Gönderen Konu: auris 1,33 kullanıcılarının dikkatine...  (Okunma sayısı 17053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
auris 1,33 kullanıcılarının dikkatine...
« : Kasım 14, 2010, 00:53:06 »
Öncelikle iyi akşamlar dilerim, forumdan takip ettiğime göre bir çok kişi duyduğu kadarıyla auris 1,33 modeli kötülemiş, yani ses var, tıkırtı var vs. vs., gerçekten bu aracın kullanıcısı olan arkadaş yok mu acaba, yakıt oranları, karşılaştığı arızalar hakkında genel bir bilgi alabilirmiyim. daha önce yazmıştım ama yine belirteyim, 25 kasım da aracımı teslim alacağım, şayet kötü yorumlar fazla ise, corolla ile değiştirmeyi düşünüyorum. iyice takıntı oldu artık...
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Toyota Club Türkiye

auris 1,33 kullanıcılarının dikkatine...
« : Kasım 14, 2010, 00:53:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: auris 1,33 kullanıcılarının dikkatine...
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2010, 00:56:19 »
Ayrıca  günlük aile otomobili yönünden değerlendirmeleri de almak isterim, benim için performansın o kadar önemi yok, sonuçta tüm araçların amacı istediğin yere seni sorunsuz götürebilmesi, önemli olan yavaş giden çok gider düşüncesindeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2010, 07:38:37 »
ben auris kullanıcısıyım kötüleyecek birsey yok ben sana söyleyeyim farı açınca farlar içten buğu yapıyor ben servisden farları değiştirdim oda buğu yaptı demekki bu kronik sorun  soğuk havalarda tıkırtı bende sol tarafdan geliyor ama çok az duymak imkansız bile içi gayet geniş herkez hayran kaldı bagaj hacmi az performans güzel yani kafana takmazsan sorun yok arabada kötülenecek birsey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2010, 22:03:05 »
vural arkadaşım bilgin için teşekkür ederim, ama buğu meselesini formun birinde okumuştum, far etrafına yalıtım gibi bir şeyler yapmışlar servisin birinde bir daha buğulanma işi olmamış, dediğin gibi kronik bir şey olabilir, ben de aracımı teslim almadan, bu konular hakkında servisle peşin peşin konuşacağım zaten, teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2010, 22:39:32 »
Merhaba,
Forumda Auris ile ilgili en çok şikayetlenen kullanıcılardan birisi olarak fikirlerimi paylaşim. (gerçi forum içerisinde dolanırsanız konulardan ayrıntılı da okuyabilirsiniz...)
Öncelikle aracım lakabı olan takurtukuris kesinlikle hakediyor. Bilimum yerlerinden gelen sesler açıkçası sıfır araba almış olan biri olarak çok rahatsız ediyordu beni. Ancak makyajlı kasalarda malzeme kalitesinde yapılan iyileştirme sonrası bu seslerin de çoğu ortadan kalkmıştır diye düşünüyorum. Açıkçası makyajlı kasa ve eski kasa arasında iç malzeme kalitesinde fark var.
Bunun dışında motor ile ilgili birkaç sıkıntı yaşadım ama servis garantiden halletti. Silindir kapağının dökümündeki bir arıza yüzünden (bir toplu iğne başından daha küçük bir kabarcık) araç sürekli su eksiltiyordu kapak değişti sıkıntı kalmadı. Hoş böyle bir olayın sizin başınıza gelme olasışığı milyonda birdir heralde.
Performans konusu sizin için önemli değilmiş madem pek birşey söylemeye gerek yok ama yinede not olarak eklemek isterim çok iyi bir performans beklemeyin, heleki 1.33 de. (Benim aracım 1.6)
Aile aracı olarak çok tavsiye edemem çünkü bagajı çok küçük. Bebekli aileler için kesinlikle uygun değil, puset vs. vs. kesinlikle sıkıntı yaratır.
Bunlar dışında aracın yol tutuşu bence gayet güzel ki çoğu kişi de aynı fikri paylaşıyordur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2010, 23:01:26 »
bende corolla hb mi bagaj yüzünden değiştirmeyi düşünüyorum.çocugunuz varsa kesinlikel auris düşünmeyin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2010, 00:09:16 »
3 haftalık makyajlı 1,6 Aurisim var. ses falan yok kesinlikle. 1,33 tabiki performans olarak mükemmel olamaz ama bir çok eski nesil motordan da daha performanslı olduğunu duyuyorum.
bagaj günlük kullanımda yeterli ama kesinlikle çocuklu aileye gelmez.....
hayırlısı olsun.....

Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2010, 00:38:48 »
cihan bey yorumunuz için teşekkür ediyorum, ama şöyle bir yorum almak isterim, takasa girdiğim aracım 2001 corsa c, bagaj hacmi aurise göre 100 lt. daha az, sizce çok mu kücük bagaj hacmi var, corolla ile arasında kaldım iyice, ama özellik olarak corolla ya göre + yönü çok gibi, hava yastıkları, bluetooth, 6 hoparlör falan yani 2.el satışında birazcık + yönü var gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2010, 07:34:33 »
1.4d auris sahibiyim. Aracın beni üzen tek tarafı süspansiyonları, giridiğiniz çukurları hissettiriyor. Onun dışında, yakıt konusunda çok memnunum, performansı yarış yapmayacaksanız kesinlikle yeterli, araç içi sesler sınıfındakilerden çokta farklı değil... Yani öyle heryerinden ses gelmiyor ama bir üst sınıf araç gibide sessiz değil, motor sesi yalıtımı gayet iyi, bagaj hacmi biraz küçük. Aslında sorun yeterince derin olmaması. Biraz daha derin olsaymış iyi olurmuş. Yinede çok fazla eşyayla seyahat etmiyorsanız, 5 kişi için yeterli hacim var. Ama yok herkes 1 tane koca valiz alırsa yanına sıkıntılı. :D Bakımlarıda gayet uygun fiyatlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2010, 10:56:49 »
cihan bey yorumunuz için teşekkür ediyorum, ama şöyle bir yorum almak isterim, takasa girdiğim aracım 2001 corsa c, bagaj hacmi aurise göre 100 lt. daha az, sizce çok mu kücük bagaj hacmi var, corolla ile arasında kaldım iyice, ama özellik olarak corolla ya göre + yönü çok gibi, hava yastıkları, bluetooth, 6 hoparlör falan yani 2.el satışında birazcık + yönü var gibi...

aynı özellikler corolla da var diye biliyorum....

bagaj hacmi biraz küçük. Aslında sorun yeterince derin olmaması. Biraz daha derin olsaymış iyi olurmuş.

kesinlikle çok doğru... o stepnenin üstünü niye dolgu ile yükseltmişler anlamak mümkün değil yani.....

bak abicim ben balıkesirde yaşarım şimdi sana izmitten yazıyorum.....
ben de senin gibi corsa değilde hb clio dan indim yani aynı......

dün saat 15:00te yaşadıklarımı anlatayım fikir olsun....

clioda orta boy valiz arkaya girmezdi (küçük boy girer) içeriye alırdım. ıvır zıvır poşetler falan bagajı doldururdu, içeridede koca bi valiz olurdu.....

Aurisimin bagajını açtım. orta boy valiz girdi içeri yan koydum başka şeye yer kalmadı,dik koydum valiz tekerleri içeri girmedi 2-3 cm kaldı. bende arka koltukları dik pozisyona aldım (iki kademeli ya arada 2-3cm fark var, bilmeyenlere :) valizi bagaja ortaladım (en geniş yer) dikine zorla bastırarak tekerleri içeri aldım. (arabaya zarar vermeden ha yanlış olmasın...:) yanlara hertürlü ıvır zıvırı doldurdum. iyi istif yaparım...:) yani araç içerisine birşey kalmadı...baktım valiz ayakları bagaj kapağını çizebilir tam bir gazeteyi (kalın) ayaklara yasladım ve bagaj kapağını kapattım.

