Gönderen Konu: Alarm Ve Garanti  (Okunma sayısı 4545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #20 : Ekim 04, 2007, 12:48:06 »
ALINTI
Mal sahibi önceden ihtarname çekmediği için ve artış oranı kontratta yazmadığı için bu sene ipler sizin elinizde uşağım.[/quote]

Alper bu iyi oldu.
Ben açayım konuyu. Kontarım da artış oranı filan yok ama. 2 yıllık bi kontrat ve bunuda kendim hazırlayıp adama imzalattım vergi iadesinde banka dekontlarını kullanabilmek için. geçen yıl için 280 bu yıl için 325 olarak yazdık kontrata.
Kiram 325 ytl idi. 6 sında bitiyo. Ev sahibi 400 ytl istediki buda %24 lük bir orana tekamul ediyor. Ben %10 arttırıyorum desem adam beni vururdu herhalde. Bundan sonrada duracaksan enflasyon falan filan beni ilgilendirmez her yıl %20 artıracaksın. Binayı bilmiyorum ama karşı bloklarda yeni giren (aynı site) 450 ytl ye girdi. Adam 500 istedi. Ama aynı blokda benden 5 ay önce girmiş birinin kirası 250 den gidiyor. Ev sahibi sen istersen ver diyen bi insan. Ben eve ilk giren kiracıyım ve 6 yıldırda burdayım. heryıl en az %15 en fazla %22 artışlarla 130 ytl girdiğim evin kirası şimdi bu vaziyette. Şimdiye kadar itiraz etmedim. 5-10 lira istediğinden indirdim ama bu sene tak etti. Haklarımı öğrenip savaşmaya karar verdim. Biraz sürtsün burnu bakalım. yani %10 artırıp hesabına 358 ytl yatırmaya devam edeyim. İster beğensin ister beğenmesin diyosunuz. Gitsin dava açsın o zaman.
450 ye duran da var 250 ye duran da var. 350 ye duran da var. Ne kıstası yapacaklar artık.

Ayrıca mahkeme masrafları kime yansır. Bildiğim kazanan ödemez.

Toyota Club Türkiye

Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #20 : Ekim 04, 2007, 12:48:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #21 : Ekim 04, 2007, 17:48:12 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Alper bu iyi oldu.
Ben açayım konuyu. Kontarım da artış oranı filan yok ama. 2 yıllık bi kontrat ve bunuda kendim hazırlayıp adama imzalattım vergi iadesinde banka dekontlarını kullanabilmek için. geçen yıl için 280 bu yıl için 325 olarak yazdık kontrata.
Kiram 325 ytl idi. 6 sında bitiyo. Ev sahibi 400 ytl istediki buda %24 lük bir orana tekamul ediyor. Ben %10 arttırıyorum desem adam beni vururdu herhalde. Bundan sonrada duracaksan enflasyon falan filan beni ilgilendirmez her yıl %20 artıracaksın. Binayı bilmiyorum ama karşı bloklarda yeni giren (aynı site) 450 ytl ye girdi. Adam 500 istedi. Ama aynı blokda benden 5 ay önce girmiş birinin kirası 250 den gidiyor. Ev sahibi sen istersen ver diyen bi insan. Ben eve ilk giren kiracıyım ve 6 yıldırda burdayım. heryıl en az %15 en fazla %22 artışlarla 130 ytl girdiğim evin kirası şimdi bu vaziyette. Şimdiye kadar itiraz etmedim. 5-10 lira istediğinden indirdim ama bu sene tak etti. Haklarımı öğrenip savaşmaya karar verdim. Biraz sürtsün burnu bakalım. yani %10 artırıp hesabına 358 ytl yatırmaya devam edeyim. İster beğensin ister beğenmesin diyosunuz. Gitsin dava açsın o zaman.
450 ye duran da var 250 ye duran da var. 350 ye duran da var. Ne kıstası yapacaklar artık.

