Gönderen Konu: Bayrama Yeni Araç Almak İsteyenler...  (Okunma sayısı 2293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Bayrama Yeni Araç Almak İsteyenler...
« : Kasım 10, 2010, 11:35:49 »
 !!! NOTERLER KAPALI....!!! Eğer bayramda yeni bir araba almak istiyorsanız satıcıya parayı ödemeden (belki bir miktar kapora karşılığında) aracı size vermesi konusunda iknaya uğraşın, sakın araç bedelini ödemeyin. Bu ödeme işleri çok sakat işlerdir, kesinlikle noterde imzayı atana kadar bekleyin. Ya bu cuma halledin, yada bayramdan sonraya bırakın...

I love my Corolla & Yaris

Toyota Club Türkiye

Bayrama Yeni Araç Almak İsteyenler...
« : Kasım 10, 2010, 11:35:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Bayrama Yeni Araç Almak İsteyenler...
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2010, 11:52:10 »
!!! NOTERLER KAPALI....!!! Eğer bayramda yeni bir araba almak istiyorsanız satıcıya parayı ödemeden (belki bir miktar kapora karşılığında) aracı size vermesi konusunda iknaya uğraşın, sakın araç bedelini ödemeyin. Bu ödeme işleri çok sakat işlerdir, kesinlikle noterde imzayı atana kadar bekleyin. Ya bu cuma halledin, yada bayramdan sonraya bırakın...

Tam bayram üstü, kapora ile sadece aracını teslim edecek babayiğit varmıdır ki ? :) Bayramda kimse arabasını kaporayla emanet vereceğini sanmıyorum. Ama dediğin gibi satış resmi olmasa bayramda yapıldıysa, noter işi bitince araç teslim olur, para işleri biter. Bu zaten hep böyle. Artık satış yapmadan araba teslim edenler varsa kaporayla öyleside lazım tabi piyasaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2010, 11:57:57 »
ben aracı aldığımda kapora verip aracı 2-3 gün önceden teslim almıştım...ama kapora dediğimde aracın fiyatının uarısına yakınıydı...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2010, 12:02:12 »
ben aracı aldığımda kapora verip aracı 2-3 gün önceden teslim almıştım...ama kapora dediğimde aracın fiyatının uarısına yakınıydı...

tamamen ikili, karşılıklı güvenle ilgili bir durum aslında. Daha öncelerden yaşanan örnekler var. Özellikle galericilerde bayram üstü araba kalmazdı :) bayram sonunda parayı denkleyemedikle karışık bakmışsın araba galerinin vitrinine yeniden gelmiş :D Eş dostla iş yapıncada böyle oluyor işte  ;) tanımadığınada güvenemiyorsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2010, 13:14:12 »
Tam bayram üstü, kapora ile sadece aracını teslim edecek babayiğit varmıdır ki ? :)
tanıdık galeriler olabilir mi :D biz 5-6 araba aldık kapora bile vermeden arabayı götürdük ertesi gün satışını yaptık.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2010, 13:20:34 »
tanıdık galeriler olabilir mi :D

