Gönderen Konu: Corolla Marş Sorunu  (Okunma sayısı 2365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla Marş Sorunu
« : Eylül 28, 2007, 10:47:16 »

Arkadaşlar 2002 yeni kasa corollada marş problemi var şöyleki: sabahları marşta problem yok ne zamanki motor sıcakken arabayı stop ettiğimde tekrar marş yapmaya kalktığımda ilk marşta  almıyo  bazen 2. bazen 3. marşta alıyo bazı ustalar benzin ısınınca benzin pompası geri kaçırıyo  dediler. Fikirleri olan arkadaşlarla paylaşmak istiyorum teşekkür.

Toyota Club Türkiye

Corolla Marş Sorunu
« : Eylül 28, 2007, 10:47:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Corolla Marş Sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2007, 13:46:35 »
Bu benim opel'de var aslında. Motor ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Arada bir stop edecek gibi de oluyor.

Tavsiyem sıcakken motor çok çabuk marşa basıp bırakmanız, öyle daha iyi marş aldığını tespit ettim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla Marş Sorunu
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2007, 11:13:54 »
Yakıt hava karışımı ayar istiyor bence. Ayarsız araçlarda motor sıcakken geç çalışır ve çok yakıt harcar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla Marş Sorunu
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2007, 14:41:51 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Yakıt hava karışımı ayar istiyor bence. Ayarsız araçlarda motor sıcakken geç çalışır ve çok yakıt harcar.
[/quote]

Hidayet kardeş iyi  güzelde ben arabayı derindereler servise götürdüm laptop  türü  bir  bilgisayarı bağlayıp  tüm değerlerine  baktılar herşey  öyle  iyiki (fabrika  ayarları  gibi) mesela  rölanti devri 550   560  civarı  Lamda  1 civarı hiçbişey  yok  dediler işin garibi ordaykende aynı  arızayı  yapmadı. Ayrıca  yakıt harcamasıda  gayet iyi araç otm. vites olmasına rağmen  uzun yolda  114 binlira   11.4 kuruş  yaktı (sıralı lpg var)  haa bu  arada lpg dende önce aynı hatayı  yapıyordu. yorumun için teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla Marş Sorunu
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2007, 14:53:23 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Bu benim opel'de var aslında. Motor ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Arada bir stop edecek gibi de oluyor.

Tavsiyem sıcakken motor çok çabuk marşa basıp bırakmanız, öyle daha iyi marş aldığını tespit ettim.
[/quote]

Alper kardeş yorumun için teşekkürler bendede önceden 98  kia sephia  vardı onda  marşta problem yoktu  fakat rölantide  problem vardı ara ara durcakmış gibi olup ama durmuyodu hele bazen devir  ibresi nerdeyse sıfırı görüp tekrar yükseliyodu tahmin ettiğim kadarıyla enjeksiyon  beyni gelen sinyallerden bazılarını  (mesela devir sinyali olabilir) farklı  hissettiği için ona orantılı olarakta benzin enjektörlerine gönderdiği sinyalin zamanlamasını kısıyor  olabilir benzini kıstığı  için devir haliyle düşüyor  busefer düşük devir sinyali beyine ulaşınca beyin  enjektörlere verdiği sinyali tekrar artırıyor. Böylece bazen kararsız bir biçimde rölanti oynayabiliyor. Bu işten  anlayan bir ustaya  baktırmak lazım ama  ben kiayı satıp 2002 corolla aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Marş Sorunu
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2013, 22:56:29 »
2006 1.4 terra arcım soğuk iken sorun yok lakin ısınıp stop ettiğimde tekrar marşa basıyorum, tık diyor o arada marştan ses geliyor ama çalışmıyor kontağı kapatıyorum bir daha ses geliyor.bir iki ustaya götürdüm bişi yok dedi. babam marş dinamosu dişlisi kaçırıyordur dedi. bugün sanayiye gittim. usta marş dinamosu dişisi kaçırıyor dedi. ne kadara mal olur dedim 70-80 dedi. tamam dedim. söktü, kömür de azalmış dedi alalım dedim. gittim parçacıya, iki küçük şey için (dişli kaçırıyor kömür azalmış) 120 tl aldı. yan sanayi ne kadar dedim 50 tl dedi. orjinali aldım ama bana pahalı geldi. 50 tl de el emeği verdim..170 tl sadece kömür ve dişli için gitti
sizce bu para çok değil mi? :argh:
2016 Corolla Advance multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2013, 23:12:30 »
İsmail Bey geçmiş olsun. Yalnız merak ettim sonuç ne oldu. Problem halloldu mu? Çünkü bende de aynı durum var motor sıcakken almayacakmış gibi yapıyor? Ayrıca 1. viteste kalkmada isteksizlik de var...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2013, 23:21:43 »
Hocam halloldu. sorun kalmadı. kalkışda sorununuz var ise, bu durum debriyaj baskı balata ile ilişkilidir. Bende de o orun var. biraz daha idare edeceğim bakalım.debriyaj baskı balata serviste 1000 tl civarını buluyormuş sanayide ise 500. yan sanayi parça kullanıırsa 300 civarı dediler. saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2013, 23:23:03 »
Hocam halloldu. sorun kalmadı. kalkışda sorununuz var ise, bu durum debriyaj baskı balata ile ilişkilidir. Bende de o orun var. biraz daha idare edeceğim bakalım.debriyaj baskı balata serviste 1000 tl civarını buluyormuş sanayide ise 500. yan sanayi parça kullanıırsa 300 civarı dediler. saygılar
üstad yanlız tık dedikden sonra marştan gelen ses tıhıhıhı şekilnde değil, bilya dönme ses cıvvv şeklinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2013, 23:26:40 »
Ben geçen değiştirdim ve konu açmıştım işçilik dahil 450 liraya hallettim.Aisin baskı balata kullandık,mobil tam sentetik 75w90 yağ 2 litre.  Konu burada http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48609.20
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2013, 23:45:37 »
teşekkürler etan bey ve ismail bey
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2013, 23:57:09 »
teşekkürler ertan bey. bende muhtemelen yaza doğru değişeceğim.benim araba da yığılyor.kalkışta flan çok hantallaştı.150000 de.kasko, vergi sigorta, marş dinamosu, yakıt, kış lastiği, yaz lastiği, polen filtresi yağ değiş derken şöyle hesapladımda, tüm sermaye arabaya gidiyor ya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2013, 00:17:02 »
Arkadaşlar selam,

Bizde de 2002 model otomatik bir Corolla var. 2002'den beri bizde araç sıfır almıştık.

Bu marş sorunu son 4-5 yıldır bizde de var. Üzerine pek düşemedik bugüne kadar sorunun ancak aracı artık genelde ben kullandığım için biraz daha ilgilenmeğe fırsatım oluyor.

Sıcak soğuk fark etmiyor genelde hep 2 veya 3. marşta çalışıyor araba. Çok nadir olarak tek marşta çalışıyor. Derindere'ye götürdüğümüzü hatırlıyorum yıllar önce ama bir çözüm üretilememişti.

Kronik bir durum mudur , çözümü mevcut mudur?