[/quote]

bildiğim kadarıyla kazanan ödemez ama yinede sizin için yarın öğrenirim adliyeden
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #22 : Ekim 04, 2007, 22:46:56 »
iki konu gibi oldu, kira konusunu ayırsak olmaz mı ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #23 : Ekim 05, 2007, 01:35:42 »
orjinal alarma 500 tl bile vermem.siz yinede araştırın ama tornavida değse garantiden çıkma ihtimali yüksek.bi kaç servise danışmakta fayda var
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #24 : Ekim 05, 2007, 01:38:50 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
Yasemin hanım öncelikle çok geçmiş olsun.

benim anlamadığım olay bir alarm sistemi garantiyi neden bozsun ki ? insanlar sıfır aldığı arabasına gidip lpg taktırıyorlar garantiden çıkmıyor.

birde kasgonuz aslında hasarsızlık bozulmadan tüm camlarınızı 1 defaya mahsus olmak üzere orjinali ile değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum.
[/quote]
Teşekkür ederim Abdurrahman bey, Bende anlayamadım servisin verdiği alarm fiyatı da çok pahalı geldi üstelik. Orjinalin dışında alarmlar en iyisini taktırsam, taş çatlasa 500 ytl olsun ne sanki! 100 ytl ye bile alarm var, belki daha uygunu. Birde taktırma parasıyla 800 Ytl'yi geçer demeleri de cabası. Alarm takılırken arabanın elektrik sistemiyle ilgili işlem yapıldığından dolayı, oluşabilecek zararlarda garanti kapsam dışı kalıyomuş. Yani başka yerde taktırırsam garantisi bozulmuş oluyor. Cam işine gelince Büyük cam fiyatı 150 ytl, kelebek 75 ytl idi büyük olanı Güven Sigorta ödedi, bende 75 ytl yi. Bu arada ufak tefek çiziklerde hatırası kaldı tabii!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #25 : Ekim 05, 2007, 02:01:58 »
Alıntı yapılan: Eray Yiğit
orjinal alarma 500 tl bile vermem.siz yinede araştırın ama tornavida değse garantiden çıkma ihtimali yüksek.bi kaç servise danışmakta fayda var
[/quote]
Eray Bey, Bende aynı fikirdeyim. Daha ilk bakımı yapılmadı. Yani 1500 km bile dolmadı! Garantisinin bozulmasına az kalsa mühim değil diyeceğim ama daha servis bakımına ileriki dönemlerde ihtiyacım olacak!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #26 : Ekim 05, 2007, 15:17:25 »
bu servisler resmen adam soymak istiyorlar altı üstü bir alarm yani 800 ytl yi gecen bir fiyat abartmışlar işi.

yalnız onların bir savı var neymiş efendim orjinal ekipman pahalı olurmuş. alırken bir üst modele daha fazla fiyat veriliyormuş. ondan dolayı aradaki farkı belli etmek için böyle bir uygulama varmış...
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #27 : Ekim 05, 2007, 22:42:11 »
Alper bu iyi oldu.

[/quote]

Kira artış oranı kontratta yazılı değilse bu sene kira artışı yapmak için malsahibinin size ihtar çekmesi lazımdı. İhtar yoksa tespit davası da açamaz. Zaten tespit davası enflasyon oranında %10 artış öngörüyor. Malsahibi gelecek sene için muhtemelen uyarlama davası açacaktır. Bu da halen 250.YTL.'ye oturan komşunuzu delil gösterdiğinizde sizin kiranızın fazla artmayacağı anlamına geliyor. Hayırlı olsun. Bu kiradan arta kalan parayla TOYOTA'nıza bir şeyler yaparsınız artık.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #28 : Ekim 06, 2007, 00:26:07 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
Yasemin hanım öncelikle çok geçmiş olsun.

benim anlamadığım olay bir alarm sistemi garantiyi neden bozsun ki ? insanlar sıfır aldığı arabasına gidip lpg taktırıyorlar garantiden çıkmıyor.

birde kasgonuz aslında hasarsızlık bozulmadan tüm camlarınızı 1 defaya mahsus olmak üzere orjinali ile değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum.
[/quote]

