun o eski tip düğmesi yokmuş. adamda tartarini marka düğme taktı. çıkma ama temiz düğmeydi. bende ustaya garanti veriyorsan tak dedim cevap aynen şu;
elektroniğin garantisi olmaz :S bende döndüm , garanti vermiyosan ya düğmeyi takma yada bu işi bırak dedim bozuldu :D satarken tırnağına kadar garantili diye takım set aldık lavatonun dedim. bu düğme bozuldumu gazı falan kesiyor sorun yaşattı bir çok arkadaşıma dedim. sorun olursa getir yaaa dedi :S  ustaaa düğme bozulurda gaz gelmezse neyle geleceğim dedim sustu kaldı :D neyse sorun çözüldü tek marşta alıyor artık :D

geçmiş olsun mustafa... yavaş yavaş tüplü arabaya alışıyon sen :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2010, 18:41:53 »
geçmiş olsun kardeş
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2010, 23:15:17 »
sağolun abiler. ya Osman abi sorma inan benzinde biniyorum arada :D sevemedim alışamadım. 3.75 olunca benzin litresi alışmak lazım ama benzinin tadı ayrı. kalkışta bile fark ediyor. bide benimki karbüratörlü gavur gibi yakıyor :D benzin memeleriyle ufak oynadık artmadı yakıt ama gli nin peşinden koşuyor abisi :D çok kaçar çok yakar misali :D şuanki benzin fiyatlarına bakarsak 400kurus yakıyor benzini :D lpg de uzun yola çıktımda ölçmedim :) şehiriçi 200krs falan yakıyor :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2010, 09:40:49 »
sağolun abiler. ya Osman abi sorma inan benzinde biniyorum arada :D sevemedim alışamadım. 3.75 olunca benzin litresi alışmak lazım ama benzinin tadı ayrı. kalkışta bile fark ediyor. bide benimki karbüratörlü gavur gibi yakıyor :D benzin memeleriyle ufak oynadık artmadı yakıt ama gli nin peşinden koşuyor abisi :D çok kaçar çok yakar misali :D şuanki benzin fiyatlarına bakarsak 400kurus yakıyor benzini :D lpg de uzun yola çıktımda ölçmedim :) şehiriçi 200krs falan yakıyor :

şehir içi tüketimin gayet iyi bence... 1.3 tede 15-16 kuruş felan yakıyor sakin kullanımda... ama gerçekten arada bir bende benzinde biniyorum...arabanın sesi bile değişiyor...bas basabildiğin kadar :D

Ev Alma... Toyota Al...