Gönderen Konu: yeni corolla kullananlar buraya (2011) Benzinli  (Okunma sayısı 5340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
yeni corolla kullananlar buraya (2011) Benzinli
« : Kasım 09, 2010, 17:42:31 »
Arkadaşlar yeni corolla comfort exstra 1,6 benzinli manuel gümüş gri içi bej yaklaşık 25 gün önce sipariş ettim artı turbine jant,yan ve tampon köşe koruma bantları lcd park sensörü paçalık seti,koltuk koruma bagaj havuzu kauçuk paspas aracı 48 hafta teslim edecekler şu anda 2006 1,6 benzinli corolla hatchback kullanıcısıyım yeni corolla benzinli kullanan arkadaşlar varsa araçla ilgili birikimlerini, güvenlik, fren, motor performansı,konfor paylaşırlarsa çok mutlu olurum çünki şu anki aracım 3 yıldır bende ama keyfine doyamadım herkes yeni corolla dizelle ilgili yorumlar bırakmış 1 aydır heryerde araştırıyorum bende dizelin test sürüşünü yaptım ama ben dizel araç sevmiyorum o yüzden benzinli tercih ettim bu yüzdendir ki benzinli ile ilgili kullanıcı fikirlerine ve yorumlarına ihtiyacım var yorumlayan herkese şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

yeni corolla kullananlar buraya (2011) Benzinli
« : Kasım 09, 2010, 17:42:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yeni corolla kullananlar buraya (2011) Benzinli
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2010, 18:16:46 »
Aracınınız hayırlı olsun.Ben de aynısı var.İlk 100 km itibariyle tabi ki tam performansı sergilemiyor.Forumda yazılan genel sıkıntılar işte..Dikiz aynası titremesi,emniyet kemerinden,bozuk yolda gelen tıkırtı gib..İlk başlarda aracı çok istop ettirdim.:)Araç büyük ama motor çok güçsüz oluyor en başta..Frenler de yine ilk başalrda güven vermiyor sonra o da bomba gibi açılıyor.Sorun yok tekrar hayırlı olsun!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2010, 18:24:04 »
Teşekkürler desenize eski corollamı arıyacam evet aracın kasası ve ağırlığı artmış ona istinaden beygir gücü ve tork da artmış umarım istediğim performansı verir tekrar teşekkürler yorumlarınız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2010, 18:39:04 »
zafer bence dizel alsaydın daha iyidi ama tercih senin ben dizeli sattım alırsam yine dizel alırım benzinliden bir farkı yok bence ama benzinlilerde çok güzel güle güle kullan
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2010, 18:50:25 »
Teşekkürler Mesut evet dizeli test ettim sessiz ve performansıda fena değil ama dizel araç nedense bende bir fobi oluşturuyor bakım masrafları benzinliye göre pahalı bilhassa motor problemlerinde ve turboda artı alırken 5000 lira gibi bir fark var ve ben çok km yapan biri değilim bu yüzden benzinli ve manuel düşündüm ve bişey daha oturduğum sitede 2 yaşında bir çok değişik marka dizel araç var çalıştıklarında kamyon sanırsın ilk yıllarda iyiler sessizlik bakımından sonrası malum ben şu anki aracımla bir kaç kez marşa basmışımdır motor çalışırken farketmeden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2010, 19:25:12 »
Merhabalar,aracınızı güle güle kullanın;sizin aracın aynısından bende de var,arkadaşın dediklerine katılıyorum.Araç gayet başarılı fakat frenlere dikkat.Ben fren nedeniyle ciddi bir kazanın eşiğinden döndüm ama 300-400 km kullanınca yavaş yavaş frenlerin güven verdiğini hissedeceksiniz.Daha önce de kaç tane 0 araç aldım frenlerde böyle bir durum yoktu,corolla da neden böyle olduğunu bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2010, 20:11:45 »
Teşekkürler sizede geçmiş olsun frenlerdeki zayıflık belki balataların diske uyum sağlaması ile ilgili olabilir balata değişimlerinde de bu tür şeyler yaşanabiliyor benim 98 tipo ile başıma gelmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2010, 22:16:58 »
Teşekkürler sizede geçmiş olsun frenlerdeki zayıflık belki balataların diske uyum sağlaması ile ilgili olabilir balata değişimlerinde de bu tür şeyler yaşanabiliyor benim 98 tipo ile başıma gelmişti

