Merhaba
Yaklaşık 4 ay önce AE101 aracım için sony GT 490US teyp aldım(4x52 watt). Yalnız sesi belli bir seviyenin üstüne getirdiğimde hoperlörler kaldırmıyor.
Aracımın hoperlörleri orijinal .Kaç watt olduklaarını bilmiyorum ama sonuç itibarı ile bu teybe daha iyisi gerekiyor.
Tavsiyeniz ne olur. 4 adet yeni hoperlör mü alsam yoksa ikinci el bulabilirmiyim.
Ve aracım için alacağım hoperlörün gücü kaç watt olursa müzik keyif verir. (Çok fazla masrafa girmeden)

Uploaded with
ImageShack.us
ERdinç bey. Şimdi 52x4 yazması onun 52w lık cıkışı olduğunu göstermiyor

önemli olan rms w dir.
Marka olarak Gerçek ses istiyorsanız alpine, Eski Pioneer Serileri olabilir ki bu seriler rmsleri azdır ve teybinizin gücüne yetecektir. Yeni sıfır alacaksanız Benim kullandığım LG LAS-5220 13cm dir . Ve güzel bir ses veriyor. Tabi pioneerin eski serileri kadar değil

. Bu hoparlörün rms w'ı 50w tır.
Sıfır alacam diyorsanız 30 40 rms gibi en fazla 50 rms gibi bir hoparlör seçimi yapabilirsiniz. Sizin araçın Ön tarafına 13cm arkaya 16cm diye hatırlıyorum . 2 sene önce takmıştım

. 99 corollalara ön arka 16 cm oluyor .
En güzel Hoparlör seçimi . Gidip Müzik dükkanına gidip oradan hoparlörleri dinleyip hangisi hosunuza giderse onu alabilirsiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam, ön kapılardakiler 13 cm'di AE101'imde. En iyi ses düzeneği aracın orjinal değerleri, Ama kaliteyi dahada üst düzeylere çıkarmak isterseniz profesyonelce bu işi yapan kişilere mutlaka danışın, ses sisteminde araç içindeki akustik çok önemli bence. Müzik keyfi ancak böyle çıkıyor.
Teşekkür ederim arkadaşım
pioneerin 9228s modelleri var 5 yollu onlardan almanı tavsiye ederim 120 tl civarı fiyatları var. eğer birazdaha kaliteli olsun dersen ön kapılara 1 çiftte mid al derim.
2. elle uğraşma sıfır al keyfine bak.
Sıfır alacam diyorsanız 30 40 rms gibi en fazla 50 rms gibi bir hoparlör seçimi yapabilirsiniz
en fazla demenizin nedeni nedir benim de 45*4 çıkışlı sony var ((Nominal Giriş Gücü 80 )) değeri rms yi mi belirtiyor
bende AE101 imin hoparlörlerini değiştirmek istiorum fakat hala emin değilim ön hoparlörlerin boyutundan.kimi 10 cm dio kimisi 13 cm dio kimi 16 cm bile olur dio.bu konuda emin olan varmı ön hoparlörleri kaçlık almalıyım?teşekkürler.
pioneer 300 watts gücünde 40 w rms 4 ohm luk bir hoparlör aldım cuma günü gelir test ettiğimde sizinle paylaşırım sonucu ....
ae101lerde 10cm var.. adapazarı üretimlerden bahsediyorum.. japonlarınkini bilmem ama 98 corollada 10cm var önde.. ben uygun bir mdf yardımıyla 16cm taktım, tizi de kapı açma kolunun üstünde bir yerlere konumlandırdım.. mid-tiz şeker gibi ses veriyor.. pandizota da 3 kanal bir takım konur (bass-mid-tiz) al sana müzik..
selam arkadaşlar nasılsınız.benim toyota mında arka hapörleri patlak galiba cızırtı yapıyo.99 model.bunların arka hapörler çapı ne kadar bilen varmı.
arka hoparlörler 16 cm ama önlerde hala şüpheliyim.adapazarımı bilmiorum 97 model 1.6 xei.varmı kesin bişey diyebilecek???
10 cm. Kesin
+th131...adam haklı beyler