Gönderen Konu: Porya, Rulman Hakkında  (Okunma sayısı 2703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Çıkarım Senle Her Yola:)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Porya, Rulman Hakkında
« : Kasım 04, 2010, 21:25:44 »
Merhaba. 2005 Corolla HB Terra sahibiyim. Serviste sol teker bilyelerinde ezilme olduğunu söylediler.Ses geliyordu. Sanırım komple poryanın ezik olabileceğinden şüphelenip değiştirmek istediler. 1 gün kalacaktı 400 tl de masraf vardı. yaptırmadım. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa neden bu sorun olur bilgi verirlerse sevinirim.Değiştirmezsem de ne olabilir? bir de sağa dönerken ses çıkarmayan tekerden tık tık diye dönme sesi gelmeye başladı aynı sorunun o tekerde de görülmesi muhtemel midir? önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Porya, Rulman Hakkında
« : Kasım 04, 2010, 21:25:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Porya, Rulman Hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2010, 21:51:04 »
Nuri bey öncelikle hoş geldiniz. Sevisin söylediğinden anladığıma göre eger tak tak ses geliyorsa bilyalar kilitlenmiş proyanın üzerinde dönüyor demektir çünkü aynı şey başıma gelmişti. Sanayide poryaya 100 tl demişlerdi, 200 tl gibi tamamında bir masraf oldu benim. Bence en kısa sürede çaresine bakın çünkü Allah muhafaza yolda kalırsının daha kötüsüDE olabilir iyi geceler.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Çıkarım Senle Her Yola:)
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Porya, Rulman Hakkında
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2010, 22:10:15 »
Hızlı cevap için teşekkürler. Arabam ikinci el. Direksiyon biraz sola dönük. Sol parça boyalı. biraz sola çekiyor ve sol bilbeden ses geliyor. Büyük ihtimalle soldan biraz darbeli. sanırım porya değiştirmeden olmayacak. Çorum servis ses geldiği için bilyenin değişmesi gerektiğini söyledi. Fiyat olarak da 168 TL demişti. Üzerine düşmedim açıkcası o zamanlar. Samsun derindere'de ise tüm bu problemleri birleştirip sanırm soldan hafif darbe aldığı için poryanın da yamulduğunu söylediler. sadece bilye değiştiremeyiz dediler. o da anlattığım gibi 400 TL idi. Biraz boşladım açıkcası. yaza uzun yola çıkarken yaptırırım diye. Şimdi de sağ taraftan sağa dönüş yaparken ses geliyor. lastik dönüşü ile orantılı. uğultu gibi değil. başka tık tık diye. bilye de mi yoksa o da mı porya değiştirilecek. başka rot kollarında filan sorun olur mu acaba onları merak ediyorum. bir de forumlarda okuduğum kadarıyla abs'nin olduğu yer poryaymış. ucuza yaptıracağım diye problemli yaptırmak istemem. tecrübeler olumluysa ostimde 90 TL ye çıkma orjinal porya ve bilye var. iki tane alıp sorunu kökten ve ucuza halledebilirim. bu arada ankarada usta tavsiyelerinizi de alabilirim. teşekkürler....