0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tuncay bey büyük harf kullanımını biliyorum, dikkatsiz bir anımda yazmışım hatta sizin ikazınızla farkettim...özür dilerim....
yolcu koltugunda birinini oturdugunu nasıl sistem anlıyor onu ben anlamış değilim.Beyfendi eger emniyet kemeri ikaz lambasını kastediyorsanız bu dediğiniz gibi bir sistem değil.Siz elle airbagi off yapmadıgınız sürece gerkeli şliddete maruz kalmış sensörler hava yastıgını açaçaktır..ön yolcu koltugunda sürekli yolculuk yapan biri yoksa off konumunda tutabilirsiniz.Ancak sürücü yolcu hava yastıgı patlatan arabada ufak bir hasarla kurtaramaz muhtemelen pert olur.Sİz en iyisi hiç off konumunda tutmayın..Bu sistem nasıl bişeymiş kimin oturdugunu anlıyor..biri bana anlatsın..
Tuncay abi emniyet kemeri uyarı sistemi için yolcu koltuğunda birinin oturup oturmadığını anlayabilmek için koltuğa ağırlık sensörü koymuşlar ama bu sensör sadece emniyet kemerinin uyarısı için hava yastığı sistemiyle hiç bir ilişkisi yok seninde dediğin gibi yolcu hava yastığı manuel kapatılmadığı sürece gerekli şiddete maruz kalmış sensörler hava yastığını açacaktır.
Mahmut canım o emniyet kemeri ikazı için koltuga sensör falan koymuyorlar.Yani sonradan emniyet kemeri ikaz sesi gelmesin diye emniyet kemerinin o tokasından alıp takıyorlar sesi kesiyor illa birinin oturmasıı gerekmiyor.Sen oturdugun zaman emniyet kemerini takmadıgında ses kesiliyormu hayır illa emniyet kemerini takman lazım.Emn.kemerini tokasının takıldıgı yerin içinde muhtemelen bir anahtar var emn.kemeri tokası yerinde oturunca devreden çıkıyor emniyet kemerini çıkarınca devreye girip ikaz veriyor.Kapılardaki switch gibi kapı üstüne baskı yapınca devre kapanıyor kapı açılınca aktif oluyor..Bende diyom yeni corollada yeni bir özellik mi var.Koltukta oturanı tanıyor sarışınmı esmermi ağırlık boy oranlarını falan mı hesaplıyor falan diye düşündüm Airbagler bence emniyet kemeri takılı olup olmadıgına bakmaz gerekli şiddetde devreye girer.Güvenlik açısından off konumuna getirmenin bir anlamı yok.Hava yastıgı açan arabaların çogu pert oluyor zaten..Ayrıca emn.kemeri şart diyen arkadaşlarda çıkabilir ama bu hava yastıgını kontrol eden mekanizmada sorun olsa zaten göstergede airbag uyarı ışıgı sönmez duru öyle istediğin kadar emniyet kemeri tak.
Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir
Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir bu sözün tarihe geçecek mahmut
Vay be sisteme bak.Ama benimkinde ki sistem daha iyi kim oturmu kemeri takmış takmamış hiç tınlamıyor ötmüyor bana nesi ne yaparsan yap diyor gibime geliyor
Bu daha bişe dil Tuncay abi çıkacak olan kasaya toyotaya mail atacam yapabilirlerse ki toyota yaparım dedi mi yapar senin dediğin oturanın sarışın mı esmer mi olduğunu anlayabilen bir sistem yapsınlar.