Gönderen Konu: Alarm Ve Garanti  (Okunma sayısı 4546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Alarm Ve Garanti
« : Ekim 01, 2007, 01:28:02 »
Arkadaşlar hepinize bir sorum var. Arabamın geçenlerde sol taraftan ön şoför kapısı ve arka kelebek camı haince kırılıp tuz buz edildi. Sanırım ya arabamı çalıcaklardı yada ön konsoldaki yol bilgisayarımı teybiyle birlikte çıkarıcaklardı bilemiyorum artık ne diye kırdılarsa... Hemen servise gidip camlarını taktırdım ama yine kırarlarsa diye içimde rahat değil! Aracım daha 8 aylık olduğundan dolayı garanti kapsamında. Alarm taktırmaya kalktım ama bu seferde orijinal alarm taktırmazsanız garantiniz bozulur dediler. Orijinal alarm 800 ytl ile 1000 ytl arası net bir rakamda vermediler. Bende rakamı duyunca zaten pek taraftar olmadım çünkü çok pahalı geldi. Şimdi sorum, benim durumumda olan veya bana akıl verebilecek bir fikri olan var mı?
Gerçekten garanti böyle durumlar da bozulur mu?

Toyota Club Türkiye

Alarm Ve Garanti
« : Ekim 01, 2007, 01:28:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2007, 02:49:54 »
öncelikle geçmiş olsun diyorum Yasemin hanım. nasıl bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum. 6 ay kadar önce cd çalarımı çalmışlardı aynı şekilde.

aracınızın kelebek camından içine girebileceklerini sanıp, beceremeyince şöför kapısının camını kırmışlar anladığım kadarıyla.

aracınıza servis haricinde alarm ekletirseniz dedikleri gibi garanti kapsamı dışında kalıyor. bu bir çok ekleme için de geçerli.

alarmımı o esnada çalmadığı için yeniledim ben ama alarmın çok etkili bir koruma yolu olduğunu sanmıyorum. size getireceği tek artı sesli uyarı verecek olması ki bu artık hırsızlar için asla caydırıcı değil çünkü işlerini 10sn içinde görüyorlar.  immoblizer'li bir aracı çalmaya bilgisi yetecek olan hırsız pek yoktur diye düşünüyorum. ya bilmiyorlardı aracınızda immoblizer olduğunu ya da aracınızda değerli eşya bulabileceklerini düşündüler bana göre.

tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum bir daha böyle olayların başımıza gelmemesi dileklerimle.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2007, 02:57:18 »
yasemin hanım gemiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2007, 03:16:15 »
Alıntı yapılan: selim kara
öncelikle geçmiş olsun diyorum Yasemin hanım. nasıl bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum. 6 ay kadar önce cd çalarımı çalmışlardı aynı şekilde.

aracınızın kelebek camından içine girebileceklerini sanıp, beceremeyince şöför kapısının camını kırmışlar anladığım kadarıyla.

aracınıza servis haricinde alarm ekletirseniz dedikleri gibi garanti kapsamı dışında kalıyor. bu bir çok ekleme için de geçerli.

alarmımı o esnada çalmadığı için yeniledim ben ama alarmın çok etkili bir koruma yolu olduğunu sanmıyorum. size getireceği tek artı sesli uyarı verecek olması ki bu artık hırsızlar için asla caydırıcı değil çünkü işlerini 10sn içinde görüyorlar.  immoblizer'li bir aracı çalmaya bilgisi yetecek olan hırsız pek yoktur diye düşünüyorum. ya bilmiyorlardı aracınızda immoblizer olduğunu ya da aracınızda değerli eşya bulabileceklerini düşündüler bana göre.

tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum bir daha böyle olayların başımıza gelmemesi dileklerimle.
[/quote]
Çok teşekkür ediyorum Selim Bey Allah razı olsun! Amin inşallah, Böyle bir olay sadece benim değil, sizin ve  hiçbirimizin başına gelmez. İnsan en ufak çiziğe bile kıyamazken böylesine bir olayla karşılaşınca şok oluyor.
Arabamda önemli, dikkat çekecek hiç bir şey bulundurmam aslında! Zaten camı kırdıklarıyla içerisi tuz buz olan cam kırıklarıyla dolmuş. Sizinde dediğiniz gibi ya uzun zaman alır diye uğraşmadılar yada içindeki ayetel kürsi ve enamım ve en baştada yüce rabbim korudu başka hiçbir şey diyemiyorum. Aracı çalsalar anında parçalara ayırıp satıyorlarmış. Bütün bir şekilde bulamazdınız zaten diyorlar! Ne günlerde yaşıyoruz allah sonumuzu hayır etsin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2007, 03:37:05 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Çok teşekkür ediyorum Selim Bey Allah razı olsun! Amin inşallah, Böyle bir olay sadece benim değil, sizin ve  hiçbirimizin başına gelmez. İnsan en ufak çiziğe bile kıyamazken böylesine bir olayla karşılaşınca şok oluyor.
Arabamda önemli, dikkat çekecek hiç bir şey bulundurmam aslında! Zaten camı kırdıklarıyla içerisi tuz buz olan cam kırıklarıyla dolmuş. Sizinde dediğiniz gibi ya uzun zaman alır diye uğraşmadılar yada içindeki ayetel kürsi ve enamım ve en baştada yüce rabbim korudu başka hiçbir şey diyemiyorum. Aracı çalsalar anında parçalara ayırıp satıyorlarmış. Bütün bir şekilde bulamazdınız zaten diyorlar! Ne günlerde yaşıyoruz allah sonumuzu hayır etsin!
[/quote]

