Arkadaşlar, dün ve bugün forumda yaşanan tatsız bir diyalog ile ilgili olarak bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Öncelikle şunu belirteyim, kimse kimseye yaş farkından dolayı abi veya abla şeklinde hitap etmek zorunda değildir. Esas olan, nezaket icabı "Bey", "Hanım" ya da "Hocam" (nezaket kuralı olmasa da çok yaygınlaştığı için bunu buraya ekledim

) gibi hitap şekillerinin kullanılmasıdır. Fakat toplum olarak resmiyetten fazla hoşlanmadığımız için ve de forumdaki samimiyet ortamının neticesinde birbirimize çok farklı şekillerde hitap edebiliyoruz. Mesela ben "ciğerim"i çok fazla kullanıyorum

Aşırı lakayıt olmadığı ve diğer üyeleri rahatsız etmediği sürece bunda hiç bir sıkıntı yok. Bilakis bu durum forumdaki dostluk ortamını güçlendirecektir. Fakat burada dikkat etmemiz gereken 2 husus var:
- Hitap eden kişi, nezaket kuralları haricindeki bir hitap şekli kullandığı durumda, hitabına ne şekilde tepki verilebileceğine dikkat etmeli, kendisi ne kadar iyi niyetli olsa bile sanal ortamda yanlış anlaşılmalar olabileceğini hesaba katmalıdır.
- Rahatsız olunan hitap şekli mevcut ise bunu kibarca dile getirmek her üyenin hakkıdır. Ama bizim tercihimiz amacı dostluk, hoşca vakit geçirmek ve fikirlerimizi paylaşmak olan bu plaforma üye olan herkesin bu tür ufak detaylara takılmaması ve her konuda olduğu gibi küçümseyici bir ifade olmadığı takdirde bu konuda da hoşgörülü olmasıdır.