Kasko tüm camları değil, yılda 2 cam değiştirmeyi taahhüt eder diye biliyorum.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #29 : Ekim 06, 2007, 00:57:31 »
Eğer araç yeni ve kasko üzerinde önceden hasarsızlık yoksa, bence hasarsızlık gidecek diye bakmayıp hepsini yaptırsaydınız. Hasarsızlık korkusu sayesinde sigorta firmaları zengin oluyor. madem kaskosu var her seyi kaskodan karsılamak lazım derim.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #30 : Ekim 06, 2007, 01:06:25 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Eğer araç yeni ve kasko üzerinde önceden hasarsızlık yoksa, bence hasarsızlık gidecek diye bakmayıp hepsini yaptırsaydınız. Hasarsızlık korkusu sayesinde sigorta firmaları zengin oluyor. madem kaskosu var her seyi kaskodan karsılamak lazım derim.
[/quote]
Yapmayın Yaman Bey, hasarsızlık kaldırılınca önümüzdeki yıl ne kadar öderim biliyormusunuz? Ben kasko'ma 400 ile 500 arası bir rakam ödüyorum. 90 senesinden beri araç kullanırım maaşallah en ufak bir kazam olmamıştır. Bu yüzdende düşük bir fiyat ödemekteyim  O yüzden bu tip zararlara malesef göz yummak durumunda kalıyor insan!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #31 : Ekim 06, 2007, 09:20:31 »
ALINTI
"Eğer araç yeni ve kasko üzerinde önceden hasarsızlık yoksa"[/quote]
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #32 : Ekim 07, 2007, 03:26:10 »
Yeni olduğunu yazmıştım Yaman Bey, Gözünüzden kaçtı ama nasıl kaçmasın, İsmail bey geldi benim konum üzerinden kira işini bir güzel aydınlığa çıkardı.  Ya aç bir konu benim konuma ne çörekleniyorsun kardeşimmmm. Üstelik Alper Beyde bir geçmiş olsun demiyor yazıyorda yazıyor  Hayret birşey ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #33 : Ekim 07, 2007, 14:50:21 »
geçmiş olsunn
2006 COROLLA SOL HB AT
2008 MAKYAJLI KASA AVENSİS

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #34 : Ekim 08, 2007, 12:41:46 »
ALINTI
İsmail bey geldi benim konum üzerinden kira işini bir güzel aydınlığa çıkardı.  Ya aç bir konu benim konuma ne çörekleniyorsun kardeşimmmm. [/quote]  

Valla çok kırıldım bunu sizden beklemezdim. Aşk olsun.    Size yukarda yazdım ben açıklama okumadınız sanırım. Bakın işte:

ALINTI
( Bu arada yasemin hanım sizden özür diliyorum, sizin sıkıntının üstüne bunlarıda yazmak istemiyorum ama yönetimden rica ederiz yada siz taşıyabilirseniz konuyu güzin abla köşesine atabiliriz)[/quote]

O an o sıkıntı başımda gezerken foruma girdim ve yazdım kusura bakmayın. Bi daha olmaz.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #35 : Ekim 08, 2007, 23:25:51 »
Valla çok kırıldım bunu sizden beklemezdim. Aşk olsun.  Size yukarda yazdım ben açıklama okumadınız sanırım. Bakın işte:
O an o sıkıntı başımda gezerken foruma girdim ve yazdım kusura bakmayın. Bi daha olmaz. [/quote]

