0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alper bu iyi oldu.Ben açayım konuyu. Kontarım da artış oranı filan yok ama. 2 yıllık bi kontrat ve bunuda kendim hazırlayıp adama imzalattım vergi iadesinde banka dekontlarını kullanabilmek için. geçen yıl için 280 bu yıl için 325 olarak yazdık kontrata. Kiram 325 ytl idi. 6 sında bitiyo. Ev sahibi 400 ytl istediki buda %24 lük bir orana tekamul ediyor. Ben %10 arttırıyorum desem adam beni vururdu herhalde. Bundan sonrada duracaksan enflasyon falan filan beni ilgilendirmez her yıl %20 artıracaksın. Binayı bilmiyorum ama karşı bloklarda yeni giren (aynı site) 450 ytl ye girdi. Adam 500 istedi. Ama aynı blokda benden 5 ay önce girmiş birinin kirası 250 den gidiyor. Ev sahibi sen istersen ver diyen bi insan. Ben eve ilk giren kiracıyım ve 6 yıldırda burdayım. heryıl en az %15 en fazla %22 artışlarla 130 ytl girdiğim evin kirası şimdi bu vaziyette. Şimdiye kadar itiraz etmedim. 5-10 lira istediğinden indirdim ama bu sene tak etti. Haklarımı öğrenip savaşmaya karar verdim. Biraz sürtsün burnu bakalım. yani %10 artırıp hesabına 358 ytl yatırmaya devam edeyim. İster beğensin ister beğenmesin diyosunuz. Gitsin dava açsın o zaman.450 ye duran da var 250 ye duran da var. 350 ye duran da var. Ne kıstası yapacaklar artık. Ayrıca mahkeme masrafları kime yansır. Bildiğim kazanan ödemez.[/quote]bildiğim kadarıyla kazanan ödemez ama yinede sizin için yarın öğrenirim adliyeden
Yasemin hanım öncelikle çok geçmiş olsun. benim anlamadığım olay bir alarm sistemi garantiyi neden bozsun ki ? insanlar sıfır aldığı arabasına gidip lpg taktırıyorlar garantiden çıkmıyor.birde kasgonuz aslında hasarsızlık bozulmadan tüm camlarınızı 1 defaya mahsus olmak üzere orjinali ile değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum.[/quote]Teşekkür ederim Abdurrahman bey, Bende anlayamadım servisin verdiği alarm fiyatı da çok pahalı geldi üstelik. Orjinalin dışında alarmlar en iyisini taktırsam, taş çatlasa 500 ytl olsun ne sanki! 100 ytl ye bile alarm var, belki daha uygunu. Birde taktırma parasıyla 800 Ytl'yi geçer demeleri de cabası. Alarm takılırken arabanın elektrik sistemiyle ilgili işlem yapıldığından dolayı, oluşabilecek zararlarda garanti kapsam dışı kalıyomuş. Yani başka yerde taktırırsam garantisi bozulmuş oluyor. Cam işine gelince Büyük cam fiyatı 150 ytl, kelebek 75 ytl idi büyük olanı Güven Sigorta ödedi, bende 75 ytl yi. Bu arada ufak tefek çiziklerde hatırası kaldı tabii!
orjinal alarma 500 tl bile vermem.siz yinede araştırın ama tornavida değse garantiden çıkma ihtimali yüksek.bi kaç servise danışmakta fayda var[/quote]Eray Bey, Bende aynı fikirdeyim. Daha ilk bakımı yapılmadı. Yani 1500 km bile dolmadı! Garantisinin bozulmasına az kalsa mühim değil diyeceğim ama daha servis bakımına ileriki dönemlerde ihtiyacım olacak!
