Gönderen Konu: Lazer Teknolojisi İle Göz Ameliyatları  (Okunma sayısı 2669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Lazer Teknolojisi İle Göz Ameliyatları
« : Kasım 12, 2010, 13:35:49 »
Arkadaşlar,
Göz ameliyatı olmaya karar verdim.
Ancak aranızda daha önce benzer bir operasyon geçirmiş ya da yakınındaki kişilerin tecrübesini edinmiş arkadaşlarım varsa tecrübelerinden istifade etmek isterim.
Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Bu vesile ile formumuzda sağlık bölümünün olmadığını fark ettim ya da nerede olduğunu göremedim.
Eğer gerçekten yoksa açılmasının faydalı olacağına inandığımı değerli site yöneticilerimize bildirmek isterim.
Pruva Neta

Toyota Club Türkiye

Lazer Teknolojisi İle Göz Ameliyatları
« : Kasım 12, 2010, 13:35:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Lazer Teknolojisi İle Göz Ameliyatları
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2010, 14:53:51 »
Selçuk Bey, ben Ağustos 2005'de sağ 4.25, sol 4.75 miyop, sağ ve sol 0.5 derece astigmat olan gözlerimi amiyane tabirle çizdirdim :) Sağ gözüm kartal gibi oldu ama sol gözümde çok çok hafif bir kusur kaldı. Fakat her iki gözün de % 100 sıfırlanamayacağını ameliyattan önce biliyordum. Sonuçlardan gayet memnunum, gözlük ve lensten kurtulduğum için hala şükrediyorum :) Ameliyat olduğum tarihten bugüne gözlerimde herhangi bir ilerleme olmadı. Gözlerinin mükemmel oluğunu düşünenleri ya da gözlük kullananları bile "Nasıl görebiliyorsun" dedirtecek kadar ince detayları görebiliyorum. Fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, gözlerimin ışığa karşı hassasiyeti arttı. Bunun dışında bir sıkıntı yaşamadım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2010, 15:26:46 »
ben lens kullanıyorum çizdirmeyi düşündüm ama cesaret edemedim...

vatandaş olarak cevabım: yaptıranlar gayet memnun ehil ellerde yapılırsa (ki istanbulda birini biliyorum hem çok etik hem çok tecrübeli) gayet başarılı oluyor...

hekim olarak cevabım: lens bile kullanmayın gözlük en iyisidir....

:D

hocanın dediğini yap yaptığını yapma.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2010, 15:47:53 »
Selçuk Bey, bu arada bir ekleme yapayım. Eğer lens kullanıyor iseniz çıkarın ve bu ameliyatı en az 6 ay sonra olun. Lens gözün kalitesini ve ayarlarını bozuyor. Bu 6 aylık süre gözün kendine gelmesini sağlayacaktır.

