Gönderen Konu: Katlanır aynaları manuel kapatırsak ?  (Okunma sayısı 25241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Katlanır aynaları manuel kapatırsak ?
« : Kasım 06, 2010, 14:17:54 »
Herkese merhabalar..
İş nedeniyle uzun süredir Foruma giremiyordum. Artık sık sık girebilirim diye düşünüyorum :) Neyse..
Bugün 2011 model Toyota Avensis aracımı babama verdim. Arabayı garaja park etmek için garajın önünde durdu sonra garaj kapısını açarken baktı kapı aynaya çarpcak aynayı eliyle iktirdi :(
Sonra kapıyı açtı. Sonra tekrar eliyle aynayı açtı. Garaja park ettikten sonrada içerden düğme ile aynaları kapattı.(Bu arada hep gözetliyordum) Acaba bunun bir zararı var mıdır?
İiçim cız etti gerçekten.
Bilgi verirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Katlanır aynaları manuel kapatırsak ?
« : Kasım 06, 2010, 14:17:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Katlanır aynaları manuel kapatırsak ?
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2010, 15:04:59 »
bir sefere mahsus bir şey olmayacağını tahmin ediyorum.
zaten olaydan sonra herhalde kontrol etmişsiniz dir.
ancak başka bir markada aynaların elektrikli olduğunu bilmeyen bir kişinin yaklaşık bir yıl elle açıp kapattıktan sonra arıza verdirdiğini biliyorum.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2010, 15:28:25 »
İlginiz için teşekkürler. Bir kere oldu zaten ayrıca kontrol ettim gayet iyi çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2010, 16:20:25 »
Mekanik bir sistem var aynanın  içeriisinde dişliler ve motor eğer dişliler atlar ise o zaman haliniz harap olabilir dar yerlere aracınızı çekerseniz kesine kesin aynaları içeriden kapatın bilmeyen biri başka bir araç geçsin diye kapatırsa kaş yapar ken göz çıkartmış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2010, 16:21:13 »
Otomatik kapanacak her şey, manuel kapatılınca bozulmamalı.
Koruması olmalı, o kadar dert etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2010, 16:40:06 »
Benim aracında aynaları elektrikli katlanır ben bir çok kez elimle kapatıp açtım bişe olmadı hatta elimle kapatıp içerdende açabilyorsunuz nasıl olduğuna gelirsek mesela sol aynayı kapattınız elinizle içerden aynayı düğmesiyle kapattığınızda sol zaten kapalı olduğu için sadece sağ kapanyor geri tuşa bastığınızda ikisi birden açılyor.

Bence ayrıntı düşünmüyen toyota için bu çok güzel bir ayrıntı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2010, 18:51:19 »
geçen aynı şey bendede oldu kayınvalidenin aynayı açtığını gördüm tam seslenicektimki hanım benden hızlı davrandı :) teki kapalı teki açık olduğunda mahmut arkadaşımızın dediği gibi oluyor arabadan indimmi genelde kapatırım
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2010, 19:02:50 »
geçenlerde aynısını benim babamda yaptı.içimden ah baba ah dedim :D içim cız etti , umarım ilerde sorun çıkarmaz
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2010, 21:05:28 »
Arkadaşlar korkmayın hiç bir sorun çıkmaz ben bazen unuttum mu kapatmayı sürücü tarafını elimle kapatyorum geri açarkende arabaya binmeden aklıma gelirse elimle açyorum zaten unutup binersemde kontağı açar açmaz kendi açılyor inanın bozulacak olsaydı benimki şimdiye bozulmuştu ben bir çok kez elimle kapattım çünkü

düzeltme : Herkes kendi aracından sorumlu ben kimseyi eliyle açsın kapatsın diye teşfik etmiyorum amacım böyle durumlarla karşılaşmış arkadaşların aynlarının zarar görmediğini anlatmak herhangi bir olumsuz durumda meshuliyet kabul etmem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2010, 22:28:57 »
değerli dostlar aynaları açıp kapatmaya yarayan mekanizma tolganında dediği gibi dişlilerden falan oluşuyor,açıp bakmadım ama dişliler muhtemelen plastikten yapılmış olablir ve elle her açıp kapattığımızda bu dişliler sıyırabililer belki bir iki defadan bişey olmaz ama devamlı yapılması dişlilerin sıyırmasına sebep olablir buda tüm mekanizamanın değişmesi gerektiği anlamına gelir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2010, 22:38:37 »
Seydi abi bence elle açılıp kapatmalara karşı bir koruma yapmışlar çünkü benim bir önceki makyajsız kasada elektiriksiz olduğu için elle açıp kapatırdım ve şimdiki elektrikli aynayıda arasıra elle açıp kapatyorum şimdiki ile eskisinin arasında hiç bir tepki farkı yok yinede elle açıp kapatmamak gerekiyor ama bazen unuttuğum zaman ben kapatyorum şu ana kadar bişe olmadı bundan sonrada işallah olmaz.

