Gönderen Konu: Debriyaj yukarıdan kavrıyor.  (Okunma sayısı 10340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 98 Corolla SW 1.3 XL - TOYOTA Varsa Sorun Yok.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Debriyaj yukarıdan kavrıyor.
« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2010, 08:24:13 »
merhaba. benden daha tecrübeli arkadaşlar olabilir ama ben debriyajın bittiğini söyle anlarım.
1- geri vitese geçerken GIRÇ diye bir ses olur.
2-vites geçişlerinde zorlanma olur.
3-aracın yakıt sarfiyatı artar.
4-aracın çekişi düşer.
5-araç kalma anında titriyerek ve zor kalkış yapar.
bu yazdğım maddelerin hepsi oluşuyorsa muhtemelen debriyaj bitmek üzeredir.
Today Tomorrow TOYOTA.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2010, 08:24:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2010, 15:31:37 »
fabrika çıkışı kavramam yukarıdaydı. alışıncaya dek epey bir vites geçişlerinde vınlatmıştım arabayı (bağırtmıştım demiyorum vınlıyor meret :) ) 40 bin kmde hala olduğu yerde duruyor. yağ değişimi için gittiğim usta bindiğinde arabanın baskı-balatası bitmiş dedi, aldığımdada böyleydi diyorum inanmıyor inatla bitmiş bak yolda kalırsın falan filan. yolda kalınca çektiririm arabayı yaparsın dedim çıktım tabi yanından. baktım burada arkadaşlar test yöntemi hakkında bilgi vemişler. anadolu hisarı civarında rampayı görünce 50 km hızla giderken 5 e taktım vitesi. yüklendim gaza.. devir 2000 e düşüp kaldı. ne kadar basarsam basayım gaza değişmiyor.. sonuç olumlu baskı balata iyi durumda. aynı testi arkadaşın arabasında yaptık. gaza basınca devir fırladı gitti gazla beraber (araba hızlanmıyor tabi). doğru servise baskı balata değişimine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2010, 15:34:58 »
fabrika çıkışı kavramam yukarıdaydı. alışıncaya dek epey bir vites geçişlerinde vınlatmıştım arabayı (bağırtmıştım demiyorum vınlıyor meret :) ) 40 bin kmde hala olduğu yerde duruyor. yağ değişimi için gittiğim usta bindiğinde arabın baskı-balatası bitmiş dedi, aldığımdada böyleydi diyorum inanmıyor inatla bitmiş bak yolda kalırsın falan filan. yolda kalınca çektiririm arabayı yaparsın dedim çıktım tabi yanından. baktım burada arkadaşlar test yöntemi hakkında bilgi vemişler. anadolu hisarı civarında rampayı görünce 50 km hızla giderken 5 e taktım vitesi. yüklendim gaza.. devir 2000 e düşüp kaldı. ne kadar basarsam basayım gaza değişmiyor.. sonuç olumlu baskı balata iyi durumda. aynı testi arkadaşın arabasında yaptık. gaza basınca devir fırladı gitti gazla beraber. doğru servise baskı balata değişimine...
10 senedir benimkide aynı yukarıda kavrıyor 143.000 km bitti üstüne sayıyorum hala orijinal baskı ile davam
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2010, 05:03:41 »
aracımı ben de aldığımda kaldıramamıştım.:D.yukarı da kavradığı doğru.
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #24 : Aralık 02, 2010, 20:04:40 »
arkadaşlar merhaba... corollam 2011 henüz 2000 km.de aracım aldığım ilk gün debriyaj yukarıdan kavrıyordu..hatta yukarısı bile hafif gelir tam bıraktığım zaman kavrıyor..dumankaya (aldığım yer ) sorduğumda sıfır araç nasılsa öyledir..dediler..1000 km.bakımını yaptırdığım gökkuşağında ise hocam debriyajlar tam hidrolik olduğu için müdahale edilmiyor, dediler. ama içim hala rahat değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 02, 2010, 23:46:33 »
Benim aracımda durum tam tersi.2000 vvti 138 000km aracımda debriyaj en alt noktadan kavrıyor bu da bazen gereksiz patinaja ve hızlı vites değiştirmeye kalktığımda ayağımı yarım saniye bile erken kaldırmaya kalksam gırrç diye bir ses duymama sebep oluyor.Ben debriyajımın bitmeye yaklaştığını düşünüyordum çünkü otobanda Anlara Bolu arasındaki yokuşlarda bir önceki 96 xli aracım keçi gibi tırmanırken vvti yokuşun yarısında soluğu kesilmiş dedeler gibi yavaşlıyor.Yukarıda okuduğum yorumlardaysa biten debriyajın yukarıdan kavrayacağı yazıyor.Kafam karıştı.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 02, 2010, 23:49:17 »
4afe rampada bayılırmı hıc?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 03, 2010, 00:16:00 »
Yeni aracım da güzel fakat inan efsanemi özlüyorum.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #28 : Aralık 05, 2010, 19:59:12 »
2011 corolla dizel  alan arkadaşlar debriyaj kavraması ile ilgili yardımcı olursa sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 05, 2010, 20:48:09 »
mustafa turgut bey arabanızın hızında ve o anki bağırma sesinde bir değişiklik oldumu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 05, 2010, 23:05:03 »
2011 model corolla aracımda da debriyaj yukarıda kavrıyor.Eski aracım 2000 model poloda da yukarıda kavrıyordu.İlk aracımdı.Alışana kadar çok çektim.Rampada kalkmak sorundu.Polonun debriyajını geçen yaz değiştirirken eleman kavramayı aşağı aldı.Halbuki herkes kavrama noktası ayarlanmıyor diyordu.Bu sefer aşağıya alışmak gerekti.Ama aşağıya alışmak daha kolaydı.
Şimdi de corollaya alıştım gibi.Wv sesli çalıştığı ve kavramada titrediği için kavrama noktasını bulmak zor olmuyor.Corollada ne ses nede titreme var.Kavramaya geldiğini anlamak daha zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2010, 12:41:44 »
benim 2006 terra aracımda aldığımdan beri yukarda kavrıyor fakat her türlü testi yaptım baskı-balata sağlam, sanırım aracın yapısı böyle...alışmak lazım sadece...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Haziran 08, 2024, 00:24:05 »
2015 auris var bende bende baskı balatayı yeni değiştirdim çok yukarda kavrıyordu ama şimdide yukarıda kavrıyor değişti halde neden yukarıda kavrıyor diye geri götürdüm aracı bittiği zaman aşağı iner dediler iyide o zaman niye değiştirdiniz zaten yukarıdaydı dedim ses yok bunlar böyle diyorlar  :argh: