Gönderen Konu: Ae101 Turbo  (Okunma sayısı 8276 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae101 Turbo
« : Ekim 01, 2007, 10:32:16 »
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/88-06-COROL...emZ300155561980

Arkadaşlar üstte linkini verdiğim turbo kiti bizim araçlara uyuyormuş. Fiyatı da iyi bence.
Özellikle alt devirlere yüksek tork bunun sonucunda alt devirlerde de yüksek beygir elde edilmesini sağlar. Bizim araçlara düşük bar'lı bir turbo kiti aracımızı inanılmaz güçlü hale getirebilir.

Sizce bu kiti aracımıza uygulamak mümkün mü?
Bodrum

Toyota Club Türkiye

Ae101 Turbo
« : Ekim 01, 2007, 10:32:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ae101 Turbo
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2007, 17:41:53 »
utku abı bunu getirtmek turkıyedekınden daha pahalıya cıkar  

bizim arkdas yapmıstı corollasına turbo ıstersen sorayım malıyet kazandıgı hp felan.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ae101 Turbo
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2007, 11:41:00 »
ebaydan bazı agır ve buyuk olan kargolarda sorun cıkıyormus bence buradan yapsan daha iyi olur yoksa baya ugrasırsın gibi geliyor bana..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae101 Turbo
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2007, 16:03:09 »
Alıntı yapılan: ismail karaoglu
ebaydan bazı agır ve buyuk olan kargolarda sorun cıkıyormus bence buradan yapsan daha iyi olur yoksa baya ugrasırsın gibi geliyor bana..
[/quote]

ebay'dan iki kez ürün getirdim.
ilk xenon kid getirdim. çinden geldi. ups kargo ile 5 günde elimde oldu. onun geldiğini görünce hemen ardından farlarımı sipariş ettim. usps (amerikanın ulusal posta servisi) ile gönderdiler. onlarda bizim ülkede ptt teslim ediyorlar. ama ptt almadan önce gümrükte sorun çıktı. 40 lira vergi ödeyerek zorla aldım. gelen paket büyük olduğu için sorun çıkardılar.

usps ile değilde kargo firmasıyla yollar iseler sorun çıkmaz diye düşünüyorum. gerçi bu kidi almam aslında benim işime yaramaz. çünkü bulunduğum yerde bunu montaj yapabilecek usta yok.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
Ae101 Turbo
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2007, 12:40:59 »
küçük bi turbo bence pek bi işe yaramz???...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ae101 Turbo
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2007, 13:11:05 »
ebay'den getirtirken öncelikle €300 altında olması, ve "hediye" olarak işaretlettirmek önemli.

Kargo şirketlerinin de gümrük problemi daha az oluyor.
Ancak paket büyük olunca da kargo masrafı tuzlu oluyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae101 Turbo
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2007, 17:23:05 »
Alıntı yapılan: Ufuk Yalçın
küçük bi turbo bence pek bi işe yaramz???...
[/quote]

70 hp multijet gibi ufak bir turbo alt devirlere güç katar. yani düşük devirde 200nm üstünde tork sağlamasını sağlar benim 1.6 114hp 145 nm deki aracımda. dolasıyla aracın hızlanması çok fark eder. hem motoru çok zorlamaz. sakin kullanımda yakıt ekonomisi sağlar. düşük devirde giderken ayağınızın altında hazır bekleyen bir  güç olur. daha ne işe yaramasın ki?

keşke para olsa  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
Ae101 Turbo
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2007, 18:06:12 »
o tür bi amaç için ideal olabilir ama benim turbo takımındaki düşüncem yüksek barda dah çok güç
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae101 Turbo
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2007, 18:24:55 »
Alıntı yapılan: Ufuk Yalçın
o tür bi amaç için ideal olabilir ama benim turbo takımındaki düşüncem yüksek barda dah çok güç
[/quote]

tabi güzel olurda. hani şu açıdan bakıyorum olaya. düşük barlı bir turbo uygulaması için motorda daha az değişiklik hatta hiç değişiklik yapmadan uygulamak adına. yani düşük maliyet.

yoksa pistonları falan değiştirerek yüksek barlı bir turbo ile 230 hp 400nm tork falan elde edilebiliyor. 0-100 herhalde 5 sn de tamamlar
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 Turbo
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2010, 00:03:27 »
Selam arkadaşlar konuyu belki horlatmış olacağım fakat yeni konu açmak istemedim. 4 AFE motorlarımıza, pistonlarda vs.lerde hiçbir değişiklik yapmadan 0,3 barlık bir turbo uygulaması yapmak mümkünmüdür? yani sadece turboyu monte etmekten bahsediyorum. Ne derece sağlıklı olur yumuşak kullanıldığında? Ve yine sakin kullanımlarda yakıt ekonomisi sağlarmı? sağlar diye tahmin ediyorum fakat sizinde görüş, yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum. 1000TL den daha az maliyetli olacağını düşünüyorum. Amacım öyle aman aman hız yapayım drag yapayım rolling yapayım değil. Dizelin verdiği tork keyfini kendi aracımda yaşamak istiyorum. Alt devirlerdeki canlılığı artırmak istiyorum. Cevap yazan herkese teşekkürlerimi iletiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2010, 01:57:23 »
70 hp multijet gibi ufak bir turbo alt devirlere güç katar. yani düşük devirde 200nm üstünde tork sağlamasını sağlar benim 1.6 114hp 145 nm deki aracımda. dolasıyla aracın hızlanması çok fark eder. hem motoru çok zorlamaz. sakin kullanımda yakıt ekonomisi sağlar. düşük devirde giderken ayağınızın altında hazır bekleyen bir  güç olur. daha ne işe yaramasın ki?

keşke para olsa  
utku arkadaşıma katılıyorum...büyük turbo koyulur fakat altyapı ister gömlek forged piston iticiler conta derken isterde ister...
ama küçük bi turbo gayet güzel olur...büyük veya küçük unutmayın turbo işin içine girince herşey değişir...ekonomi yalan bikere illaki yakıt artıcak...evliya çelebi basmiycam desin yalan turbininle blow off sesini duydukça yırtarsınız  :lol:
heleki bide type-r la 3.30la bikere kalktımı hadi neyse daha özendirmiyim :)
bide e-bay dan getirymeye gerek yok derim ben..gayet güzel turbo uydurulur arabaya..iş sadece işçilik manifold map sensörü borular ve yazılıma bakar..gözünüzde büyütmeyin turbo işini...
hani nerde angara lılar turbocular yokmu ankaralı :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2010, 15:19:01 »
yazlılım derken? ECU ya yeni tanımlamamı yüklenecek? manifold ve map sensörününde değişmesimi gerekiyor?

Bu işi bizim toyotraonic mithat usta yaparmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2010, 15:32:19 »

ebay'dan iki kez ürün getirdim.
ilk xenon kid getirdim. çinden geldi. ups kargo ile 5 günde elimde oldu. onun geldiğini görünce hemen ardından farlarımı sipariş ettim. usps (amerikanın ulusal posta servisi) ile gönderdiler. onlarda bizim ülkede ptt teslim ediyorlar. ama ptt almadan önce gümrükte sorun çıktı. 40 lira vergi ödeyerek zorla aldım. gelen paket büyük olduğu için sorun çıkardılar.

usps ile değilde kargo firmasıyla yollar iseler sorun çıkmaz diye düşünüyorum. gerçi bu kidi almam aslında benim işime yaramaz. çünkü bulunduğum yerde bunu montaj yapabilecek usta yok.

Utku kardeşim ben Ebaydan her ay onlarca parça getirtiyorum en son helikopter getirttim , ama gümrük işi senin düşündüğün gibi değil, oyuncak yada hediye olan işaretlenen veya bireysel bi şahıstan gönderilen paketler pek takılmıyor gümrükte ancak firma yada oto yedek parçası gibi kargo dahil fiyatı 150€ aşan ürünler gümrük vergisine tabi tutlur,

bu arada ems yada USPS DHL gibi kargo şirketlerinin ürünleri gümrükten geçmiyormu sanıyorsun :) kesinlikle onlarda gümrükten geçiyor ama bu firmalar özel şirket oldukları için gümrükteki işlemleri PTT den daha hızlı oluyor okadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2010, 00:53:09 »
yazlılım derken? ECU ya yeni tanımlamamı yüklenecek? manifold ve map sensörününde değişmesimi gerekiyor?

atmosferik makinayı turboşarj a çeviriyosun..bitakım değişiklikler istiycek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2010, 01:11:55 »
benzin fiyatlarının arttığı zamanlarda turbo araç projesi pek akıl karı olmaz kanımca :)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2010, 01:14:34 »
Burak zten konu 2007 de açılmış :D Adam çalıştıgı yerde müdür oldu bizimkiler hala yorum yapıyor :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2010, 01:21:53 »
benzin fiyatlarının arttığı zamanlarda turbo araç projesi pek akıl karı olmaz kanımca :)
geyikteyiz canım işte...ama gerçekler..isterde isteeeer. :D