Gönderen Konu: AİRBAG PATLAR MI? (KAZADA BOŞ ÖN YOLCU KOLTUĞUNDA)  (Okunma sayısı 15929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
AİRBAG PATLAR MI? (KAZADA BOŞ ÖN YOLCU KOLTUĞUNDA)
« : Kasım 06, 2010, 13:05:38 »
ARKADAŞLAR HADİ BUYRUN BAKEM....
SİZE KIL Bİ SORU....
CEVABI KİTAPTA BULAMADIM...
SRS İPTALİ SADECE ÇOCUK KOLTUĞU İÇİN TASARLANMIŞ ŞEKİLDE ANLATILIYOR KİTAPTA...
ÖN YOLCU KOLTUĞUNA OTURUNCA ARAÇ ANLIYOR VE KEMER İKAZI ÇALIŞTIRIYOR....
PEKİ ÖN YOLCU KOLTUĞU BOŞ OLUNCA BOŞU BOŞUNA AİRBAG İ PATLATIYOR MU...?
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Toyota Club Türkiye

AİRBAG PATLAR MI? (KAZADA BOŞ ÖN YOLCU KOLTUĞUNDA)
« : Kasım 06, 2010, 13:05:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: AİRBAG PATLAR MI? (KAZADA BOŞ ÖN YOLCU KOLTUĞUNDA)
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2010, 13:19:59 »
herşey mümkündür...patlatabilirde patlamayabilirde( başka bir deyişle..havayastıkları açılabilirde açılmayabilirde)..kazanın şiddetine bağlı ve ne taraftan gerçekleştiğine dair değişebileceğini zan ediyorum....

saygılarımla... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2010, 13:24:54 »
Cihan bey forum kuralları gereği büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına geliyor.Buna özen gösterirseniz sevirim..
Sorunuza gelince  yolcu hava yastığını kapatmışsanız bu durumda patlamayacaktır.Çünkü hava yastıgı bazen hayat kurtaracagı gibi ölümede neden olabilir.Kİtapçıkta yazıyor dediğiniz ön koltukta,çocukların oturması durumunda yolcu hava yastıgı,boyun zedelenmesi hatta kırılmasına kadar ölümcül sonuclara yol açabilir.
Onun haricinde emniyet kemeri ikaz uyarı lambasıyla alakalı olacagını zannetmiyorum.Forumda emniyet kemeri takılmadıgı sürece airbagler aktif olmaz gibi bir tez de ortada olsa bile.Sİz yolcu airbagini kapalı  tutmadığınız sürece sensörlerin hava yastıgını acmasına neden olacak hasara maruz kaldıgı sürece (Hava yastıgı sensörlerinde veya herhangi bir yerde arıza olmadığını varsayarak) hava yastıklarının mutlaka açılması gerekiyor.
Örneğin ne bileyim araca bindiniz daha emniyet kemerini takmaya fırsat olmadan yan taraftan bir araç geldi iki kapınızın ortasından vurdu  diyelim bu durumda perde hava yastıklarını açmayacakmı bu araç .Açmıyorsa geregide yok hava yastıgının  :)
Onun için ön koltukta 150 cm(Yanlış hatırlamıyorsam 150 cm yanlış ise düzeltilirse sevinirim)  kısa çocukların yolculuk etmelerine müsade etmiyoruz.Araç koltugu kullanıyoruz güvenlikleri için
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2010, 13:40:52 »
tuncay bey büyük harf kullanımını biliyorum, dikkatsiz bir anımda yazmışım hatta sizin ikazınızla farkettim...
özür dilerim....
soruya gelirsek... koltukta oturulup oturulmadığını bu araba anlıyor. kemerle ilişkisi olduğuna ben ihtimal vermiyorum zaten ancak madem koltuğun boş olduğunu anlıyo patlatmaya da bilir ki böyle olmalı bence...değilse de bu yönde geliştirilebilir sistem.
bu soruya şuradan geldim....
örnek uzun yola çıkıcam 10 saat tek başıma. yolcu tarafını off yapıpta bir kazada gereksiz yere patlamasını önlemeli miyim yoksa sistem zaten bunu sağlıyor mu? olay buradan çıktı....
kabul ediyorum çok kıl bi soru...
ben kıl değilim onuda söyleyeyim.. sadece böyle ince şeyleri merak ederim..:)
gelen cevapların neredeyse tamamının tahmin olacağının farkındayım.bunu n yetkili ve sistemi bilen birieri aracılığı ile cevaplanması lazım geliyor.
ilgililere, yetkililere, servis sahibi, firma arge sorumluları vb. vbç ler eduyrulur:)
kullanıcı olarakilgilenen ve cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür edrim. saygılar...
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2010, 16:30:28 »
Cihan bey ön yolcu koltuğunu araç anahtarıyla iptal edebilyorsunuz zaten koltukta oturup otourulmadığını anlayan sistem ise emniyet kemerinin ikazı için hava yastığıyla ilişkisi olacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2010, 19:30:42 »
Hocam aracınıza kasko yaptırdıysanız dert etmeyin, toyota kasko'da ilk 1 yıl içinde araç pert raporu alırsa 0 km araç parası geri ödendiğini, o model artık satılmıyorsa bir üst seviye araç ücreti ödendiğini biliyorum.

Serviste bekleyen kazalı araçları sorduğumda (önden çarpma radyatör iş göremez durumda, airbaglerin tamamı açılmış) bu durumda birkaç araç var şu an, ekspert airbaglar açılınca perte ayırıyor dediler. **burda demek istediğim ciddi hasar almasa da airbaglarin açıldığı.**

O yüzden kaskonuz varsa dert etmeyin bırakın açılsınlar, böyle bir durum umarım başınıza gelmez ama 0 araç sahibi olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2010, 20:55:25 »
tuncay bey büyük harf kullanımını biliyorum, dikkatsiz bir anımda yazmışım hatta sizin ikazınızla farkettim...
özür dilerim....
Cihan Bey,
 Forum Kuralları'nı sadece bilmekle değil uygulamakla da yükümlüsünüz. Mesajınızı küçük harflerle değiştirene kadar konu kilitlenmiştir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2010, 09:13:08 »
Cihan Bey, mesajınızın sağ üst köşesinde bulunan Değiştir sekmesine tıklayarak gerekli düzeltmeyi yapabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2010, 21:03:46 »
yolcu koltugunda birinini oturdugunu nasıl sistem anlıyor onu ben anlamış değilim.Beyfendi eger emniyet kemeri ikaz lambasını kastediyorsanız bu dediğiniz gibi bir sistem değil.Siz elle airbagi off yapmadıgınız sürece gerkeli şliddete maruz kalmış sensörler hava yastıgını açaçaktır..ön yolcu koltugunda sürekli yolculuk yapan biri yoksa off konumunda tutabilirsiniz.Ancak sürücü yolcu hava yastıgı patlatan arabada ufak  bir hasarla kurtaramaz muhtemelen pert olur.Sİz en iyisi hiç off konumunda tutmayın..
Bu sistem nasıl bişeymiş kimin oturdugunu anlıyor..biri bana anlatsın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2010, 21:20:50 »
yolcu koltugunda birinini oturdugunu nasıl sistem anlıyor onu ben anlamış değilim.Beyfendi eger emniyet kemeri ikaz lambasını kastediyorsanız bu dediğiniz gibi bir sistem değil.Siz elle airbagi off yapmadıgınız sürece gerkeli şliddete maruz kalmış sensörler hava yastıgını açaçaktır..ön yolcu koltugunda sürekli yolculuk yapan biri yoksa off konumunda tutabilirsiniz.Ancak sürücü yolcu hava yastıgı patlatan arabada ufak  bir hasarla kurtaramaz muhtemelen pert olur.Sİz en iyisi hiç off konumunda tutmayın..
Bu sistem nasıl bişeymiş kimin oturdugunu anlıyor..biri bana anlatsın..
Tuncay abi emniyet kemeri uyarı sistemi için yolcu koltuğunda birinin oturup oturmadığını anlayabilmek için koltuğa ağırlık sensörü koymuşlar ama bu sensör sadece emniyet kemerinin uyarısı için hava yastığı sistemiyle hiç bir ilişkisi yok seninde dediğin gibi yolcu hava yastığı manuel kapatılmadığı sürece gerekli şiddete maruz kalmış sensörler hava yastığını açacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2010, 21:31:33 »
arkadaşlar mesajı değiştirmek için ilgi gösteriyorum ancak sağ üstte sadece alıntı sekmesi var değiştir sekmesi yok bu yüzden hala düzeltemedim.....