Ben de fazla km yapmıyorum bu yüzden benzinli almayı mantıklı buldum..Dediğimiz gibi frenlere ilk 200-300 km dikkat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 25
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2010, 22:50:43 »
arkadaslar bende cumartesi 1.33 motor benzinli aldım frenler gercekten zayıf bende hissettim ama aracta motor kucuk olmasına ragmen cok seri vede atak gaz pedalı hemen cevap veriyor ama yakıt bayaa yakıyor arac 86km 50 tllık yakıt neredesye bitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2010, 23:56:16 »
Keşke 1,6 alsaymışsın Deniz ufak hacimli motorlar aslında fazla yakar bide yüklüyse gitmek için gaz pedalına basarsınız  valla 1,6 bile bu kasaya ve ağırlığa yeterlimi bilmiyorum kullanınca görecez bende 2006 hatchback 1,6 110 beygir var şu anda 3 yıldır kullanıyorum müthiş performanslı seri ve kıvrak onu arayacakmıyım bilmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2010, 23:58:38 »
Teşekkürler  Yiğit frenlere dikkat edicem aracı alınca uzun yola çıkıcam zaten yavaş yavaş giderim geze geze bir İstanbul yaparım özledim İstanbulu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2010, 23:47:51 »
İçiniz rahat olsun.. Mükemmel bir tercih. Aracın konforu, bagaj hacmi, Virajlardaki denge kontrolü, fren performansı ve hızlanma olarak memnun kalacağınıza eminim. Bir de aracın içinde düzgün yolda ses çok az geliyor. Yolda kayıyormuşsun gibi bir his veriyor... Güle Güle kullanın.
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2010, 23:50:54 »
arkadaslar bende cumartesi 1.33 motor benzinli aldım frenler gercekten zayıf bende hissettim ama aracta motor kucuk olmasına ragmen cok seri vede atak gaz pedalı hemen cevap veriyor ama yakıt bayaa yakıyor arac 86km 50 tllık yakıt neredesye bitti

Benim yakıt tüketimim 0,24 Ykr/km. bir yanlışlık olmasın 85 km`yi 20 TL`ye gidip geliyorum. , frenlerde zamanla dengeleniyor kullanımda bir farklılık olabilir mi?.. 
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2010, 00:18:46 »
86km  ye 50 tl mi yaktı bir yanlışlık var bu işte ben 50 tl ye şehir içinde 270-280 km gidiyorum benimki dizel ama yinede bukadar fark imkansız bence ya benzin aldığınız pompada bir sakatlık var yada hesabınızda yanlışlık var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 25
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2010, 22:32:33 »
arkadaslar aracın yakıtı baya düstü suan 0,24 kr yakıyor kmde artık lpgyi hic  düsünmüyorum iyiki toyota almısım arac suan 1100 km fazlasıyla memmunum aractan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 28, 2010, 01:08:35 »
bizim toyota uslu ya.. :) Babam ben bu aracın frenlerini hiç beğenmedim yeni arabanın freni böyle mi olur ya dedi dokunduğun zaman öne atar seni dedi bunda sanki balatalar ölmüş gibi neredeyse fren pedalı yarıya gelince tutuyor dedi yarın götürecem bunu bakıma dedi. Herhalde bizim toyota korktu servisi duyunca 1 gün sonra babamdan önce ben bindim baktım frenler mükemmel dokununca atıyor öne. Babama sordum sen sabah erkenden servise mi gittin dedim yok dedi aldı kendi sürdü allah allah düzelmiş l.n diyor lafımıza geldi herhalde dedi güldük geçtik :) ama bizim ki 3000 km'den sonra düzeldi onu da söylemeden edemicem :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2010, 00:30:10 »
arkadaşlar bende  aranıza katıldım corolla 1.6 comfort extra  metalik gri ve bej döşeme ve artılarıı  amadaha aracımı almadımm cuma veya cumartesi alıcvam . ilk100 kmde nerler dikkat etmeliyim arkadaşlar ? titreme aynalar yakıt  sarfiyatı  gibi konularda özelliklede fren galiba  bernii  bilgilendiriseniz sevinirim arkdaşlar ? şimdiden teşekkürler arkdaşlar . bu arada  par sensörü hediye miş  ama lcd ekranlı olanımı takıyorlar arkdaşlar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2010, 12:41:23 »
arkadaşlar bende  aranıza katıldım corolla 1.6 comfort extra  metalik gri ve bej döşeme ve artılarıı  amadaha aracımı almadımm cuma veya cumartesi alıcvam . ilk100 kmde nerler dikkat etmeliyim arkadaşlar ? titreme aynalar yakıt  sarfiyatı  gibi konularda özelliklede fren galiba  bernii  bilgilendiriseniz sevinirim arkdaşlar ? şimdiden teşekkürler arkdaşlar . bu arada  par sensörü hediye miş  ama lcd ekranlı olanımı takıyorlar arkdaşlar ?
Öncelikle hayırlı olsun..Forumda pek çok kez yazıldı ama tekrarlayalım..
Frenler ilk başta güven vermez,ona dikkat!İlk aldığında yine motor performansı düşük oluyor.Yokuşlarda kalkışlarda dikkatli olabilirsin.