Gönderen Konu: 2009 Yeni kasa, düz vites D4D corolla ilk hareketten sonra gelen ses  (Okunma sayısı 1133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Uzun süre  çalışmayan aracı çalıştırıp ısındıktan sonra hareket ettiğimde yaklaşık ilk 50 m içinde 1. vitesteyken henüz debriyaja basmadan veya 2 ye geçtiğim sıralarda araç altından orta -ön kısımdan geliyor gibi gelen tıkırt gibi tarif edeceğim  bir ses var , bir defa yapıp 0,5 saniyeden az sürüyor. Bu sesi daha sonra durup tekrar kalksam geri gelip tekrar ileri gitsem v.s. yaptıramıyorum. Radyo falan açıksa bunu duyamazsınız. Bir defasında denemek için  el frenini çekmeden bırakıp sonra sabah  tekrar hareket ettim durum değişmedi yine var. Arabayı şöyle 1 saat kapatıp tekrar harekette yapabiliyor. Bagaj, stepne kriko  ve içerdeki boşta duran şeyleri de kontrol ettim ama bir sonuca varamadım.  Böyle bir sesle karşılaşan var mı acaba ve görüşleriniz nelerdir. Belirttiğim gibi  araç hareket etmeden müziği açanlar bu sesi duymamış olabilirler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
bu ses normal merak etmeyin hepsinden var turbo ile alakalı.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Eftal abi bu bizim ikinci yeni kasa d-4d aracımız ilkinde vardı şimdikindede var yani ses normal bir yerde ABS sistemi ile alakalı diye okumuştum ama ne derecede doğru bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
bende de oluyor.sadece bende sanmıştım :)..galiba fren le alakalı.sanki biryerden bişey koparılıyor gibi..ilk kalkışta oluyor..
makas yapan ve sinyal vermeden dönenler..ayıp oluyor ama..