yav bu galericiler zaten film gibi adamlar :D :D azcık safa yat üste çıkıp çırpınmaya başlamaları beni deli ediyor uleeyn :D :D Çok ta gülüyorum fakat bir o kadar da zekiler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2010, 13:27:36 »
yav bu galericiler zaten film gibi adamlar :D :D azcık safa yat üste çıkıp çırpınmaya başlamaları beni deli ediyor uleeyn :D :D Çok ta gülüyorum fakat bir o kadar da zekiler :)
%90ı öyle abi. götürürsün arabayı gösterirsin kapı değişik çıkar benim bildiklerim bunlar. başımıza geldi :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2010, 13:33:34 »
Tabi canım onların arabaları sıfır hatalıdır, pasta, cilada yaparlar senin için :D (ben kimsem :D ilk defa görüştüğümüz adam ) ya doktordan, ya mühendisten, ya ilk elden, ya kendi aracı olur zaten :D Of aramızda galerici yoktur inşallah :D Alınmasın lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2010, 13:37:57 »
Tabi canım onların arabaları sıfır hatalıdır, pasta, cilada yaparlar senin için :D (ben kimsem :D ilk defa görüştüğümüz adam ) ya doktordan, ya mühendisten, ya ilk elden, ya kendi aracı olur zaten :D Of aramızda galerici yoktur inşallah :D Alınmasın lütfen.
aynen :D
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2010, 14:35:38 »
Malesefki the Koray ÖZKAYA var :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2010, 14:37:20 »
Uff iyiki o mesajımda tedbiri almışım :D zaten hepsi öyle değilki canım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2010, 03:08:47 »
ben 8 ay önce corolla aldıım xe başka şehire gittim arabayı almaya adamla hoş beş muhabbet derken kanım ısındı adamın sözüne güvendim ne sanayiye ne ustaya kimseye göstermeden aldım arabayı 5000 verdim kalan 5000ide bir hafta sonraya anlaştık noter falan hiç biyere uğramadan parayı gönderince vekalet gönderirim dedi arabayı aldım geldim eve..ertesi gün yağı arkadaşa götürdük arabayı yağını değiştirdi çalıştırdı baktık araba duman atmaya başladı sağa sola bakınca anladıkki km oynanmış arabanın motoru ölü resmen şok oldum..aradık adamı telden adam bu sefer baktırsaydın falan diye kıvırmaya başladı dünkü insan bugün hayvan oldu resmen:)biraz adamın gözünü korkutma amaçlı konuşmalardan sonra adam biraz yumuşar gibi oldu bu sefer ben iyice üste çıktım arabanın motorunu komple orjinal parçalarıyla sıfır yaptırdım tüm masrafıda adama göndereceğim paradan kestim su an sıkıntı yok araba yağ gibi:)ama bana ders oldu kimseye güvenmeme konusunda babamın oğlu olsa servise sokarım artık simdi hb sol bakıorum bu defa iki üç servise birden göstereceğim pert olayları falan sonra can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak en iyisiii
2010 civic(2013-...)
2006 micra(2014-...)
2006 corolla (2014-...)
2005 corolla (2011-2013)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2010, 09:00:13 »
ben 8 ay önce corolla aldıım xe başka şehire gittim arabayı almaya adamla hoş beş muhabbet derken kanım ısındı adamın sözüne güvendim ne sanayiye ne ustaya kimseye göstermeden aldım arabayı 5000 verdim kalan 5000ide bir hafta sonraya anlaştık noter falan hiç biyere uğramadan parayı gönderince vekalet gönderirim dedi arabayı aldım geldim eve..ertesi gün yağı arkadaşa götürdük arabayı yağını değiştirdi çalıştırdı baktık araba duman atmaya başladı sağa sola bakınca anladıkki km oynanmış arabanın motoru ölü resmen şok oldum..aradık adamı telden adam bu sefer baktırsaydın falan diye kıvırmaya başladı dünkü insan bugün hayvan oldu resmen:)biraz adamın gözünü korkutma amaçlı konuşmalardan sonra adam biraz yumuşar gibi oldu bu sefer ben iyice üste çıktım arabanın motorunu komple orjinal parçalarıyla sıfır yaptırdım tüm masrafıda adama göndereceğim paradan kestim su an sıkıntı yok araba yağ gibi:)ama bana ders oldu kimseye güvenmeme konusunda babamın oğlu olsa servise sokarım artık simdi hb sol bakıorum bu defa iki üç servise birden göstereceğim pert olayları falan sonra can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak en iyisiii

Zaten arabada bir sıkıntı olduğunu satan şahıs farkındaymış farkında olmasa 5000'i alıp 5000'i bekleyim demezdi emin ol :) yoksa corolla verilirmi yav :D herşeyin farkındadır adam, acaba deyip bir şansını denemiş işte. Siz bir şekilde orjinal parça ile yaptırıp geri kalan borcunuzdan düştüyseniz ve karşılıklı anlaşabildiyseniz ne mutlu :) Mutlu son olmuş.

Bayram öncesinde de olsa, sonrasında da, sair bir zamanda da olsa önce satın alınan araç şasi-motor no'dan tramer kayıtlarına bakılmalı, imkanlar doğrultusunda incelenmeli, servis raporu ile araca ekspertiz yapılmalı. Buna göre pertmi, motor ne durumda, kaporta durumu, değişeni , boyası alınan kişi tarafından bilinmeli o haliyle kabul edilecekse edilmeli. Daha sonrasında tatsızlıkların çıkması olağan bir durumdur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2010, 11:51:37 »
izmirde 6. sanayide otokentte c kapısı girişi 50 milyona ekspertiz yapan oldukça kaliteli bi yer açılmış 2000 medel ve üstünü cihaza bile bağlıyorlar boya fren motor beygiri falan hepsine bakıyorlar "dyno moss" du adı yanılmıyorsam
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...