Beyler bayanalar AE101 kullanıcaları ve frenlerden şikayet edenler araçlarımızın km az veya çok olmasını önemsemeyerek arka fren balatalarını değiştirmenizi şidetle tavsiye ediyorum.
Dün el freni ayarı için sanayiye gittim el freni ayarını lastikleri sökmeden de yapıyorlarmış fakat hem balataları temizleye hemde balataların durumlarına bakalım dediler tamam dedim.Abi balataların çok iyi durumda bir balata spreyi al temizleyelim gerekli olan yerleri gresleyelim dedi. Neyse gittim balata spreyi almaya aklıma geldi yahu dedim ben 13 yıldır bunun balatalırı hiç değişmedi. Hala çok iyi durumda parçacıya sordum varmı toyota balatan var abi dedi ne marka kaç para dedim 35 TL TRW dedi dedim ver oradan bir takım balata spreyi ne kadar 5 TL dedi onuda aldım gittim. Dedim değiştir sen şunları abi ne gerek var orjinal bunlar dedi. Zar zor değiştitirdim temizledi zımpraladı el freni ayarını biraz düşük yaptı 3 hafta sonra gel el freni ayarını 6 klikten 3e düşürüz dedi.
Frenlerin tutuşu acayip derecede iyileşti demekki zamanla balatalar kalın olarak kalsa dahi özelliğini yitiriyor.
Ben hep P valfi bozuk diye düşünüyordum şimdi daha bir başka oldu.
Aklınızda bulunsun diye böyle bir konu açtım belki faydası olur.