Gönderen Konu: Rampa çıkarken Yaşanan Bi Olay  (Okunma sayısı 1866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Rampa çıkarken Yaşanan Bi Olay
« : Ekim 01, 2007, 10:47:30 »
merhaba  arkadaşlar bugun kampüse gelirken biraz basıyım dedim, 5. viteste 4000 devir de vitesi boşa attım ve devir  saati bir müddet yerinde sabit kaldı.bende allah allah vitestemi gidiyorum diye kendimden şüphe ettim. daha sonra tekrar 4000 devire çıktım rampa çıkarken gene aynısı oldu. bu sefer 2. ve 3. viteste denedim aynı olayı onlarda olmadı. boşta iken bastım 4000 devire kadar ordada olmadı. araba sabahları soğuk olduğu için mi yapıyor sizce? balatalarda bişey yok, acaba gaz pedalı mı takılı kaldı ki? arabamda normalde hiç bi sorun yok maşallah ama ben bu tür şeyleri çok takan biriyim. en ufak bi ses duysam hemen sanayiye giderim. bu olay karşısında moralim bozuldu, şimdi ewe dönerken bir daha deneyecem. bakalım ne olacak?siz nedersiniz?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 01, 2007, 10:47:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2007, 21:58:51 »
aynı olay bende 2defa oldu.5.vites kaptırıyorsunuz 4000-4500 e kadar sonra boşa attığızda devir takılı kalıyor .ben önemsemedim ama merak ettim şimdi
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2007, 02:09:09 »
4000 5000 değil de bizim araba 2000 devirde falan asılı kalıo şarj mevzusu tamamlanana kadar elektronik fazla olunca şarj da fazla oluo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2007, 17:09:56 »
Alıntı yapılan: Hakkı Erkan
merhaba  arkadaşlar bugun kampüse gelirken biraz basıyım dedim, 5. viteste 4000 devir de vitesi boşa attım ve devir  saati bir müddet yerinde sabit kaldı.bende allah allah vitestemi gidiyorum diye kendimden şüphe ettim. daha sonra tekrar 4000 devire çıktım rampa çıkarken gene aynısı oldu. bu sefer 2. ve 3. viteste denedim aynı olayı onlarda olmadı. boşta iken bastım 4000 devire kadar ordada olmadı. araba sabahları soğuk olduğu için mi yapıyor sizce? balatalarda bişey yok, acaba gaz pedalı mı takılı kaldı ki? arabamda normalde hiç bi sorun yok maşallah ama ben bu tür şeyleri çok takan biriyim. en ufak bi ses duysam hemen sanayiye giderim. bu olay karşısında moralim bozuldu, şimdi ewe dönerken bir daha deneyecem. bakalım ne olacak?siz nedersiniz?
[/quote]
Selam.
Araç injeksiyonlu ise bu normal. Devri ayarlayan beyindir çünkü, ancak özellikle injeksiyonlu otomobillerde bu kesinlikle hatalı bir kullanım tarzıdır. Araç yüksek hızda seyir halinde kesinlikle boşa alınmamalıdır. Tekrar vitese takıldığında özellikle trigere ve tüm motor ve şanzıman aksamına aşırı güç binecektir. Bunlarında yanında eğer araç yüksek hızda herhangi basit bir elektrik probleminden dahi stop edecek olsa dreksiyon ve frenler aşırı sertleşecek ve büyük tehlike doğuracaktır. Ancak vitesteki otomobil de yürüyen aksam motora bağlı olacağından dolayı böyle bir durumda hifrolik dreksiyon pompası ve frenler işlevini kaybetmeyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2008, 23:34:36 »
Selam arkadaşlar aynı olay opel omega da başıma geldi hemen servisteki arkadaşıma sordum ;bu olay dedi güçlü arabalarda güçten düşürmemek için devri yüksek tutuyor dedi.örnek 4. vitest giderken debiryaj basıp 5.vitese atacağın zaman enson geldiğin devri kısa bir süreliğine araba sabit tutar buda 5 viteste güç ve performan kaypını engeller...miş...ama o canavardan sonra toyota corolla aldım memnunum ....iyi günler...