Gönderen Konu: Firefox Neden Daha Güvenli?  (Okunma sayısı 1568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Firefox Neden Daha Güvenli?
« : Kasım 05, 2010, 15:43:55 »

Mozilla hatalarına para ödüyor haberlerinden hatırlayacağınız üzere, Mozilla güvenlik açığı başına ödül veriyordu. Geçtiğimiz günlerde Kaliforniya'dan 12 yaşındaki Alexander Miller, tespit ettiği önemli bir güvenlik açığı nedeniyle büyük ödülü kazandı.

Mozilla Vakfı, güvenlik araştırmacısı ve "küçük uzman" Alexander Miller'in, kritik bir bellek hatasını bularak bunu bildirdiğini açıkladı. Genç hata avcısının bulduğu güvenlik açığı hızla giderilerek, güvenlik yaması Firefox 3.6.11 ve Mozilla Thunderbird 3.1.5 sürümlerine eklendi. Nitekim, Firefox 3.6.11 sürümü, bu gece Pardus kararlı depolarına eklenecek.

Peki, Alexander Miller nasıl oldu da böylesine kritik bir hatayı buldu?

Kendisini Firefox’un sadık kullanıcısı olarak tanımlayan Alexander Miller, daha önce de Firefox tarayıcısının zayıf bir noktasını bulup göndermiş fakat bulduğu açık, ödüle layık görülmemiş. Ödüllendirilmediği için hırslanan Miller, 10 gün boyunca günde 90 dakikasını Firefox’ta açık bulmaya adamış ve 3.000 dolar değerindeki söz konusu açığı yakalamış. Diğer bir deyişle, Firefox’un kodlarını 15 saat boyunca gözden geçirmiş ve saat başı 200 dolar kazanmış.

Aslında bu örnek şunu gösteriyor: Yazılımların içinde güvenlik açıkları her zaman var olmaya devam edecek. Bazen 12 yaşında bir kullanıcının bile azmederek bulabileceği bu açıklar, özgür yazılımlarda hızla bulunup kapatılırken; kapalı kaynak ürünlerde aylarca hatta yıllarca birer güvenlik açığı olarak varlıklarını sürdürebiliyor.

Bu nedenle de Firefox 3.6.x'de raporlanmış ve kapatılmamış "bilinen açık" yokken, Microsoft'un ürünü olan Internet Explorer 7.x ve 8.x tarayıcıları güvenlik testlerinde dökülüyorlar .

Yoksa, siz de "her ayın ilk salısı", bilgisayarınıza içinde ne olduğunu bilmediğiniz güvenlik yamalarını indirerek "güvende olduğunu sananlardan" mısınız?

Kaynaklar:

Softpedia
ZDnet
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

Firefox Neden Daha Güvenli?
« : Kasım 05, 2010, 15:43:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Firefox Neden Daha Güvenli?
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2010, 20:50:55 »
İE yavaşlığıyla insanın ömrünü bitiriyor. Ben çevremdeki herkese firefox öneriyorum. Hem daha hızlı, hemde süper eklentileri var. E tabi güvenlik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2010, 20:59:55 »
ben google chrome kullanıyorum firefox dan daha hızlı.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2010, 21:05:10 »
şahsen operayı tek geçerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2010, 21:13:08 »
Bende Opera kullanıyorumm :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2010, 08:42:33 »
ben google chrome kullanıyorum firefox dan daha hızlı.

tavsiye etmem ben 2 defa yükledim yükledikten 1 hafta sonra pc çöktü. Bi dergidede okumuştum en güvenli ve hızlı firefox en tehlikelisi google chrome ama firefoxtan hızlı kesin ama güvenli değil.

Operada güzel ama alışamadım benim bilgisayarda videolarda tıkanıyordu flash player falan yavaş kalıyordu sildim firefox yükledim.

Firefox yükledim tıkladım giriyorum beyin bedava :D :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2010, 09:08:49 »
ben kullandığım için güvenlidir..başka açıklaması olamaz..sözün bittiği yer :D ;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2010, 09:24:27 »
ben kullandığım için güvenlidir..başka açıklaması olamaz..sözün bittiği yer :D ;)
:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :islik: :islik:
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2010, 10:57:15 »
Ercu ben 1 senedir kullanıyorum chromeyi hemde 2 bilgisayarımda, tık yok maşallah ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2010, 11:00:08 »
Ercu ben 1 senedir kullanıyorum chromeyi hemde 2 bilgisayarımda, tık yok maşallah ;)

İlginç valla benim arkadaşlarımında gitti şimdi bitanesi akıllanmadı yine yükledi bakalım nekadar dayancak :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2010, 11:03:22 »
Nasıl sitelere giriyorsunuz anlamıyorum ki :D
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2010, 11:08:00 »
Nasıl sitelere giriyorsunuz anlamıyorum ki :D

Toyotaclubtr facebook bazen araba siteleri sahibinden falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2010, 11:12:32 »
Bu kadarcık mı ercü :D
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2010, 11:20:27 »
Bu kadarcık mı ercü :D

dur eksikler var okuldaki dersler için falan wikipedia falan var ödev siteleri  edebiyat dersi için iyi oluyo dersi yazıp git okulda 100ü çak gel :D konuyu kaynatma :kötü: