0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konuya verse verse cevabı Kaya abi verir
1996-2000 arası modeller S40 Phase1 adını taşır. 1.Jenerasyon S40'ın makyajsız halidir.2001-2004 arası modeller S40 Phase2 adınıt aşır. 1.Jenerasyon S40'ın makyajlı halidir.Sırf makyaj farkı değil, yürüyen aksamı da farklıdır. Phase2, Phase1'e göre çok çok daha iyi yol tutar.2004 yılının 5.Ayından itibaren çıkan model 2.Jenerasyondur. Ford Focus baz alınarak üretilmiştir.Ford Focus şasesi üzerine, Ford Focus yürüyen aksamı, Ford Focus motoru vs.Çok fazla sorunlu bir arabadır. Malum Alman arabası . İşin ilginç yanı Ford Focus'tan daha çok arıza çıkartmasıdır.S40 son birkaç yıl içinde yeni kasa çıkardı mı, değişiklik yaptımı bilemiyorum.Alacaksanız tavsiyem 2001-2004 arası modelden alın. Yalnız Full aksesuar alın. İçi komple deri, komple ahşap, elektrikli koltuklu bir model alın ki Volvo'ya bindiğinizin farkına varın.Motor olarak bulabilirseniz 2001 yılının T4 motorunu (200hp) alın. Olmadı 2003'e kadar 2.0t bulabilirsiniz sanırım. (165hp)1996-2000 arası kullanılan AW50-42 Otomatik Şanzıman çok dayanıklıdır. 4 vites olma gibi bi dezavantajı vardır. Ama tarafımdan test edildi onaylandı. 170bin km boyunca sınırlarını zorlayarak kullandım. Tık demedi.T4'lerde kullanılan M56 manuel şanzıman da gayet verimlidir.Yalnız 2001-2004 kullanılan 5 ileri otomatik şanzımanlar iyi değildir. normal bir kullanıcı bile kullansa aşağı yukarı 60-70bin km civarı ömürü oluyor.Tavsiyem, 2004 ve sonrasından uzak dur, otomatik alacaksan Phase 1, manuel alacaksan Phase 2 alman.
arkadaşlar, bir yakınım volvo almayı düşünüyor (aslında bazen ben de düşünmüyor değilim hani ), ama aklımızda sorular var; volvo malum bir sağlamlık duruşu sergiliyor, daha doğrusu bizde öyle bir izlenim oluşturdu, kullandıkları isveç sacı mevzuları filan..sizlerin bu konudaki görüşlerini öğrenmek istedim; sağlamlık, yakıt durumu ve mekanik açılardan bilgi verebilirseniz çok sevinirim.herkese iyi günler ve şimdiden çok teşekkürler..
bildiğim kadarıyla volvo nun 1.6 dizellerrinden biri 109 (fordla aynı) diğeri 115 ps (d2) acaba ikiside mi ford motoru