yani fark: aynı tatile, clio ile araç içinde bir kişilik yer kaplayan eşya ile gitmek zorundayken, Auris ile araç içinde hiç eşya olmadan gidiyosun....
bir küçük yerine ortaboy valiz ve ıvır zıvır götirebiliyosun (Hatırı sayılır bi ıvır zıvır yani belkide bi küçük valizde alır bunların yerine denemek lazım)....
ama şunuda söyleyeyim kişisel kanaat olarak: forumdan anlayamadım, çocuk varsa (0-3 yaş) sana gelmez (bende 7 yaşında var o dönemlerden yeni yeni kurtulan biri olarak, iyi bilirim)....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2010, 00:19:30 »
yorumlarınız için teşekkür ediyorum, hayırlısı ile şu ayın 25'i bir gelse, sabırsızlıkla aracımı bekliyorum. inşallah kullanımdan sonra görüşlerimi belirteceğim... herkese hayırlı bayramlar dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2010, 14:48:50 »
Ben daha yeni 0 km Auris Comfort 1.33 aldım Memnunum ,
Burada arabadan soğutan yorumları görünce inanın , şaşırıyorum...
Orta sınıf ve çocuksuz aileler için güzel bir araba.. Paranız varsa elbette dizelini alın derim ancak az yakan bir araç... LPGli araç almaktansa dayanızlı sorunsuz ve toyota kalitesinde bir araç olarak tercih edilmeli derim....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2010, 00:11:52 »
Mustafa TEKİN bey iyi akşamlar, bende olumsuz yorumları görünce şaşırmıştım, sizin kullandığınız aracın genel verileri (yakıt oranları, mekanik sesler vb.) hakkında da yorum yazarmısınız lütfen, hiç değilse genel bir fikir edinmiş oluruz. ayrıca lpg'nin bir çok sıkıntısı var, 3 araç değiştirdim, hepsinde de ortak sorun sabahları çalışmama, bujileri çabuk bitirme, yağ yakma vb. sorunlar, ayrıca auris 2 çocuklu bir aileye bile rahatlıkla yeter diye düşünüyorum, çünkü üzerinden indiğim araç ta corsa idi, yazın okul tatile girdimi aracı doldurup yola çıkıyorum, tek sıkıntım dönüşte ailelerimiz ne bulurlarsa yanımıza koymak istiyorlar, yoksa araç on numara diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2010, 11:55:36 »
Arkadaşlar Auris1.6 Elegnat kullanıcısıyım ve aracımdan gayet memnunum yol tutuşu,yakıtı(benzinli),ve konforlu sürüşü mükemmel Auris hakkında kararsız kalan arkdaşların sorularını beklerim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2010, 13:55:24 »
Sadık bey ben ankarda batıkentte oturmaktayım , 0 km Auris 1.33 aldım , pek sıkışık ve trafik yok arabam 227 tl yakıyor servis arabanız km yaptıkça ilerde daha da düşer diyor. Uzun yolda kullanmadım daha...Araç çok sessiz ve radyoyu sesini açmadan rahatlıkla dinliyorsunuz... Ve frenlemesi çok iyi...
Eğer maddi durumunuz dahada iyiyse ve çok yol yapıyorsanız, tabiki dizel alın ... Ancak araç alıp lpg taktıracağım diyorsanız bence 1.33 benzinli çok ideal..
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2010, 14:36:22 »
Arkadaşlar Toyotanın Avrupa sitesisine bakarsanız Aurisin Toyota için ne kadar önemli bir model olduğunu görürsünüz yakında Hybrid model de Türkiye'de satışa sunulacak bilginize.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2010, 15:56:21 »
İsmail Bey, zaten Auris Avrupa pazarı için Avrupa'da tasarlanmış bir model.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2010, 23:03:18 »
Auris için sitede yapılan haksız karalamalar var, aracı kullanmayan arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor.Bir de şuna artık kesinlikle inanıyorum artık, bu tip forumlarda rakip firmalardan görevlendirilmiş insanlar var.forumdan okuduğu bilgilerle araç almaya karar vermeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Kasım 19, 2010, 15:10:37 »
Mustafa TEKİN arkadaşım, yorumun güzel, ayrıca lpg diyorsan taktıracak arkadaşlara şunu söylerim, sakın ama sakın aracınızı elletmeyin, eğer çok geziyorsan dizel al, ortalama durumda isen akıllıca kullandınmı benzinden şaşma, 3 tane araç değiştirdim, her aldığım araca yok düzmüş, yok sıralıymış, bu farklıymış diyerek lpg taktırdım, aman aman sorun üstüne sorun çıkarttılar ve hepsini de sonunda sattım, hayırlısı ile 1,33 aurisi bir teslim alayım, ne yakarsa yaksın lpg masrafına yapcağın miktarla benzin alırsınız daha iyi, çünkü lpg'nin bakımı da araç bakımından ayrı, yok bujisi, yok filtresi hele birde aracın beyni ile lpg'nin beyni uyuşmadı ise vay halinize, sürekli motor ışığı yanar, sürekli ustada olursun, bir aracın motor beynini sildirirsin, bir lpg beynini, her sıfırlama ayrı para. o yüzden düşük motor araç alıyoruz ya, hayırlısı bakalım, iyi forumlar...