Bide ben kitapçığa okadar baktım elektrikli aynaları manuel olarak açıp kapatmak konusunda bir uyarı görmedim eğer bir zararı olsaydı mutlaka kitapçıkta buna yer verirlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2010, 13:35:34 »
Corolla'mı aldım,eve geldim  ve amcam aracımı incelemeye dikiz aynasını elle kırarak başladı..:D
Şu an o elle kırdığı ayna 1 saniye geç kapanıyor diğerine göre.Ya da herkesinki mi öyle?..:)
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Kasım 07, 2010, 16:14:44 »
Benim aynalardan biride galiba sürücü tarafı 1 sn ye geç kapanyor ama ilk aldığımdada öyleydi . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2010, 21:13:07 »
aynen öyle benim de sol taraf 1 saniye geç kapanıyor. Orjinall yani :)
 Geçen oto yıkmaya götürdüm aracı adam mis gibi yıkadı kuruladı sonra aldı eline bi hava tabancası aynaları eliyle allah ne verdiyse carrrtttt diye kapatıyor arada ki suyu alıp cartt diye geri açıyor aman allahım adam yaptıkça bnm tansiyon yükseliyor içimi delip geçiyor :) tam söylicektim abi ne yapıyorsun diye hemen ordan ufak bi çırak atıldı taş çatlasın 12 yaşındadır. Ustaa bu arabalar içeriden tuşla kapanıyor dedi o an ki pozisyonu görmeniz lazım gülim mi ağlayim mi karar veremedim adam bozulmasın diye de kafamı başka yere çevirdim çok vahim bi durumdu ya :) Ama dersini almıştır bundan sonra yapacağını hiç zannetmem :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2010, 21:19:15 »
Seydi abi bence elle açılıp kapatmalara karşı bir koruma yapmışlar çünkü benim bir önceki makyajsız kasada elektiriksiz olduğu için elle açıp kapatırdım ve şimdiki elektrikli aynayıda arasıra elle açıp kapatyorum şimdiki ile eskisinin arasında hiç bir tepki farkı yok yinede elle açıp kapatmamak gerekiyor ama bazen unuttuğum zaman ben kapatyorum şu ana kadar bişe olmadı bundan sonrada işallah olmaz.

Bide ben kitapçığa okadar baktım elektrikli aynaları manuel olarak açıp kapatmak konusunda bir uyarı görmedim eğer bir zararı olsaydı mutlaka kitapçıkta buna yer verirlerdi.

yanlış hatılamıyorsam kitapcıkta uyarı vardı genede tekrar bakmakta fayda var..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2010, 21:25:31 »
yanlış hatılamıyorsam kitapcıkta uyarı vardı genede tekrar bakmakta fayda var..:)
Olabilir Seydi abi benim gözümden kaçmıştır ozaman bende bundan sonra elimle kapatmayim uyardığın için teşekkürler ama dediğim gibi başına gelen arkadaşlar kormasın ben çok açıp kapattım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2010, 23:00:45 »
çekirge bi sıçrar iki sıçrar sonra aynası kopar bakk dikkaatt ett mahmutt :D

Her zaman diyorumm ''Ahh toyota o tuşu arabaya koyacağına, koysana uzaktan kumandanın anlına''
Ne güzel arabayı kitlerken çıt o da oradan oto. kendi kapansaydı... Valla garantide sorun açmayacağını bilsem sağlam bi yere yaptırırdım. Bacanak bana hep hava atıyor seat leon'uyla adam bi basıyor pat aynalar kapanıyor sökecem bi gün aynasını aynasız kalacak hayinn :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2010, 23:20:35 »
çekirge bi sıçrar iki sıçrar sonra aynası kopar bakk dikkaatt ett mahmutt :D

Her zaman diyorumm ''Ahh toyota o tuşu arabaya koyacağına, koysana uzaktan kumandanın anlına''
Ne güzel arabayı kitlerken çıt o da oradan oto. kendi kapansaydı... Valla garantide sorun açmayacağını bilsem sağlam bi yere yaptırırdım. Bacanak bana hep hava atıyor seat leon'uyla adam bi basıyor pat aynalar kapanıyor sökecem bi gün aynasını aynasız kalacak hayinn :)

:))) o seat leon:) onun dokunulmazlığı vardır:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2010, 23:23:32 »
Böle küçük detaylar toyotada olmaz arkadaşlar.Ayrıca buna şükredin 2004-2005 yılında  ki avensislerde ki özellik 2011 corollada daha yeni uygulanıyor hamd olsun ..ayrıca fazla oynamayın allah muhafaz bozulur toyotanın saglamlıgına laf gelir elinizde kalır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2010, 23:43:33 »
Allah sizlerden razı olsun...
Kitapcığa baktım hiç öyle bir uyarı ile karşılaşmadım (gözümden kaçmış olabilir). Birde sizlerinde dediği gibi Toyota bu önlemi mutlaka almıştır diye düşünüyorum.
İçimi rahatlattınız tekrar sağolun :)
Babama anlattım olayı bir daha yapmam dedi. İçime sinmedi üstüne birde söz verdirttim :)