Gönderen Konu: Sorun bunun nersinde :D  (Okunma sayısı 3600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Sorun bunun nersinde :D
« : Kasım 08, 2010, 19:32:19 »
Evett sorun bilgisayarda hardiskim sorunlu mayıstan bu yana ayda bir format atıp kullanıyorum ayda bir mavi ekran çıkartıyor. Ağustosta götürmüştüm harddisk gitmiş dedi düzeltemedi eve geldim düzelttim bugünde eski arabalar gibi çalıştırdım sürekli marşa basmak zorunda kaldı az daha bayır aşağıya vurduracaktım :lol: Korkudan haftada bir disk birleştirme yapıyorum ama ona rağmen bugün böyle yaptı ve bu sefer 2 ay dayandı hadi hayırlısı diyorum :D

Bilgisayar:
Lg x110 netbook
Üzerindeki harddisk:
fujıtsu diye bir marka

Bunu değiştirmekmi gerekir yoksa daha başka bir yolu varmı ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Sorun bunun nersinde :D
« : Kasım 08, 2010, 19:32:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Sorun bunun nersinde :D
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2010, 19:51:50 »
sorunu anlamadım, harddisk sorunluysa neden uzun süre açılma tuşuna basasın ?

özellikle netbooklarda yer sıkışık,ısı çok fazla ve sarsıntı fazla. bu yüzden en hassas bilgisayar parçası olan hardisk çabuk bozulabiliyor.
ama bozulduğunu kesin olarak anlamak lazım, mesela arada tık tık gibi sesler gelebilir. veya güç yönetimi nedeniyle çok sık kapanıp açıldıysa motorunda sorun olabilir. bu sorunlar giderilemezler ve değişim şarttır.
eğer sadece sarsıntı nedeniyle çizik veya badsector varsa yavaş format ile sorun kalmaz.

haftada 1 disk birleştirmek diski yormaktan başka bir amaca hizmet etmez. tabi hergün program kurmuyorsan...
format atmak ise her ay yapılacak birşey değil. azda olsa aşındırıcı olduğunu teee 10 yıl önceki chip dergisinde okumuştum..
yanan disk olsun, 2 vidalık işi var.. değiştirilebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2010, 20:28:23 »
sorunu anlamadım, harddisk sorunluysa neden uzun süre açılma tuşuna basasın ?

özellikle netbooklarda yer sıkışık,ısı çok fazla ve sarsıntı fazla. bu yüzden en hassas bilgisayar parçası olan hardisk çabuk bozulabiliyor.
ama bozulduğunu kesin olarak anlamak lazım, mesela arada tık tık gibi sesler gelebilir. veya güç yönetimi nedeniyle çok sık kapanıp açıldıysa motorunda sorun olabilir. bu sorunlar giderilemezler ve değişim şarttır.
eğer sadece sarsıntı nedeniyle çizik veya badsector varsa yavaş format ile sorun kalmaz.

haftada 1 disk birleştirmek diski yormaktan başka bir amaca hizmet etmez. tabi hergün program kurmuyorsan...
format atmak ise her ay yapılacak birşey değil. azda olsa aşındırıcı olduğunu teee 10 yıl önceki chip dergisinde okumuştum..
yanan disk olsun, 2 vidalık işi var.. değiştirilebilir

uzun süre basmadım açmak uzun sürdü. Unmountable boot volume diye bir sorun verdi .
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2010, 20:40:10 »
Sat. :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2010, 20:40:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2010, 13:31:36 »
Ercüment geçmiş olsun bizim bilgisayarda aynı durumda sana ne derlerse bende onu yapıyım :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2010, 15:48:17 »
ercü masrafa gerek yok vurdur bayır aşağı kullan :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2010, 16:21:00 »
Bizim otoparkın bayırına çıkartıp ittiricem en son :D neyse geyik yapma h acı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2010, 16:55:49 »
En güzeli diskini netbook'un üzerinden çıkarıp, netbook haricindne farklı bir masaüstü bilgisayarda sağlam bir hızlı olmayan normal format atıp, bozuk kesim (bad sector) olup olmadığını veya yüzey taramasıyla varsa bozuk kesimleri görmek, yoksa garantisi devam ediyorsa garanti kapsamında aldığınız yerden değişiklik talep etmek, o da yoksa diskin yenisi almak sorunu çözecektir :D offf :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2010, 16:58:27 »
En güzeli diskini netbook'un üzerinden çıkarıp, netbook haricindne farklı bir masaüstü bilgisayarda sağlam bir hızlı olmayan normal format atıp, bozuk kesim (bad sector) olup olmadığını veya yüzey taramasıyla varsa bozuk kesimleri görmek, yoksa garantisi devam ediyorsa garanti kapsamında aldığınız yerden değişiklik talep etmek, o da yoksa diskin yenisi almak sorunu çözecektir :D offf :D

bunu deniyim ama ilk baş sata girişli bi pc bulmam lazım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2010, 17:17:43 »
bunu deniyim ama ilk baş sata girişli bi pc bulmam lazım :D

:) biraz zahmet olacak ama :) :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 09, 2010, 17:50:44 »
:) biraz zahmet olacak ama :) :P

olsun varsın düzelsinde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2010, 17:04:40 »
3. party yazılımlarla (mesela "hd tune", "hddlife") sabit diskte hata olup olmadığını denetleyebilirsin.
Eğer diskte bad sektor varsa, en iyisi değiştirmek olacaktır.
Bu bozuk sektorleri kapatmak için nasıl program da kullansan, bir yere kadar.
Bad sektor değil de, kontrolcusunde de bir sorun olabilir. Yukarıda yazdığım programlarla tarama yaptırıp değerleri buraya paylaşırsan, yardımcı olmaya çalışırız (transfer orano, erişim süresi cpu yükü vs)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2010, 00:26:50 »
ERcüment basitçe şunu yapabilirsin.
Hdd yi çıkarıp 2,5" lik hdd kutuları var. onlara takıp usb den kontrol edebilirsin.
Hdd yi de değiştirebilirsin eskisi kadar pahalı değil. Vatanda gerçekten de uygun fiyata olanları var.  Abime 500 lük hdd aldık yedeklemeyi de hdd kutusu aldım onunla yaptım. Ben bimeksten 15 liraya almıştım kutuyu.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2010, 10:33:44 »
Hazim abi ercumentin hard diski bozuldu. 11 aralıkta buluşmaya geldiğinde barteke uğraşacağız.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2010, 18:17:26 »
kendilerini tamamen kaybetmiş bulunuyoruzzz :D önceden harddiskide okuyodu geçenlerde harddiskin içinide açtım artık pc okumuyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2010, 09:01:07 »
tamamen geçmiş olsun ercü :D sen iyimisin ? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2010, 19:32:01 »
tamamen geçmiş olsun ercü :D sen iyimisin ? :D

teşekkür ederim abi iyiyim sen nasılsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2010, 23:38:45 »
teşekkür ederim abi iyiyim sen nasılsın :D

ben iyiyim senden naber :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • '98 corolla touring wagon xei
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #19 : Aralık 03, 2010, 00:34:42 »
maşallah motor blok çatlattı desene arkadaşım... bende zırt pırt çöken bilgisayarlardan şikayetçiydim en sonunda işletim sistemini linux-ubuntuya çevirdim kafam rahat. oyun falan oynamıyorsan windowsun yaptığı temel işlevleri 5 kat hızlı yerine getirir virüs derdi olmaz çökme derdi olmaz programlar da depodan kurarsın olur biter :D
gümüş corolla-zır stock