Gönderen Konu: Nedir Bu?  (Okunma sayısı 2050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Nedir Bu?
« : Eylül 27, 2007, 22:36:43 »
Arkadaşlar arabayı bir süre kullanıp stop ettikten sonra ön lastikten (belki de ikisinden de) çıtlama sesleri geliyor. Bu sesler önce çok sık aralıklarla,sonra gittikçe seyrek aralıklarla sürüyor.Bir süre sonra bitiyor. Lastiğe elimle sertçe vurduğumda kesiliyor ama kısa süre sonra kaldığı yerden devam ediyor ve kesiliyor.Disklerin ısınmasından kaynaklandığın düşünüyürüm ama emin değilim. Sesler çelikten kopan ya da kırılan kücük parçaların sesini andırıyor. Sizce nedir bu sesler? 2005 sedan sol ama henüz 140000'de. Yardım eder misiniz?

Toyota Club Türkiye

Nedir Bu?
« : Eylül 27, 2007, 22:36:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Nedir Bu?
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2007, 22:59:31 »
fren disklerinin ısındıktan sonra soğumaya geçtiğinde bu ses çıkar genede çıkmaması gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Nedir Bu?
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2007, 23:06:09 »
Manifolddan gelir genelde bu ses lastiklerden olduğuna eminmisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Nedir Bu?
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2007, 23:56:47 »
kesin lastikten geliyor ya da diskten.Belli ki sıcakken bu sesler daha cok geliyor,soğudukça azalıyor. Ama neden oluyor bilmiyorum. Sanki aşınan disklerden küçük kıymıklar fırlıyormuş gibi çıtırtı sesleri. Dediğim gibi lastiğe vurunca kısa bir an için kesiliyor, sonra devam ediyor en sonunda kesiliyor. Manifolddan gelen ses ayrı galiba. Daha güçlü bir ses o motordan ya da arabanın altından geliyor gibi. Ama kullanma kılavuzunda bu seslerin normal olduğunu yazıyordu ve başından beri hep vardı. Ama disklerden gelen sesi kısa bir süre önce farkettim.

kesin lastikten geliyor ya da diskten.Belli ki sıcakken bu sesler daha cok geliyor,soğudukça azalıyor. Ama neden oluyor bilmiyorum. Sanki aşınan disklerden küçük kıymıklar fırlıyormuş gibi çıtırtı sesleri. Dediğim gibi lastiğe vurunca kısa bir an için kesiliyor, sonra devam ediyor en sonunda kesiliyor. Manifolddan gelen ses ayrı galiba. Daha güçlü bir ses o motordan ya da arabanın altından geliyor gibi. Ama kullanma kılavuzunda bu seslerin normal olduğunu yazıyordu ve başından beri hep vardı. Ama disklerden gelen sesi kısa bir süre önce farkettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Nedir Bu?
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2007, 10:23:03 »
bencede aracın manifoldundan gelen sesler cunku disklerden oyle ses gelmez..hatta tam manifold ta degil manifold koruyucusundan gelir oyle birses asırı ısınmaktan yanii..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Nedir Bu?
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2007, 02:40:32 »
Alıntı yapılan: ismail karaoglu
bencede aracın manifoldundan gelen sesler cunku disklerden oyle ses gelmez..hatta tam manifold ta degil manifold koruyucusundan gelir oyle birses asırı ısınmaktan yanii.. [/quote]

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Nedir Bu?
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2007, 22:56:07 »
peki normal mi bu sesler arkadaşlar.ilk zamanlarda ses filan yoktu ya da ben sonradan fark ettim. Diğer toyotacılar da duyuyor mu bu sesleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Nedir Bu?
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2007, 23:00:06 »
Bu sesler dediğim gibi manifolttan geliyorsa çok normal kafanı takma yani. Büyük ihtimal sonradan fark etmişsindir sesleri. Disklerden geldiğine eminsen bilmiyorum çünkü daha önce böle bi olay duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Nedir Bu?
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2007, 16:32:49 »
Alıntı yapılan: Metehan Durmuş
Arkadaşlar arabayı bir süre kullanıp stop ettikten sonra ön lastikten (belki de ikisinden de) çıtlama sesleri geliyor. Bu sesler önce çok sık aralıklarla,sonra gittikçe seyrek aralıklarla sürüyor.Bir süre sonra bitiyor. Lastiğe elimle sertçe vurduğumda kesiliyor ama kısa süre sonra kaldığı yerden devam ediyor ve kesiliyor.Disklerin ısınmasından kaynaklandığın düşünüyürüm ama emin değilim. Sesler çelikten kopan ya da kırılan kücük parçaların sesini andırıyor. Sizce nedir bu sesler? 2005 sedan sol ama henüz 140000'de. Yardım eder misiniz?
[/quote]
Selam.
Sende bilirsin metaller ısındığında genleşir ve soğuduğunda eski halini alırken çatırdama tarzı sesler yapar, ancak fren disklerinde bu denli belirgin olmaması lazım. Fren disklerini hiç değiştirdinmi, Orjinalmi fren disklerin? Acaba disklerin fazla mı ısınıyor? Fren balataların diske aşırımı sürtüyor? Bence kendin çok detaylı bir kontrol yapmalısın ilk önce.

Bu arada lastik kuşağını içindeki çelik tellerden de ses geliyor olabilir (Gelmemesi lazım)
Sesin yerinden tam olarak emin olmalısın.