Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 31, 2026, 21:33:22
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
2011 Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod (trptonik) Araçla Alakalı Sorum Var
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2011 Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod (trptonik) Araçla Alakalı Sorum Var (Okunma sayısı 7223 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
2011 Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod (trptonik) Araçla Alakalı Sorum Var
«
:
Kasım 11, 2010, 21:36:27 »
Merhaba Arkadaşlar. Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod Aracımı yarın teslim alacağım inşaallah, fakat ben bu araçtan evvel Nissan Micra Manuel vites kullanıcısıydım. Dolayısıyla hiç Triptonik / Otomatik vites araç kullanmadım... Açıkcası bu araçta sadece triptonik vitese kullanımına dair soru işaretlerim var
Yani Kullanımı kolay mı , vites değişimleri , değişimler esnasındaki kullanıcıya düşen püf noktaları , yol tutuşu , şehir içinde manuel mi yoksa otomatik vites konumunda mı kullanılmasının iyi olacağı , vites değişimleri esnasında ayağımızı gazdan kesmeli mi kesmemeli mi , kısacası triptonik vitesi hakkında bilgi almak istiyorum
... Yardımcı olursanız Ço..k sevinicem... Şimdiden sağolun
Toyota Club Türkiye
«
:
Kasım 11, 2010, 21:36:27 »
(Gizli Üye)
TcT Onaylı Firma
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 12000
Model Yılı: '15
1041 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod (trptonik) Araçla Alakalı Sorum Var
«
Yanıtla #1 :
Kasım 11, 2010, 23:39:58 »
Özlem hanım ben hiç kullanmadım ama kullananlardan duyduğum kadarıyla vites değişimlerinde ayağınızı hafif gazdan çekmeniz gerekyor şehir içi aşırı kalabalık trafikte es modunda yada manuel kullanmalısınz vites değişimlerinide ister vites kolundan istersenizde dreksiyondaki kulakçıklardan yapabilirsiniz.
Sizde sağolun
Bu arada söylemeyi unuttum aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Ynt: 2011 Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod (trptonik) Araçla Alakalı Sorum Var
«
Yanıtla #2 :
Kasım 11, 2010, 23:57:37 »
mahmut beyin dediği gibi kullanırsanız yakıt sarfiyatı daha da düşer.sanki vitesi siz atıyormuş gibi devrini bulunca hafif çekiyoruz sonra tekrar basıyoruz.ama normalde de sorun yok.rampada bazen devirsiz kullanınca vites düşüyor bende hemen manuel moda çekiveriyorum . no problem..şehir içi kesinlikle mmt yi kullanın derim..bu araç torka görede vites değişimi gerekip gerekmediğini algılıyor ani harekette virajda,dik rampa inişte,frene ani basış çekişten sonra devri olmasına ragmen hemen üst vitese geçmiyor çok akıllı..öyle koyverip gitmiyor..kontrol bende olsun diyen manuelciler..mmt de de kontrol sizde..hayırlı olsun..
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Kasım 12, 2010, 00:03:10 »
bu arada aklıma gelmşken araç turbo şarjlı oldugundan kesinlikle devirsiz kullanmamak gerekir .uzun yollardan , çok dik rampalı yolculuk bitiminden sonra 20 30 sn.rölantide beklemek gerekiyorki turboşarj soğusun..
