Gönderen Konu: Forumda Kullanılan Hitaplar  (Okunma sayısı 690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Forumda Kullanılan Hitaplar
« : Kasım 10, 2010, 13:44:01 »
Arkadaşlar, dün ve bugün forumda yaşanan tatsız bir diyalog ile ilgili olarak bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Öncelikle şunu belirteyim, kimse kimseye yaş farkından dolayı abi veya abla şeklinde hitap etmek zorunda değildir. Esas olan, nezaket icabı "Bey", "Hanım" ya da "Hocam" (nezaket kuralı olmasa da çok yaygınlaştığı için bunu buraya ekledim :) ) gibi hitap şekillerinin kullanılmasıdır. Fakat toplum olarak resmiyetten fazla hoşlanmadığımız için ve de forumdaki samimiyet ortamının neticesinde birbirimize çok farklı şekillerde hitap edebiliyoruz. Mesela ben "ciğerim"i çok fazla kullanıyorum :D Aşırı lakayıt olmadığı ve diğer üyeleri rahatsız etmediği sürece bunda hiç bir sıkıntı yok. Bilakis bu durum forumdaki dostluk ortamını güçlendirecektir. Fakat burada dikkat etmemiz gereken 2 husus var:

- Hitap eden kişi, nezaket kuralları haricindeki bir hitap şekli kullandığı durumda, hitabına ne şekilde tepki verilebileceğine dikkat etmeli, kendisi ne kadar iyi niyetli olsa bile sanal ortamda yanlış anlaşılmalar olabileceğini hesaba katmalıdır.

- Rahatsız olunan hitap şekli mevcut ise bunu kibarca dile getirmek her üyenin hakkıdır. Ama bizim tercihimiz amacı dostluk, hoşca vakit geçirmek ve fikirlerimizi paylaşmak olan bu plaforma üye olan herkesin bu tür ufak detaylara takılmaması ve her konuda olduğu gibi küçümseyici bir ifade olmadığı takdirde bu konuda da hoşgörülü olmasıdır.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Forumda Kullanılan Hitaplar
« : Kasım 10, 2010, 13:44:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Forumda Kullanılan Hitaplar
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2010, 13:57:34 »
ilgili mesaj raporuna cevabımı ilettim Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Forumda Kullanılan Hitaplar
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2010, 14:02:26 »
ağzınız bal yesin Hakkı bey (ciğerim)... :D

Mersin'de Hakkı bey ve eşi ile buluştuğumuz gün biraz sohbet ettikten sonra sevgili nagehan bize şöyle dedi: "madem uzun zamandır sohbetiniz var neden birbirinize hala beyli hanımlı hitap ediyorsunuz?"

saygım sevgimin önündedir daima... uzun zaman forumda yaşa bakmaksızın "bey" hitabını tercih ettim neredeyse 1 yılın sonunda artık yüzyüze görüştüğüm kardeşlerime isimleriyle hitap etmeye başladım....

hitap şekli önemlidir burda da gerçek hayatta da....

ama tabi bir hata yapıldığında yumuşak bir dille hatırlatma yapıp karşımızdakinin hatasını düzeltmekte büyüklüktür.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."