0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turbonun devreye girmesinin (1800 devir/dak.dan sonra) yakıt tüketimine olumlu veya olumsuz etkisi varmıdır?Ustalardan yorum ve tecrübe bekliyorum.saygılar.
hiç turbolu arabam olmadıki cevap yazabileyim aldık bir efsane o bizden biz ondan memmunuz yıllardır
Aynı hacimdeki bir turbolu ve bir turbosuz araçları kıyaslarsanız turbolu araç dahafazla yakar tabi bunun yanında turbosuzdan daha güçlüdür.Fakat aynı güçteki turbolu ve turbosuz araçları kıyaslarsanız turbolu araç daha az yakar sebebi ise motor hacminin daha düşük oluşudur .Örnek: 1.6 turbo insigna 1.6 atmosferik avensisten fazla yakar ama 2.0 atmosferik avensizden daha az yakar 1.6 turbo insignanın ürettiği güç ise 2.0 atmosferik avensizden daha fazladır.
Bunu neye göre söylüyorsunuz? İki farklı araba birbiri ile kıyaslanamaz ki?Opel Vectra 2000 motor otomatik kullandım iki yıl. 60Lt depo ile 400km şehir içi yapardım. Sonra Mondeo 2000 motor otomatik aldım, aynı ağırlıkta ve sınıfta arabalar, mondeo 60Lt depo aynı yol güzergahı 1 depo ile 550KM yapardım. Üstelik Mondeo 145 Bg, Vectra 136 idi.Turbolu olan model daha az yakar. Bende 1.8 Passat vardı, Otomatik, yakın bir ahbabımda da 1.8T olanı. Yaklaşık benden 100km daha fazla yapıyordu 1 depo yakıt ile, aynı kullanım tarzlarımız da.