evet Yasemin hanım. büyük şehirlerde, özellikle İstanbul'da yaşayanların ortak sorunu bu tip olaylar. bu arada 6 ay bile geçse cam kırıklarını bulmaya ve tekrar hatırlamaya mahkum oluyorsunuz. ben hala aracımı temizlerken sağdan soldan bir iki tane ufak kırıntı topluyorum. dün de yine karşılaştım. Allah hiçbirimizin başına bu tip dertler vermesin inşallah.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2007, 03:54:01 »
Alıntı yapılan: selim kara
evet Yasemin hanım. büyük şehirlerde, özellikle İstanbul'da yaşayanların ortak sorunu bu tip olaylar. bu arada 6 ay bile geçse cam kırıklarını bulmaya ve tekrar hatırlamaya mahkum oluyorsunuz. ben hala aracımı temizlerken sağdan soldan bir iki tane ufak kırıntı topluyorum. dün de yine karşılaştım. Allah hiçbirimizin başına bu tip dertler vermesin inşallah.
[/quote]
Amin İnşallah! Tekrar teşekkür ediyorum. Şuna üzülüyorum ki; Kanunlarımızın caydırıcılığı olmadığı müddetçe bu tip olayların kolay kolay tarih olamayacağı kesin  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2007, 08:57:52 »
hangi aracın alarmı o ucret ki ?
toyota servislerinde 150ytl'ye takıyorlar ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2007, 10:30:36 »
Geçmiş olsun.

İstanbulda yaşamanın verdiği sıkıntılardan biri sanırım bu. Allahtan bizim burda (bodrum) araç hırsızlığı ya da araç üzerinden bişey çalma gibi bişey yok. Komşu arabasının camları açık bırakıyo valla geceleri. Bozukmuş yaptırmaya gitmiyor ya da gerekte duymuyor gibi, (yada parası yok  )

Tekrardan geçmiş olsun.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2007, 23:11:57 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
hangi aracın alarmı o ucret ki ?
toyota servislerinde 150ytl'ye takıyorlar ?
[/quote]

Aracım 2007 Model Citroen C3,
Dizel, Düz vites

[quote=Mustafa Aktaş]
yasemin hanım gemiş olsun
[/quote]
Teşekkür ederim Mustafa Bey, sağolun.

ALINTI
Geçmiş olsun.

İstanbulda yaşamanın verdiği sıkıntılardan biri sanırım bu. Allahtan bizim burda (bodrum) araç hırsızlığı ya da araç üzerinden bişey çalma gibi bişey yok. Komşu arabasının camları açık bırakıyo valla geceleri. Bozukmuş yaptırmaya gitmiyor ya da gerekte duymuyor gibi, (yada parası yok  )

Tekrardan geçmiş olsun.

Bu Mesaj Utku Çay tarafından değiştirildi: Bugün, 10:31[/quote]

Utku Bey, teşekkürler, maalesef buralar o kadar tekin değil  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2007, 01:19:02 »
Geçmiş olsun Yasemin hanım.Alarm caydırıcılığı olsada kesin çözüm değil.Hırsız isteyince alarmı kapatır.Kaskonuz vardır inşallah.Sıkmayın canınızı her araba sahibinin başına gelebilir bunlar.Can sağlığı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2007, 02:40:36 »
Alıntı yapılan: Mete Türkoğlu
Geçmiş olsun Yasemin hanım.Alarm caydırıcılığı olsada kesin çözüm değil.Hırsız isteyince alarmı kapatır.Kaskonuz vardır inşallah.Sıkmayın canınızı her araba sahibinin başına gelebilir bunlar.Can sağlığı olsun.
[/quote]
Teşekkür ederim Mete Bey, Kaskom var. Sadece tek bir camı ödedi, diğerini ben yaptırdım. (Hasarsızlığımın bozulmaması için). Senelerdir araba kullanırım ve bu benim 5. arabam ilk defa  başıma geldiği için biraz canım sıkıldı tabii! Allah can sağlığı versin en mühim olan da bu zaten! Herşeyin çaresi bir şekilde bulunuyor, canım sağolsun ne yapalım. Tekrar teşekkürler...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2007, 11:22:53 »
Geçmiş olsun Yasemin hanım. Sizi anlıyoruz. Sıkıntı işte. Ne zaman nerden geleceği belli olmuyo. Konuyla alakası yok ama benimde ev sahibi canımı sıktı bu aralar. %25 artış yapmak istiyor beyfendi.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2007, 11:32:25 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Geçmiş olsun Yasemin hanım. Sizi anlıyoruz. Sıkıntı işte. Ne zaman nerden geleceği belli olmuyo. Konuyla alakası yok ama benimde ev sahibi canımı sıktı bu aralar. %25 artış yapmak istiyor beyfendi.  
[/quote]

artış için neyi baz alıyor anlamadım.

size cahilce bir tavsiyem olacak ama bence o ev sahibine şöyle diyin : ya %10 artırırım ya da kira ödemem. kirayı ödemezseniz hiçbir şey yapamaz.

ayrıca kontrat varmıydı? kontratta artışlar ne yazıyor? kontract süresi ne kadar ? kira ne kadar gözüküyor?
Bodrum

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2007, 13:27:10 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
ayrıca kontrat varmıydı? kontratta artışlar ne yazıyor? kontract süresi ne kadar ? kira ne kadar gözüküyor?
[/quote]

Utku bey ilginize teşekkür ederim. Haklarım konusunda pek bi bilgim yok. Tanıdığınız bi avukat arkadaşınız varsa sizin veya forumdaki diğer arkadaşların ( Bu arada yasemin hanım sizden özür diliyorum, sizin sıkıntının üstüne bunlarıda yazmak istemiyorum ama yönetimden rica ederiz yada siz taşıyabilirseniz konuyu güzin abla köşesine atabiliriz)  avukata sorsak ne olabilir yada olmayabilir?

2 yıllık kontratım var. Ekim 6 da sona erecek. Kontratıda ben yazdım imzalattım vergi iadesinde banka dekontlarını kullanabilmek için. ilk yıl kirası ve bu yıl ekim 6 da bitecek olan kira miktarları yazıyo kontratta. yani 2005-2006 kirası ile 2006-2007 kirası şu kadar olacak şeklinde.

Şimdi istediği miktar kiramın üstüne 80 ytl bindirmek. Bu da %24  oranında bir artış oluyor ve bundan sonraki durduğun her yıl içinde %20 artıracaksın dedi. Bende bu kadar ödeyemem dedim. Ödeyemezsen çık dedi. Bende çıkmıyorum kolaysa çıkar dedim. Sen beni tehdit mi ediyosun dedi. Yoo dedim tehdit eden sensin ödeyemezsen çık diyen sensin dedim. Benim aklımda olan artış oranı 50 ytl idi. şimdi o kadar arttırıp ekim ayından itibaren hesabına yatırayımmı ne dersiniz. Mahkemeye filan verse bi 6 ay sürer sanırım. E sonra mahkemeyi kazanırsa mahkeme masrafları 6 aylık kiralar falan bayağı bel bükecek bi rakam olur. Ne tavsiye edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2007, 16:10:05 »
Utku bey ilginize teşekkür ederim. Haklarım konusunda pek bi bilgim yok. Tanıdığınız bi avukat arkadaşınız varsa sizin veya forumdaki diğer arkadaşların ( Bu arada yasemin hanım sizden özür diliyorum, sizin sıkıntının üstüne bunlarıda yazmak istemiyorum ama yönetimden rica ederiz yada siz taşıyabilirseniz konuyu güzin abla köşesine atabiliriz)  avukata sorsak ne olabilir yada olmayabilir?

2 yıllık kontratım var. Ekim 6 da sona erecek. Kontratıda ben yazdım imzalattım vergi iadesinde banka dekontlarını kullanabilmek için. ilk yıl kirası ve bu yıl ekim 6 da bitecek olan kira miktarları yazıyo kontratta. yani 2005-2006 kirası ile 2006-2007 kirası şu kadar olacak şeklinde.

