Gönderen Konu: 2008 Corolla  (Okunma sayısı 2646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2008 Corolla
« : Ekim 02, 2007, 02:33:57 »
ya arkadaşlar 2008 corollanın clima sistemi ayrı bir elektrk motoru ile çalıştığına dair söylentiler var araba çalışırken clima açtığımda devirde herhengi bir değişim olmuyo bileniz varsa sevinirim
düşünüyorumda düşüncelerin en güzeli senın beni düşünüp düşünmediğini düşünürken düşündüğünü düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum[/colo

Toyota Club Türkiye

2008 Corolla
« : Ekim 02, 2007, 02:33:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
2008 Corolla
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2007, 08:36:02 »
benim araçta da devirde bir değişim olmuyor. sadece şehri içinde 0.5lt fazla yakıyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
2008 Corolla
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2007, 10:47:00 »
Aynen yaman bey ama motorda bi ses değişimi söz konusu oluyor. Şehirler arsı 0.2 artış gösteriyo bilgisayar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2008 Corolla
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2007, 19:15:36 »
arkadaslar kusura bakmayın ama konu acmak ıstemedım nasıl bır araba bu corolla bızde almayı dusunuyoruz 2007 model de fıkırlerınızı ogrenebılırmıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
2008 Corolla
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2007, 19:34:06 »
yanı dıger markalar elektrıklı klımayı bılıyorum.zannedersem toyotada vardır galıba.forumda corollalarla ılgılı arama yapabılırsınız.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
2008 Corolla
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2007, 04:02:45 »
evet klima elektrikli ve benzini ve çekişi çok az  etkiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2008 Corolla
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2008, 10:06:16 »
benim aracım 2006 corolla hb d4d bende bu şekilde duymuştum klima motordan ayrı bir elektrik motoru devresiyle destekleniyor diye

umarım gerçekten bu şekildedir bilgisi olan arkadaşlar bi yorum yazabilirler mi, malum yaz geldi klimayı açarken 2 kere düşünmek istemiyor insan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2008 Corolla
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2008, 11:26:21 »
arkadaşlar malesef toyota corollalar ve aurisler elektrikli değil elektrikli olsaydı zaten klimanın ısıtma fonksiyonuda olurdu. opel astra dijityal klimalarda mevcut mesala..

corollanın klimaları şöyle: dijital klima ile manuel klima arasında fark sadece açma kapamada diğer her şeyi aynı.

örneğin manuel klimada klima düğmesine basarsanız hemen radyatorun önündeki fan motoru çalısır ve radyoterle birlikte klima radyatorunude soğutur. motor üzerine bağlı vakum motoru yani buzdolabının arkasında bulunan motora karsılık gelen motor devreye girer motorun gücünü cekmeye başlar.torpidonun içindeki klima radyatöru belli bir soğukluğa ulaşıncsa fan motoru ve klima vakum motoru  devre dışı kalır bunu elektronik olarak içten boşa dönmesi sağlanıyor normalada hep döner bu motor. tabiki buarada içeriye soğuk hava üflenir. kondansator belli bir ısıya gelince tekrar çalışmaya başlar . bu dijital klimada da olay aynı.sadece farkı kabin sıcaklığı diyelim 20 ye ayarladınız kabin sıcaklığının iç ısısını ve dışardan gelen güneş ısığını ısını ölçerek duruma göre klima düğmesine sizin yerinize ya 18 derecede yada 20 derecede basar kapatır. artı diğer fonksiyonları mevcuttur. ama klimadan ısıtma fonksiyonu yok elektrikli olmadığı için. dijitalde de aynı manuel klimada olan diğer olaylar mevcut.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
2008 Corolla
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2008, 12:19:19 »
Isıtma fonksiyonlu klima nedir yahu?

Heat pump dedikleri olay mı?

Benim bildiğim tüm arabalarda kalorifer olarak rezistans kullanılır, klima değil.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
2008 Corolla
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2008, 00:01:49 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Isıtma fonksiyonlu klima nedir yahu?

Heat pump dedikleri olay mı?

Benim bildiğim tüm arabalarda kalorifer olarak rezistans kullanılır, klima değil. [/quote]

rezistan değil ki oooo klimanın tersine çalışma olayı. bizim araçların klimalarında arac motoru sabit olarak sağ yönde döndüğü için sadece soğuk ufleyebiliyor yani aslında motor tersi yöne dönebilseydi soğuk yerine sıcak üflerdi. biliyorsunuz ki klimalar sadec ısıyı istenilen yönde taşırlar. toyotalar motor ısınana kadar sıcak veremezler.

aşağıdaki resimlre bakarsanız 1 resimde klimanın seması mevcut motor  yönü değiştirilince 2. şekildeki gibi ısı tasıma değişir. yani arac içinde düşünürsek o radyator gibi olan kondansetorler bir tanesi torpido içinde diğeri motor radyatorunun onundedir. klima motorunun tersine dönme yeteneği varsa sıcak ufler. doğal olarakta sadece elektrikli motorlu klimalar tersine dönüş yapabiliyor.

Mükemmel Toyota