0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ebaydan bazı agır ve buyuk olan kargolarda sorun cıkıyormus bence buradan yapsan daha iyi olur yoksa baya ugrasırsın gibi geliyor bana..[/quote]ebay'dan iki kez ürün getirdim. ilk xenon kid getirdim. çinden geldi. ups kargo ile 5 günde elimde oldu. onun geldiğini görünce hemen ardından farlarımı sipariş ettim. usps (amerikanın ulusal posta servisi) ile gönderdiler. onlarda bizim ülkede ptt teslim ediyorlar. ama ptt almadan önce gümrükte sorun çıktı. 40 lira vergi ödeyerek zorla aldım. gelen paket büyük olduğu için sorun çıkardılar.usps ile değilde kargo firmasıyla yollar iseler sorun çıkmaz diye düşünüyorum. gerçi bu kidi almam aslında benim işime yaramaz. çünkü bulunduğum yerde bunu montaj yapabilecek usta yok.
küçük bi turbo bence pek bi işe yaramz???...[/quote]70 hp multijet gibi ufak bir turbo alt devirlere güç katar. yani düşük devirde 200nm üstünde tork sağlamasını sağlar benim 1.6 114hp 145 nm deki aracımda. dolasıyla aracın hızlanması çok fark eder. hem motoru çok zorlamaz. sakin kullanımda yakıt ekonomisi sağlar. düşük devirde giderken ayağınızın altında hazır bekleyen bir güç olur. daha ne işe yaramasın ki?keşke para olsa
o tür bi amaç için ideal olabilir ama benim turbo takımındaki düşüncem yüksek barda dah çok güç [/quote]tabi güzel olurda. hani şu açıdan bakıyorum olaya. düşük barlı bir turbo uygulaması için motorda daha az değişiklik hatta hiç değişiklik yapmadan uygulamak adına. yani düşük maliyet.yoksa pistonları falan değiştirerek yüksek barlı bir turbo ile 230 hp 400nm tork falan elde edilebiliyor. 0-100 herhalde 5 sn de tamamlar
70 hp multijet gibi ufak bir turbo alt devirlere güç katar. yani düşük devirde 200nm üstünde tork sağlamasını sağlar benim 1.6 114hp 145 nm deki aracımda. dolasıyla aracın hızlanması çok fark eder. hem motoru çok zorlamaz. sakin kullanımda yakıt ekonomisi sağlar. düşük devirde giderken ayağınızın altında hazır bekleyen bir güç olur. daha ne işe yaramasın ki?keşke para olsa
ebay'dan iki kez ürün getirdim. ilk xenon kid getirdim. çinden geldi. ups kargo ile 5 günde elimde oldu. onun geldiğini görünce hemen ardından farlarımı sipariş ettim. usps (amerikanın ulusal posta servisi) ile gönderdiler. onlarda bizim ülkede ptt teslim ediyorlar. ama ptt almadan önce gümrükte sorun çıktı. 40 lira vergi ödeyerek zorla aldım. gelen paket büyük olduğu için sorun çıkardılar.usps ile değilde kargo firmasıyla yollar iseler sorun çıkmaz diye düşünüyorum. gerçi bu kidi almam aslında benim işime yaramaz. çünkü bulunduğum yerde bunu montaj yapabilecek usta yok.
yazlılım derken? ECU ya yeni tanımlamamı yüklenecek? manifold ve map sensörününde değişmesimi gerekiyor?
benzin fiyatlarının arttığı zamanlarda turbo araç projesi pek akıl karı olmaz kanımca