Bir süre önce aracıma park halindeyken çarptıklarını yazmıştım. Masraf belli oldu.
Sol çamurluk
Çamurluk davlumbazı
Sol tampon braketi
Sol far
Klips(14)
Boya+işçilik
1700 Tl fiyat çıkardılar. Bana fazla geldi. Sanki fiyat 2 ile çarpılmış gibi.
Trafik sigortası yerine kendi kaskomdan yaptırsam sonra trafik sigortasından parayı alabilir miyim? Hasarsızlık indirimi gitsin istemiyorum.
Teşekkürler.
Öncelikle geçmiş olsun.
1-Park halinde çarpıldığına göre siz kurallara uygun olarak park etmişseniz kasko poliçenizin hasarsızlık indirimi bozulmaz.
2-Park halinde demişsiniz eğer özel mülk ise petrol istasyonu,ücretli ücretsiz otopark içi, apartman otoparkları hatta size ilginç gelebilir ama Jandarma karakolu sahası içerisinde dahi kurallara uygun park edilmiş araçlara çarpma durumunda Trafik sigortası ödeme yapmıyor.(tecrube ile sabittir) Trafik sigortası ana yollar, cadde, sokak, bulvar yani motorlu taşıt trafiğine açık olan yerlerde kaza olması durumunda ödeme yapıyor.
3-Trafik sigortasından hasar ihbarı yaptınız 1.000 TL hasar var tramer veya sigorta şirketi size %20 kusur verdi bu durumda trafik sigortası size 1000 TL masrafın 800 TL tutarını öder kalan 200 TL yi sizden tahsil ederler. Tabiki kusurunuz yoksa hasar tutarının tamamını öderler.