Gönderen Konu: 2011 Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod (trptonik) Araçla Alakalı Sorum Var  (Okunma sayısı 7176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba Arkadaşlar. Corolla 1.4 D-4D Dizel 6 Speed MultiMod Aracımı yarın teslim alacağım inşaallah, fakat ben bu araçtan evvel Nissan Micra Manuel vites kullanıcısıydım. Dolayısıyla hiç Triptonik / Otomatik vites araç kullanmadım... Açıkcası bu araçta sadece triptonik vitese kullanımına dair soru işaretlerim var  :-\ Yani Kullanımı kolay mı , vites değişimleri , değişimler esnasındaki kullanıcıya düşen püf noktaları , yol tutuşu , şehir içinde manuel mi yoksa otomatik vites konumunda mı kullanılmasının iyi olacağı , vites değişimleri esnasında ayağımızı gazdan kesmeli mi kesmemeli mi , kısacası triptonik vitesi hakkında bilgi almak istiyorum  :-[ ... Yardımcı olursanız Ço..k sevinicem... Şimdiden sağolun  ::)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Özlem hanım ben hiç kullanmadım ama kullananlardan duyduğum kadarıyla vites değişimlerinde ayağınızı hafif gazdan çekmeniz gerekyor şehir içi aşırı kalabalık trafikte es modunda yada manuel kullanmalısınz vites değişimlerinide ister vites kolundan istersenizde dreksiyondaki kulakçıklardan yapabilirsiniz.

Sizde sağolun

Bu arada söylemeyi unuttum aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
mahmut beyin dediği gibi kullanırsanız yakıt sarfiyatı daha da düşer.sanki vitesi siz atıyormuş gibi devrini bulunca hafif çekiyoruz sonra tekrar basıyoruz.ama normalde de sorun yok.rampada bazen devirsiz kullanınca vites düşüyor bende hemen manuel moda çekiveriyorum . no problem..şehir içi kesinlikle mmt yi kullanın derim..bu araç torka görede vites değişimi gerekip gerekmediğini algılıyor ani harekette virajda,dik rampa inişte,frene ani basış çekişten sonra devri olmasına ragmen hemen üst vitese geçmiyor çok akıllı..öyle koyverip gitmiyor..kontrol bende olsun diyen manuelciler..mmt de de kontrol sizde..hayırlı olsun..
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bu arada aklıma gelmşken araç turbo şarjlı oldugundan kesinlikle devirsiz kullanmamak gerekir .uzun yollardan , çok dik rampalı yolculuk bitiminden sonra 20 30 sn.rölantide beklemek gerekiyorki turboşarj soğusun..
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
Aracınız hayırlı olsun Özlem hanım, bende yarın teslim alıyorum kısmetse. Auris 1.4 d4-d M/M. Sattığım aracım corsa easytronic şanzumandı. Prensip olarak aynılar. Çok memnundum. Auristede hiç sıkıntı çekmeyeceğime eminim. 2 sene önce geçirdiğim bir trafik kazasında kolum kırılınca şirketim manuel Focusumu 2 aylığına M/M Corolla ile değiştirmişti. 2 ay kullanmış açıkcası arabayı tekrar Focusla geç değiştirmek için kırk takla atmıştım  :D
Çok güzel bir seçim, tekrar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
 Özlem hanım aracınız hayırlı olsun :) sizin gibi genç bayan arkadaşlar bu forumda yardım isteğinde bulundukça bizlerde elimizden geleni yapmaya hazırız. Aldığınız araca gelince kullanımı son derece rahat tam kalpazan işi alıştıktan sonra başka arabalara binip sürmekte zorluk yaşayabilirsiniz uyarayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hepinize çok teşekkür ederim , sağolun var olun... bir de bana birisi şöyle söylemişti... eğer trafik çok sıkışıksa beklemen gereken durumlar uzun süreli olursa yahut da 1 dakikalık kırmızı ışık !. düz vites mantığıyla boşta bekleyin dedi  :kötü: ... eğer viteste beklerseniz şanzumanı yer demişti  :) ......... sizce ???  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Bu forumda ve başka yerde, multimode hakkında çok olumsuz şey duyabilrisiniz.
Olumlu bir fikriniz ve ya merağınız varsa, Lütfen değişmesin.
Ben 1 yıldır kullanıyorum ve hiç bir sorunum yok.
Ayrıca lütfen forumdaki konuları biraz inceleyin.
Her kez bir şeyler söylemiş (genelde hiç kullanmamış olanlar hep olumsuz yazmış)
kullanıpta çok ağır sorunlar çekenler az.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/multi-mod-ve-sehir-efsaneleri-detay-lutfen/

http://www.toyotaclubtr.com/testler/mm-sanziman-kullananlar/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Levent Bey gönderdiğiniz linkler o kadar işime yaradıki çok ama çoooo..k teşekkür ederimmmmmmmmmmmm  :alkis:  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
özlem hanım aracınız hayırlı olsun en önemlisi vites değişirken ayağınızı gazdan çekmeniz gerekiyor
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Herkese Selam olsun, arkadaşlar Aracımı Allahın iznyle bugün teslim aldım.. ilk kullanış vs süperdi kısaca aracıma aşık oldum diyebilirim  -_-  triptonik vites hiç de korktuğum abartığım kadar değilmiş :kötü:,, yeri geldiğinde manuel yeri geldiğinde otomatiğe alarak sürmenin de keyfi bir başkaymış... iyi ki de düz vites seçmemişim....    herkese yardımları fikirleri hoş karşılamaları için teşekkür ederimmmmmmm  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
hayırlı olsun aracınız umarım sorun cıkmaz.gercekten sürüş keyfi inanılmaz tadı hala damagımda ama sorunları bıktırmıstı eskı araçta..
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
eski araç derken  :huh: ....
umarım çıkarmaz... çıkarmayacağa da benzior inş. -_- tertipli kullandıktan sonra gerisi  :islik:   :P  :D  Herşey ALLAh tan nihayetnde... kaşığımıza ne denk gelirse amenna.. bu arıza bile olsa  ;) .. hayırlı gecelerr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
bundan öncekı araç yanı 2007 mmt corolla.inşallah sorun cıkmaz.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
M/M vitesli araçlar, özensiz ve çok isteyen insanlara göre değil.
Devirsiz kullanımda, vites geçişi sadece 1-2 arası az hissediliyor.
Devirli kullanımda ise, daha belirgin hissediliyor ancak yine rahatsız edici düzeyde değil.
Diğer her şeyi zaten standart toyota, tartışılmaz.