cevap gönderen arkadaşlara teşekkürlerimi tekrar sunarım....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2010, 21:34:01 »
bu son gönderdiğimde değiştir çıktı ama ilk açılış mesajında yok ki  :( :(
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 08, 2010, 21:42:01 »
Tuncay abi emniyet kemeri uyarı sistemi için yolcu koltuğunda birinin oturup oturmadığını anlayabilmek için koltuğa ağırlık sensörü koymuşlar ama bu sensör sadece emniyet kemerinin uyarısı için hava yastığı sistemiyle hiç bir ilişkisi yok seninde dediğin gibi yolcu hava yastığı manuel kapatılmadığı sürece gerekli şiddete maruz kalmış sensörler hava yastığını açacaktır.
Mahmut canım o emniyet kemeri ikazı için koltuga sensör falan koymuyorlar.Yani sonradan emniyet kemeri ikaz sesi gelmesin diye emniyet kemerinin o tokasından alıp takıyorlar sesi kesiyor illa birinin oturmasıı gerekmiyor.Sen oturdugun zaman emniyet kemerini takmadıgında  ses kesiliyormu hayır illa emniyet kemerini takman lazım.Emn.kemerini tokasının takıldıgı yerin içinde muhtemelen bir anahtar var emn.kemeri tokası yerinde oturunca devreden çıkıyor emniyet kemerini çıkarınca devreye girip ikaz veriyor.Kapılardaki switch gibi kapı üstüne baskı yapınca devre kapanıyor kapı açılınca aktif oluyor..
Bende diyom yeni corollada yeni bir özellik mi var.Koltukta oturanı tanıyor sarışınmı esmermi ağırlık boy oranlarını falan mı hesaplıyor falan diye düşündüm :)
Airbagler bence emniyet kemeri takılı olup olmadıgına bakmaz gerekli şiddetde devreye girer.Güvenlik açısından off konumuna getirmenin bir anlamı yok.Hava yastıgı açan arabaların çogu pert oluyor zaten..
Ayrıca emn.kemeri şart diyen arkadaşlarda çıkabilir ama bu hava yastıgını kontrol eden mekanizmada sorun olsa zaten göstergede airbag uyarı ışıgı sönmez duru öyle istediğin kadar emniyet kemeri tak.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Kasım 08, 2010, 22:12:22 »
Mahmut canım o emniyet kemeri ikazı için koltuga sensör falan koymuyorlar.Yani sonradan emniyet kemeri ikaz sesi gelmesin diye emniyet kemerinin o tokasından alıp takıyorlar sesi kesiyor illa birinin oturmasıı gerekmiyor.Sen oturdugun zaman emniyet kemerini takmadıgında  ses kesiliyormu hayır illa emniyet kemerini takman lazım.Emn.kemerini tokasının takıldıgı yerin içinde muhtemelen bir anahtar var emn.kemeri tokası yerinde oturunca devreden çıkıyor emniyet kemerini çıkarınca devreye girip ikaz veriyor.Kapılardaki switch gibi kapı üstüne baskı yapınca devre kapanıyor kapı açılınca aktif oluyor..
Bende diyom yeni corollada yeni bir özellik mi var.Koltukta oturanı tanıyor sarışınmı esmermi ağırlık boy oranlarını falan mı hesaplıyor falan diye düşündüm :)
Airbagler bence emniyet kemeri takılı olup olmadıgına bakmaz gerekli şiddetde devreye girer.Güvenlik açısından off konumuna getirmenin bir anlamı yok.Hava yastıgı açan arabaların çogu pert oluyor zaten..
Ayrıca emn.kemeri şart diyen arkadaşlarda çıkabilir ama bu hava yastıgını kontrol eden mekanizmada sorun olsa zaten göstergede airbag uyarı ışıgı sönmez duru öyle istediğin kadar emniyet kemeri tak.

Tuncay abi yolcu koltuğunda eğer kimse oturmuyorsa doğal olarak emniyet kemeride takılmamış oluyor ama o kafa şişirici benim sevddiğim bir özellik olan dıt dıt sesi gelmiyor . fakat biri oturduğu zaman o koltuğa emniyet kemeri uyarı sesi eğer emniyet kemeri takılmamışsa dıt dıt ötmeye başlıyor. o yüzden yolcu koltuğunda koltukta biri olup olmadığını anlayan sistem var tekrar ediyorum sadece biri olup olmadığını anlar sarışın mı esmer mi diye anlamaz :D

Bu arada emniyet kemeri sesi için satılan tokalara karşıyım onun yerine insanlar niye emniyet kemerini bağlamazlar anlamışta değilim çok mı sıkıcı emniyet kemeri ben hep takarım ve hiç rahatsız olamam hatta bazen arabanın içinde park halinde bekliyorsam takılı olduğunu farketmem bile ta ki araçtan inmeye çalışıncaya kadar.

Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 08, 2010, 22:16:27 »
Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir 
bu sözün tarihe geçecek mahmut :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 08, 2010, 22:17:58 »
Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir  ;)

işte günü vurucu sözü  :alkis: :alkis: :alkis:ON PUAN, ONPUAN, ON PUAN, ve ALKIŞLAR.... :alkis: :alkis: :alkis:
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 08, 2010, 22:23:12 »
Vay be sisteme bak.Ama benimkinde ki sistem daha iyi kim oturmu kemeri takmış takmamış hiç tınlamıyor ötmüyor bana nesi ne yaparsan yap diyor gibime geliyor :-[ :-[ :-[
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Kasım 08, 2010, 22:40:06 »
Herkese teşekkürler :)

Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir 
bu sözün tarihe geçecek mahmut :D

Kemal abi bu benim sözüm dil daha önce başka bir yerden duydum ama hatırlamıyorum nerden duyduğumu.

Kim söylemişse çok güzel söylemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #18 : Kasım 08, 2010, 22:45:32 »
Vay be sisteme bak.Ama benimkinde ki sistem daha iyi kim oturmu kemeri takmış takmamış hiç tınlamıyor ötmüyor bana nesi ne yaparsan yap diyor gibime geliyor :-[ :-[ :-[

Bu daha bişe dil Tuncay abi çıkacak olan kasaya toyotaya mail atacam yapabilirlerse ki toyota yaparım dedi mi yapar senin dediğin oturanın sarışın mı esmer mi olduğunu anlayabilen bir sistem yapsınlar.  :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 08, 2010, 22:54:22 »
Bu daha bişe dil Tuncay abi çıkacak olan kasaya toyotaya mail atacam yapabilirlerse ki toyota yaparım dedi mi yapar senin dediğin oturanın sarışın mı esmer mi olduğunu anlayabilen bir sistem yapsınlar.  :rofl: :rofl: :rofl:
Evet abisi mail atmayı unutma.Abbi nasıl bir duygu oturdugunu anlayan bir sistemin üstünde oturmak :)
2011 d4d Corolla