Şimdi istediği miktar kiramın üstüne 80 ytl bindirmek. Bu da %24  oranında bir artış oluyor ve bundan sonraki durduğun her yıl içinde %20 artıracaksın dedi. Bende bu kadar ödeyemem dedim. Ödeyemezsen çık dedi. Bende çıkmıyorum kolaysa çıkar dedim. Sen beni tehdit mi ediyosun dedi. Yoo dedim tehdit eden sensin ödeyemezsen çık diyen sensin dedim. Benim aklımda olan artış oranı 50 ytl idi. şimdi o kadar arttırıp ekim ayından itibaren hesabına yatırayımmı ne dersiniz. Mahkemeye filan verse bi 6 ay sürer sanırım. E sonra mahkemeyi kazanırsa mahkeme masrafları 6 aylık kiralar falan bayağı bel bükecek bi rakam olur. Ne tavsiye edersiniz.
[/quote]

ismail bey hanım adliyede katip bi sorayım. gerçi hanımda bilmez (daha yeni katip) ama arkadaşları bişeyler söyleyebilir bu durumla ilgili. hatta akşam tüm adliyenin yemeği var orda kendim sorabilirim adliye çalışanlarına. size yine burdan bilgi veririm.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2007, 01:50:30 »
[/quote]
Teşekkür ediyorum İsmail Bey, Sıkıntının şekli, şemali, nereden geleceği hiç belli olmuyor. Allah hepimize can sağlığı versin. Önümüz kış, hanımınızda doğum yapacak ve bir müddet belki çalışamıyacak. Aileye yeni gelecek bebeğide düşünmek lazım. İşiniz hakikaten çok zor! İçinde bulunduğunuz durumu anlayabiliyorum.
Bence ev sahibiniz sizin bu durumunuzdan yararlanıp nasıl olsa bunlar bir yere çıkamaz kirayıda artırır diye düşünmüş, çıkarcı bir tip demekki! Araya bir aracı koyup, fiyatın ortasını bulup, kötü olmamak lazım diye düşünüyorum. Hakkınızda hangisi hayırlı ise o olsun!

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2007, 13:40:55 »
Utku bey teşşekkür ederim. Haberlerinizi bekliyorum.

Yasemin hanım bu tip fırsatçı insanlarla kötü olsan ne yazar. Aracı maracı sokamayız o adamla aramıza, tanımam etmem çünkü. Tanıyanını da tanımam. Hayırlısı ama ne çıkacam ne de istediğini verecem işine gelirse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2007, 23:55:45 »
Kira kontratında artış maddesi yoksa kirayı enflasyon oranı ve komşularınızın kira bedellerini düşünerek arttırın.

Siz 3.dönem kiracısısınız. Örn. sizinle aynı koşullardaki daireye yeni giren komşunuz 300.ytl girdiyse siz en fazla 250.YTL.ödersiniz. Diyelim kiranız 300.YTL. Enflasyon oranı %10 civarında. Artışla 230.YTL.yapar. Bu durumda komşunuz 300.YTL.'ye girdiği için 230.YTL.uygun bir rakam. Ama yeni komşunuz 350.YTL.ye girmiş ve eski kiracı alt komşunuz 250.YTL.ödemeye başlamışsa bu durumda 250.YTL.yapabilirsiniz.

Mal sahibi önceden ihtarname çekmediği için ve artış oranı kontratta yazmadığı için bu sene ipler sizin elinizde uşağım.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #18 : Ekim 04, 2007, 10:55:02 »
Utku bey teşşekkür ederim. Haberlerinizi bekliyorum.

Yasemin hanım bu tip fırsatçı insanlarla kötü olsan ne yazar. Aracı maracı sokamayız o adamla aramıza, tanımam etmem çünkü. Tanıyanını da tanımam. Hayırlısı ama ne çıkacam ne de istediğini verecem işine gelirse.
[/quote]

ismail bey size güzel haberlerim var.
kiracı 1 yıldan sonra kontratta kira artış oranı %30 bile yazsa, kiracı kirayı istediği gibi artırabilir. mesela %5 artırdınız ev sahibi memnun kalmadı ona diyorsunuz ki sulh hukuk mahkemesine kira tespit davası aç o da zaten enflasyon oranın kira belirliyor.
ev sahibi istediği gibi kira artırmak istesin hiçbir şey yapamıyor. kontrat yenilemeseniz bile ! çünkü devlet sizin daha önce yaptığınız kontratı otomatik yeniliyor.

lütfen bu linkteki bilgileri dikkatlice inceleyin:

[url]http://www.ntvmsnbc.com/news/177966.asp[/url]
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Alarm Ve Garanti
« Yanıtla #19 : Ekim 04, 2007, 11:30:41 »
Yasemin hanım öncelikle çok geçmiş olsun.

benim anlamadığım olay bir alarm sistemi garantiyi neden bozsun ki ? insanlar sıfır aldığı arabasına gidip lpg taktırıyorlar garantiden çıkmıyor.

birde kasgonuz aslında hasarsızlık bozulmadan tüm camlarınızı 1 defaya mahsus olmak üzere orjinali ile değiştirmesi gerekiyor diye biliyorum.

Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.