Mühim değil   birdaha olmasın   Kırılcak bir şey yok!!! Ama konu içinde konu ikimize de çözüm olamadı!
Keşke ayrı bir konu açsaydınız! Sıkıntınızı anlıyorum gerçekten üzüldüm de!  Hemde benim taşıma yetkim yok ki sizin yazdıklarınızı...Kırılmayın hadi barıştık mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #36 : Ekim 09, 2007, 15:36:26 »
Alıntı yapılan: selim kara
Kasko tüm camları değil, yılda 2 cam değiştirmeyi taahhüt eder diye biliyorum.
[/quote]

valla bilemiyorum benim kaskocu camları orjinali ile değiştirmeyi taahhüt ediyor . değiştirmezse hesaplaşırız onunla
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #37 : Ekim 09, 2007, 18:57:58 »
Way be citroen ha, bende yaris falan sanıyordum, senden hiç beklemezdim Yasemin Hanım, toyota dururken nasıl citroen aldın...şaka tabi, Kasko şirketleri kaskoyu bozmama dümenini çok iyi tutturmuşlar gidiyor, bir arkadaşım 3 defa çizik boyattı her parçaya 250 aldılar, hepsini cepten ödedi, sanki kasko ona 750 hasasrsızlık indirimi yapacakmış gibi, valla ben hiç takmıyorum hasarsızlık indirimini, büyük şehirde yaşıyoruz, ne çizilmelerin önüne geçebiliriz nede cam kırmaların, sen şimdi camın birisini cepten ödedin ama bence hiç gerek yoktu, kaskodan ödetmeliydin, hafta sonu tekrar olmayacağını kim garanti edebilirki, varsın indirim yapmasınlar, düşünsene bi ayna kırılsa, hani çöp bidonuna falan çarpsan, al sana bir yıllık kasko indiriminden fazla tutar...hiç olmazsa rahat rahat her hasarı hemen yaptırırsın, ben bir kaç çizik boyattım, bu sefer (Başak sigorta) teni bi made eklemiş 1 yıl içinde 4 kere kaskodan işlem yaptırırsan kaskonu fesedebiliyor, tabi müthiş müşteri kaybetti, ben anadolu sigortaya geçtim 1000 YTL ful kasko, oldukça kapsamlı, birde güzel tarafı var autoking den 4 küçük onarım veriyor, ve bu kasko değerini etkilemiyor; senin kırılan cama gelince , arkadaşlar değişik şeyler yazmışlar ama benim bildiğim sadece ön cam hasarı sorgusuz sualsiz ve kaskoyu bozmadan yapılır, ama sizin kırlan yan camlar dı , yanlız bir nokta kafama takıldı, tüm kasko şirketlerini bağlayan bir madde var, kasko onarımı, araç bedelinin %10 unu geçmediği sürece hasarsızlık indirimini bozmaz; şöyleki sizin arabanız 30 bin ytl ise bunun yüzde onu olan 3000 ytl ye kadar hasarlar kasko indirimini bozmaz, acaba servistekiler sizi kandırdımı; kaskolu bir araçta hasara para ödemek bana çok ters geliyor, siz poliçenizi bir kez dikkatle okuyun, bahsettiğim maddeyi bulursanız ki %90 vardır, o maddeye dayanarak önce servisten, servis yan çizerse sigortadan cama ödediğiniz parayı geri isteyin, doğal olarak yokuşa süreceklerdir, o zaman da 175 tüketici haklarına bi telefon edin bakın nasıl anında tutuşuyorlar(O da olmazsa çağır beni gelip döveyim hepsini)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #38 : Ekim 13, 2007, 01:38:10 »
Kemal Bey yeni gördüm yazınızı ilgilenip bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bayramdan sonra söylediğiniz maddeyi bizzat araştırmam lazım! Bugüne kadar beni kandıracak kişi pek karşıma çıkmadı, kolay kolay kanmam! Ama en son lafınız çok hoşuma gitti, Bayram günü epey güldüm. Allah'ta sizi güldürsün!    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #39 : Ekim 14, 2007, 14:40:33 »
Yasemin Hanım çok geçmiş olsun.Aynı olayı ben de yaşadığım için çok iyi anlıyorum halinizi.Neyse ki iki camla kurtarmışınız.Müslümanın çalınan malı sadaka yerine geçermiş,o da başınızın gözünüzün sadakası olsun diyelim.Belki daha büyük bir felaketten korudu sizi.Garanti konusunda da malesef servis dışarıdan takılan alarmı kabul etmiyor:((  herkese kazasız belasız günler...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...