Bu arada ameliyatın nasıl gerçekleştiğini anlatayım kısaca. Gözünüze ve çevresine bir dezenfektan sürülüyor. Benim bir tek burada canım yandı :) Çünkü neredeyse zımpara kağıdı gibi bir bezle göz çevremi sıkı bir şekilde ovuşturdular. Sonra gözlerimi uyuşturmak için bir kaç damla damlattılar. Doktor bir bıçak ile gözlerimin üstündeki retina tabakasını sıyırdı. Gözlerimin önünde birdenbire bir sis tabakası oluştuğunu görmek çok hoş bir duyguydu doğrusu :) Sonra lazer cihazı devreye girdi. O an kendimi Yıldız Savaşları filminde hissettim :) Lazer silahlarından çıkan seslere benzer sesler duyuyor, gözümün önündeki sis perdesinin derinliklerinden süzülüp gelen ışık demetlerini rahatlıkla seçebiliyordum. Daha sonra bu ses perdesinin içinden dumanlar yükseldiğini farkettim. Ve ardından kesif bir yanık protein kokusu geldi burnuma :D Eğer benim gibi soğukkanlı bir hasta iseniz ve üst üste yaşadığınız bu ilginç deneyimlere rağmen hiç paniğe kapılmaz ve doktorun tekrar odaklanmasına neden olmazsanız, bu işlem her bir göz için birer dakika bile sürmüyor. Lazer işlemi bitince doktor yana sıyırdığı retinayı tekrar gözün üzerine yayıyor. Doktorun sakin duruşum için bana teşekkür ettiğini ve içeri girmem ile çıkmam arasında geçen sürenin sadece 6 dk. olduğunu hatırlıyorum. Benden önceki hasta yaklaşık 23 dakikada çıkmıştı :D Ameliyat olacasanız mutlaka çok koyu bir güneş gözlüğü edinin çünkü ameliyatan sonra gözleriniz ışığa karşı korkunç derecede hassas oluyor ilk 5-6 saat. Yanınızda bir refakatçi olması şart çünkü ilk 1-2 saat gözünüzün önündeki sis perdesi kalkmıyor. Bir de ameliyattan sonra birkaç saat içerisinde başlayacak ve benim gibi şanslıysanız 4-5 saat ama çoğu zaman 8-10 saat kadar sürebilecek şiddetli ağrılara karşı iyi bir ağrı kesici de temin etmeniz lazım. Her şey yolunda giderse ameliyatın ertesi günü sorunsuz bir şekilde işinize devam bile edebilirsiniz. Ben, iş çıkışında akşam 19:30'da oldum ameliyatı. Ertesi gün arabayla işe gittim rahatlıkla. Tabi gözünüz ne kadar normale dönerse dönsün ilk bir hafta enfeksiyon kapmaması açısından gerekli bakımı aksatmamanız gerekecek. Umarım bu anlatıklarım yardımcı olmuştur size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2010, 16:06:12 »
Selçuk Bey, ben Ağustos 2005'de sağ 4.25, sol 4.75 miyop, sağ ve sol 0.5 derece astigmat olan gözlerimi amiyane tabirle çizdirdim :) Sağ gözüm kartal gibi oldu ama sol gözümde çok çok hafif bir kusur kaldı. Fakat her iki gözün de % 100 sıfırlanamayacağını ameliyattan önce biliyordum. Sonuçlardan gayet memnunum, gözlük ve lensten kurtulduğum için hala şükrediyorum :) Ameliyat olduğum tarihten bugüne gözlerimde herhangi bir ilerleme olmadı. Gözlerinin mükemmel oluğunu düşünenleri ya da gözlük kullananları bile "Nasıl görebiliyorsun" dedirtecek kadar ince detayları görebiliyorum. Fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, gözlerimin ışığa karşı hassasiyeti arttı. Bunun dışında bir sıkıntı yaşamadım.
zaten gözlerdeki kusurları sıfırladıkça bil hassa geceleri ışığa karşı hassasiyet artışı ile beraber 40 lı yaşlardan sonra yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalınabileceğine dair bilgiler edindim.
5 yaşından beri gözlük kullanan biriyim kızımın hücumları sonucu oluşan hasarlar haricinde bir şikayetim yok. Bende hipermetrop astigmat var ve her iki gözdede düşük derecede sag 1,75 sol 1,5 hipermetrop, birde sağ gözde tembellik.
Çevremde ameliyat olan 3 arkadaşım var ve en yeni olanı 3 sene olmuş, ameliyat teknikleri günümüz teknolojisinden geri bir teknoloji olmasına rağmen çok memnunlar.
kışın eve girdiğimde dünyaya buharlı bir çerçeveden bakmak istemiyorum artık :D
ama hande hanımın dediği konuyu da pas geçmiyorum.
doktora gidiyorum. şöyle iyi, böyle iyi, öyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz diyerek süsleyip püslüyorlar ama yazıkkı adamında gözünde gözlük var :D :D
ameliyata ön yargılı bakmak istemiyorum. burundan 2 sene önce ameliyat oldum. o konuda da çok ön yargılıydım ama artık gece uykularımı etkileyince ne olursa olsun deyip yattım masaya ve çok memnun kaldım. hayatım değişti ;)
istanbulda ikamet ediyorum. hangi hastane olacağına karar veremediğimden tecribelerden istifade etmek istiyorum.  
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2010, 16:07:36 »
hipermetropsanız hiç tavsiye etmiyorum selçuk bey...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2010, 16:09:51 »
hekim olarak cevabım: lens bile kullanmayın gözlük en iyisidir...
doktora gidiyorum. şöyle iyi, böyle iyi, öyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz diyerek süsleyip püslüyorlar ama yazıkkı adamında gözünde gözlük var :D :D 

aklın yolu bir... bu tedavi değil kozmetik bir girişim... yani hasta ister doktor yapar bu kadar basit... illa bir isim isterseniz veririm... ama şiddetle tavsiye etmediğimi belirteyim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2010, 16:14:32 »
Ben göz doktorlarının bu ameliyatı olmamalarını, yaptıkları iş dolayısıyla gözlerinin ayarlarını bozmak istememelerine yormuşumdur hep. Çok mu iyi niyetli düşünüyorum acaba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2010, 16:18:06 »
Arkadaşlar ben de bir ara olmayı tercih ettim ancak tanıdık bir göz doktoru gözlüğü kullanmaya devam et dedi bana. Bak ben de gözlük kullanıyorum dedi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2010, 16:19:09 »
aklın yolu bir... bu tedavi değil kozmetik bir girişim... yani hasta ister doktor yapar bu kadar basit... illa bir isim isterseniz veririm... ama şiddetle tavsiye etmediğimi belirteyim....