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
«
Yanıtla #4 :
Kasım 12, 2010, 00:06:44 »
Aracınız hayırlı olsun Özlem hanım, bende yarın teslim alıyorum kısmetse. Auris 1.4 d4-d M/M. Sattığım aracım corsa easytronic şanzumandı. Prensip olarak aynılar. Çok memnundum. Auristede hiç sıkıntı çekmeyeceğime eminim. 2 sene önce geçirdiğim bir trafik kazasında kolum kırılınca şirketim manuel Focusumu 2 aylığına M/M Corolla ile değiştirmişti. 2 ay kullanmış açıkcası arabayı tekrar Focusla geç değiştirmek için kırk takla atmıştım
Çok güzel bir seçim, tekrar hayırlı olsun.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: B-
«
Yanıtla #5 :
Kasım 12, 2010, 05:31:49 »
Özlem hanım aracınız hayırlı olsun
sizin gibi genç bayan arkadaşlar bu forumda yardım isteğinde bulundukça bizlerde elimizden geleni yapmaya hazırız. Aldığınız araca gelince kullanımı son derece rahat tam kalpazan işi alıştıktan sonra başka arabalara binip sürmekte zorluk yaşayabilirsiniz uyarayım
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Kasım 12, 2010, 11:33:34 »
Hepinize çok teşekkür ederim , sağolun var olun... bir de bana birisi şöyle söylemişti... eğer trafik çok sıkışıksa beklemen gereken durumlar uzun süreli olursa yahut da 1 dakikalık kırmızı ışık !. düz vites mantığıyla boşta bekleyin dedi
... eğer viteste beklerseniz şanzumanı yer demişti
......... sizce
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: -
164 kere teşekkür etti
115 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 12, 2010, 12:24:46 »
Bu forumda ve başka yerde, multimode hakkında çok olumsuz şey duyabilrisiniz.
Olumlu bir fikriniz ve ya merağınız varsa, Lütfen değişmesin.
Ben 1 yıldır kullanıyorum ve hiç bir sorunum yok.
Ayrıca lütfen forumdaki konuları biraz inceleyin.
Her kez bir şeyler söylemiş (genelde hiç kullanmamış olanlar hep olumsuz yazmış)
kullanıpta çok ağır sorunlar çekenler az.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/multi-mod-ve-sehir-efsaneleri-detay-lutfen/
http://www.toyotaclubtr.com/testler/mm-sanziman-kullananlar/
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Kasım 12, 2010, 13:53:10 »
Levent Bey gönderdiğiniz linkler o kadar işime yaradıki çok ama çoooo..k teşekkür ederimmmmmmmmmmmm
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
Araç: Auris
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 59088
Model Yılı: '12
312 kere teşekkür etti
512 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Kasım 12, 2010, 17:14:15 »
özlem hanım aracınız hayırlı olsun en önemlisi vites değişirken ayağınızı gazdan çekmeniz gerekiyor
arikushimikato
Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/
Aurise dair her şey
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Kasım 14, 2010, 00:36:18 »
Herkese Selam olsun, arkadaşlar Aracımı Allahın iznyle bugün teslim aldım.. ilk kullanış vs süperdi kısaca aracıma aşık oldum diyebilirim
triptonik vites hiç de korktuğum abartığım kadar değilmiş
,, yeri geldiğinde manuel yeri geldiğinde otomatiğe alarak sürmenin de keyfi bir başkaymış... iyi ki de düz vites seçmemişim.... herkese yardımları fikirleri hoş karşılamaları için teşekkür ederimmmmmmm
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Kasım 14, 2010, 01:39:06 »
hayırlı olsun aracınız umarım sorun cıkmaz.gercekten sürüş keyfi inanılmaz tadı hala damagımda ama sorunları bıktırmıstı eskı araçta..
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...
Artık coca colaya,aside son..
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Kasım 14, 2010, 02:02:40 »
eski araç derken
....
umarım çıkarmaz... çıkarmayacağa da benzior inş.
tertipli kullandıktan sonra gerisi
Herşey ALLAh tan nihayetnde... kaşığımıza ne denk gelirse amenna.. bu arıza bile olsa
.. hayırlı gecelerr
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Kasım 14, 2010, 02:07:43 »
bundan öncekı araç yanı 2007 mmt corolla.inşallah sorun cıkmaz.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...
Artık coca colaya,aside son..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: -
164 kere teşekkür etti
115 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Kasım 18, 2010, 10:41:42 »
M/M vitesli araçlar, özensiz ve çok isteyen insanlara göre değil.
Devirsiz kullanımda, vites geçişi sadece 1-2 arası az hissediliyor.
Devirli kullanımda ise, daha belirgin hissediliyor ancak yine rahatsız edici düzeyde değil.
Diğer her şeyi zaten standart toyota, tartışılmaz.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu: