Gönderen Konu: masraf belli oldu.  (Okunma sayısı 2539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
masraf belli oldu.
« : Kasım 08, 2010, 11:46:59 »
Bir süre önce aracıma park halindeyken çarptıklarını yazmıştım. Masraf belli oldu.

Sol çamurluk
Çamurluk davlumbazı
Sol tampon braketi
Sol far
Klips(14)
Boya+işçilik

1700 Tl fiyat çıkardılar. Bana fazla geldi. Sanki fiyat 2 ile çarpılmış gibi.

Trafik sigortası yerine kendi kaskomdan yaptırsam sonra trafik sigortasından parayı alabilir miyim? Hasarsızlık indirimi gitsin istemiyorum.

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

masraf belli oldu.
« : Kasım 08, 2010, 11:46:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: masraf belli oldu.
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2010, 11:50:16 »
aracın model yılı nedir ? benim aracım 2005 buna göre fiyatları yazayım size kendi aracım için

Sol çamurluk 225 TL

Çamurluk davlumbazı 120 TL

Sol tampon braketi 60 TL

Sol far 225 TL

Klips tanesi 1,5 Tl

Boya en azından 250 300 TL alırlar

işçilikte nerden baksanız bi okadar tutar benim aracım için konuşuyorum nerden baksanız 1200 tl gibi bi rakam çıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2010, 16:59:02 »
aracın model yılı nedir ? benim aracım 2005 buna göre fiyatları yazayım size kendi aracım için

Sol çamurluk 225 TL

Çamurluk davlumbazı 120 TL

Sol tampon braketi 60 TL

Sol far 225 TL

Klips tanesi 1,5 Tl

Boya en azından 250 300 TL alırlar

işçilikte nerden baksanız bi okadar tutar benim aracım için konuşuyorum nerden baksanız 1200 tl gibi bi rakam çıkar
2005 sol sedan
Ben de 1000 1200 gibi birşey bekliyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2010, 20:49:38 »
mesutcum tampon braket 15 -20 tl gibi birşeyde far 325-350 civarı.Ayrıca davlumbaz 150 tlden aşağı değil:Çamurlukta 300-400 arası diye düşünüyorum.ancak sadece tampoın boyamaa ya servis 200 lira üstü istiyor.200 ede camurluğu boyarlar..300-400 gibide işçilik alıyorlardır ki ancak 1700 çıkarama 1700 lira çok para hocam daha ucuza mal etmeleri lazım.kasko hasarızlıgım gitmesin diyorsunuzda  tek basına yaptırmanız 2 yıllık aksko ücretine nerdeyse  mal oluyor.Tek taraflı ise karşının trafik sigortasından yaptırmayı deneyebilirsiniz.8/8 o hatalı çünkü aracınız park halineyken yapılmış
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2010, 21:24:55 »
Bir süre önce aracıma park halindeyken çarptıklarını yazmıştım. Masraf belli oldu.

Sol çamurluk
Çamurluk davlumbazı
Sol tampon braketi
Sol far
Klips(14)
Boya+işçilik

1700 Tl fiyat çıkardılar. Bana fazla geldi. Sanki fiyat 2 ile çarpılmış gibi.

Trafik sigortası yerine kendi kaskomdan yaptırsam sonra trafik sigortasından parayı alabilir miyim? Hasarsızlık indirimi gitsin istemiyorum.

Teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun.
1-Park halinde çarpıldığına göre siz kurallara uygun olarak park etmişseniz kasko poliçenizin hasarsızlık indirimi bozulmaz.
2-Park halinde demişsiniz eğer özel mülk ise petrol istasyonu,ücretli ücretsiz otopark içi, apartman otoparkları hatta size ilginç gelebilir ama Jandarma karakolu sahası içerisinde dahi kurallara uygun park edilmiş araçlara çarpma durumunda  Trafik sigortası ödeme yapmıyor.(tecrube ile sabittir) Trafik sigortası ana yollar, cadde, sokak, bulvar yani motorlu taşıt trafiğine açık olan yerlerde kaza olması durumunda ödeme yapıyor.
3-Trafik sigortasından hasar ihbarı yaptınız 1.000 TL hasar var tramer veya sigorta şirketi size %20 kusur verdi bu durumda trafik sigortası size 1000 TL masrafın 800 TL tutarını öder kalan 200 TL yi sizden tahsil ederler. Tabiki kusurunuz yoksa hasar tutarının tamamını öderler.

Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2010, 21:48:38 »
Öncelikle geçmiş olsun.
1-Park halinde çarpıldığına göre siz kurallara uygun olarak park etmişseniz kasko poliçenizin hasarsızlık indirimi bozulmaz.
Adnan bey kasko firmalarının bazıları bunu bu şekil yapmıyor.Her şekilde hasarsızlıgınız bozuluyor.Ancak % 10 mu olur yoksa hepsimi gider orası ayrı nokta.
Ancak benim kaskom toyota altın kakso şöyle bir durum var araçla kırmızı ılıkta beklerken arkadan biri geldi vurdu tamamen kusurlu yani bu durumda  hasarsızlıgım bozulmuyor dediğiniz gibi.Ama bu diğer firmalarda varmı yokmu bişlemiyorum..Kamil bey ben toyota altın akskoyu %60 hasarızlıkla 480 civarı yapıyorum .Sİzin ahsarsızlıgınız gitse 1,100 civarı yaptırısıznı.Buda 600 lira gibi bir rakamı bulur.Ancak siz karşının sigortasından yaptırmak için çabalayın.Trafik sigortası yükl miktarları da ödüyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2010, 22:21:23 »
şu anda karşı sigorta zaten yaptırıyor. Ama daha hızlı olsun diye kendi kaskomu kullansam mı diye düşünüyordum. Ancak trafik komisyonu bana kusur verebilir bu durumda sıkıntı olur. Hayırlısı.