şimdi çok endişelendim gerçekten.
çünkü ben gözlüksüz günlük faaliyetlerimi çok rahat görebiliyorum
Doktorunise Prof.Dr. Güzin İSKELELİ berki tanırsınız.
çocukluğumdan beri onun kontrolündeyim. Ama bu konu ile ilgili ona hiç danışmadım.
dün akşam kızım suratımın ortasına bir uçuş yaparak sert bir iniş yaptı. Sonuç gözlük ikiye ayrıldı. bende sinirlenip iki parçayı yere fırlatınca daha çok parçaya ayrıldı. :D
Hande hanım üstü kapalı geçmeyin noolur neden tavsiye etmiyorsunuz? Riskimi var?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2010, 16:22:09 »
bu arada saç ekimi yapan kel doktor ya da skoda servisi-bayisi olup toyotaya binen adamlarıda duydum :D
Gerçekten kötü sonuçları olabilir mi? yoksa gözlük kullanmasına rağmen milleti göz ameliyatı yapan doktorların kişisel tercihinden ibaret bir konumu?
çözemiyorum
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2010, 16:32:39 »
Ben göz doktorlarının bu ameliyatı olmamalarını, yaptıkları iş dolayısıyla gözlerinin ayarlarını bozmak istememelerine yormuşumdur hep. Çok mu iyi niyetli düşünüyorum acaba :D

:D :D

Hande hanım üstü kapalı geçmeyin noolur neden tavsiye etmiyorsunuz? Riskimi var?

her girişimin riski vardır.... size yaptırmayın demem hipermetrop olduğunuz içindir opresyon sonrası çok mutlu olmayacaksınız bunu bilin. dediğiniz gibi kozmetik operasyonlar keyfe keder yaptırılır hekimler genellikle bu tür girişimleri tercih etmezler sağlıklığınızla ilgili değl sonuçta...

kendime gelince bugün opere olursam yarın katarakt var şu var bu var glokom olmayacağımı bilmiyorum neden korneama zarar vereyim diyorum... haa bu demek değil ki birgün aklıma esip yaptırmayacağım bu sadece sizin isteğinize bağlı... oyüzden bir kendim olarak birde hekim olarak yazmıştım kararı verecek sizsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2010, 16:44:58 »
:D :D

her girişimin riski vardır.... size yaptırmayın demem hipermetrop olduğunuz içindir opresyon sonrası çok mutlu olmayacaksınız bunu bilin. dediğiniz gibi kozmetik operasyonlar keyfe keder yaptırılır hekimler genellikle bu tür girişimleri tercih etmezler sağlıklığınızla ilgili değl sonuçta...

kendime gelince bugün opere olursam yarın katarakt var şu var bu var glokom olmayacağımı bilmiyorum neden korneama zarar vereyim diyorum... haa bu demek değil ki birgün aklıma esip yaptırmayacağım bu sadece sizin isteğinize bağlı... oyüzden bir kendim olarak birde hekim olarak yazmıştım kararı verecek sizsiniz...
hande ablam
ben şunu anladım şimdi.
ben bu ameliyatı olursam ve daha sonra zorunlu bir ameliyat ihtiyacım olursa tekrar operasyon olabilme ihtimalim yada olacak olduğum operasyondan istifade edebilme oranım düşüyor.
yada tct ye uyarlarsak durduk yere zevkim için arabamı boyatırsam yarın öbürgün satmak isteyince alıcının miğdesini bulandırırım :D
dorumu?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2010, 17:12:34 »
Şöyle diyeyim, amcam göz doktoru.

Ailenin her ferdi, tümü, hepsinde gözlük var (anne, baba, kardeş, amcam, yengem, kuzenim).

Daha tek birimiz bile lazer tercih etmedik.

Gözlüğün karizması ayrıdır :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2010, 22:23:47 »
Bende 3 yıl önce ameliyat oldum. Bütün endişelerin hepsini bende yaşadım. İlk bir ay gözler oturana
kadar ışığa karşı direk bakınca biraz sıkıntı yaratıyor. Fakat şu anda son derece memnunum.

Benim gözleder 3,25 miyop, 2,25 hipermetrop ve bonus olarak astigmat olduğu halde düzelttiler. :D

Dikkat etmen gereken tek şey ameliyatı yapacak doktoru çok iyi seçmen. Zaten herkes olamıyor
birçok testten geçiriyorlar insanı. Ben muayene olurken retinasında yırtık olan bir hasta geldi ameliyat
olacağım diye doktor ben yapmam dedi. Adam yalvarıyor, iki katı para vereyim diyordu. Sonuç değşmedi
Doktor kabul etmedi.

Kararı siz vereceksiniz. İnşallah sizin için hayırlı olan kararı verirsiniz.  ;)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2010, 22:50:49 »
Aslında dedıgınız gıbı kararımı vermıs, doktor ve hastane secımı ıcın konuyu sızlerle paylasmak ıstemıstım ama su anda kafam hande hanımın ızahlarından sonra cok karıstı..:(
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Kasım 13, 2010, 01:50:35 »

Allah şifa versin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 13, 2010, 03:04:37 »
selcukcuğum Allah sifa versin,hayırlısı ile en basarılı ve sorunsuz bi şekilde olursun ameliyatını...
sağlık ve esenlikle kal... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 13, 2010, 08:57:11 »
Geçmiş olsun Selçuk abi umarım sorunsuz geçer ameliyattan vazgeçmediysen :)

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 13, 2010, 09:07:09 »
Hepınıze cok tesekkur ederım.
Bayram sonrası bırkac doktor ve hastane ıle gorusup karar verecegım. Umarın guzel temennılerınız gıbı hayırlısı olur.
Pruva Neta