0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yakıt hava karışımı ayar istiyor bence. Ayarsız araçlarda motor sıcakken geç çalışır ve çok yakıt harcar.[/quote]Hidayet kardeş iyi güzelde ben arabayı derindereler servise götürdüm laptop türü bir bilgisayarı bağlayıp tüm değerlerine baktılar herşey öyle iyiki (fabrika ayarları gibi) mesela rölanti devri 550 560 civarı Lamda 1 civarı hiçbişey yok dediler işin garibi ordaykende aynı arızayı yapmadı. Ayrıca yakıt harcamasıda gayet iyi araç otm. vites olmasına rağmen uzun yolda 114 binlira 11.4 kuruş yaktı (sıralı lpg var) haa bu arada lpg dende önce aynı hatayı yapıyordu. yorumun için teşekkür.
Bu benim opel'de var aslında. Motor ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Arada bir stop edecek gibi de oluyor.Tavsiyem sıcakken motor çok çabuk marşa basıp bırakmanız, öyle daha iyi marş aldığını tespit ettim.[/quote]Alper kardeş yorumun için teşekkürler bendede önceden 98 kia sephia vardı onda marşta problem yoktu fakat rölantide problem vardı ara ara durcakmış gibi olup ama durmuyodu hele bazen devir ibresi nerdeyse sıfırı görüp tekrar yükseliyodu tahmin ettiğim kadarıyla enjeksiyon beyni gelen sinyallerden bazılarını (mesela devir sinyali olabilir) farklı hissettiği için ona orantılı olarakta benzin enjektörlerine gönderdiği sinyalin zamanlamasını kısıyor olabilir benzini kıstığı için devir haliyle düşüyor busefer düşük devir sinyali beyine ulaşınca beyin enjektörlere verdiği sinyali tekrar artırıyor. Böylece bazen kararsız bir biçimde rölanti oynayabiliyor. Bu işten anlayan bir ustaya baktırmak lazım ama ben kiayı satıp 2002 corolla aldım.
Hocam halloldu. sorun kalmadı. kalkışda sorununuz var ise, bu durum debriyaj baskı balata ile ilişkilidir. Bende de o orun var. biraz daha idare edeceğim bakalım.debriyaj baskı balata serviste 1000 tl civarını buluyormuş sanayide ise 500. yan sanayi parça kullanıırsa 300 civarı dediler. saygılar