Alper bu iyi oldu.Ben açayım konuyu. Kontarım da artış oranı filan yok ama. 2 yıllık bi kontrat ve bunuda kendim hazırlayıp adama imzalattım vergi iadesinde banka dekontlarını kullanabilmek için. geçen yıl için 280 bu yıl için 325 olarak yazdık kontrata. Kiram 325 ytl idi. 6 sında bitiyo. Ev sahibi 400 ytl istediki buda %24 lük bir orana tekamul ediyor. Ben %10 arttırıyorum desem adam beni vururdu herhalde. Bundan sonrada duracaksan enflasyon falan filan beni ilgilendirmez her yıl %20 artıracaksın. Binayı bilmiyorum ama karşı bloklarda yeni giren (aynı site) 450 ytl ye girdi. Adam 500 istedi. Ama aynı blokda benden 5 ay önce girmiş birinin kirası 250 den gidiyor. Ev sahibi sen istersen ver diyen bi insan. Ben eve ilk giren kiracıyım ve 6 yıldırda burdayım. heryıl en az %15 en fazla %22 artışlarla 130 ytl girdiğim evin kirası şimdi bu vaziyette. Şimdiye kadar itiraz etmedim. 5-10 lira istediğinden indirdim ama bu sene tak etti. Haklarımı öğrenip savaşmaya karar verdim. Biraz sürtsün burnu bakalım. yani %10 artırıp hesabına 358 ytl yatırmaya devam edeyim. İster beğensin ister beğenmesin diyosunuz. Gitsin dava açsın o zaman.450 ye duran da var 250 ye duran da var. 350 ye duran da var. Ne kıstası yapacaklar artık. Ayrıca mahkeme masrafları kime yansır. Bildiğim kazanan ödemez.[/quote]Kira artış oranı kontratta yazılı değilse bu sene kira artışı yapmak için malsahibinin size ihtar çekmesi lazımdı. İhtar yoksa tespit davası da açamaz. Zaten tespit davası enflasyon oranında %10 artış öngörüyor. Malsahibi gelecek sene için muhtemelen uyarlama davası açacaktır. Bu da halen 250.YTL.'ye oturan komşunuzu delil gösterdiğinizde sizin kiranızın fazla artmayacağı anlamına geliyor. Hayırlı olsun. Bu kiradan arta kalan parayla TOYOTA'nıza bir şeyler yaparsınız artık.
Yasemin hanım öncelikle çok geçmiş olsun. benim anlamadığım olay bir alarm sistemi garantiyi neden bozsun ki ? insanlar sıfır aldığı arabasına gidip lpg taktırıyorlar garantiden çıkmıyor.birde kasgonuz aslında hasarsızlık bozulmadan tüm camlarınızı 1 defaya mahsus olmak üzere orjinali ile değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum.[/quote]Kasko tüm camları değil, yılda 2 cam değiştirmeyi taahhüt eder diye biliyorum.
Eğer araç yeni ve kasko üzerinde önceden hasarsızlık yoksa, bence hasarsızlık gidecek diye bakmayıp hepsini yaptırsaydınız. Hasarsızlık korkusu sayesinde sigorta firmaları zengin oluyor. madem kaskosu var her seyi kaskodan karsılamak lazım derim.[/quote]Yapmayın Yaman Bey, hasarsızlık kaldırılınca önümüzdeki yıl ne kadar öderim biliyormusunuz? Ben kasko'ma 400 ile 500 arası bir rakam ödüyorum. 90 senesinden beri araç kullanırım maaşallah en ufak bir kazam olmamıştır. Bu yüzdende düşük bir fiyat ödemekteyim O yüzden bu tip zararlara malesef göz yummak durumunda kalıyor insan!
Valla çok kırıldım bunu sizden beklemezdim. Aşk olsun. Size yukarda yazdım ben açıklama okumadınız sanırım. Bakın işte:O an o sıkıntı başımda gezerken foruma girdim ve yazdım kusura bakmayın. Bi daha olmaz. [/quote]Mühim değil birdaha olmasın Kırılcak bir şey yok!!! Ama konu içinde konu ikimize de çözüm olamadı!Keşke ayrı bir konu açsaydınız! Sıkıntınızı anlıyorum gerçekten üzüldüm de! Hemde benim taşıma yetkim yok ki sizin yazdıklarınızı...Kırılmayın hadi barıştık mı?
Kasko tüm camları değil, yılda 2 cam değiştirmeyi taahhüt eder diye biliyorum.[/quote]valla bilemiyorum benim kaskocu camları orjinali ile değiştirmeyi taahhüt ediyor . değiştirmezse hesaplaşırız onunla