Gönderen Konu: Medya'dan Güncel  (Okunma sayısı 184582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Medya'dan Güncel
« Yanıtla #740 : Eylül 24, 2012, 18:14:08 »
Durmak yok, zamma devam

Benzin, otomobil, tapu harcı ve içkiye gelen zamlar sadece bir başlangıç. Sırada sigara, doğalgaz ve yine otomotiv zammı var.
Güncelleme:24 Eylül 2012 10:07

Benzin , otomobil, tapu harcı ve içkinin vergisini artıran hükümet bu artışlarla yaklaşık 9 milyar liralık gelir elde etmeyi planlıyor. Bütçe açığının 14 milyar lira olacağı hesabıyla şimdi sırada sigara, doğalgaz ve elektrik var. Doğalgaza bu ay sonunda ya da 1 Kasım itibariyle zam yapılması bekleniyor. BOTAŞ’ın zararı nedeniyle toplam zam ihtiyacı yüzde 30. Ancak bu kadar zam olmayacağı, zam oranının yüzde 10-15’ler civarında olacağı ifade ediliyor. Doğalgaza zam gelmesi aynı zamanda elektriğe de zam geleceği anlamına geliyor. Otomobillerde ise ‘güncelleme’ kapıda.

SİGARADA 4 PUANLIK ÖTV ZAMMI
Sigarada bekleyen bir kararname var. Yıl sonunda 4 puanlık bir ÖTV artışı söz konusu olacak. Geçen yıl 13 Ekim tarihinde alınan kararla sigaradan alınan ÖTV nispi oranı yüzde 63’ten 69’a çıkarıldı, aynı zamanda maktu vergi yani sabit olarak alınan vergi de arttırıldı. Daha sonra geri adım atıldı. Şimdi bu ertelenen kararname yıl sonunda devreye girecek. ÖTV oranı yüzde 65’ten 69’a çıkacak. 6 liraya satılan sigaranın vergisi şu anda 3.9 lira, oran yüzde 69 olduğunda ÖTV 4.14 liraya çıkacak. Ancak benzine de zam yapılmasından sonra sigarada bu artışla sınırlı kalınmayacağı tahmin ediliyor. Sabit alınan vergilerde de artışa kesin gözüyle bakılıyor. Kanunla getirilmiş yeni bir vergi olan paket başına alınacak maktu verginin 50 kuruş olacağı üzerinden çalışma yapılmıştı. Bunun da devreye girmesi bekleniyor. Böylece sigara vergisinden gelecek 1.5 milyar liralık gelir daha da artacak.

DOĞALGAZ-ELEKTRİK SIRASINI BEKLİYOR
Geçen yıl ekim ayında elektrik ve doğalgaza da zam gelmişti. Doğalgazda yüzde 12-14 aralığında, elektrikte de yüzde 9.57’lik bir zam yapılmıştı. Elektrik ve doğalgaz bir kısırdöngüye dönüştü. Elektrik santrallarının yüzde 45’i doğalgazla çalışıyor. Doğalgazın fiyatı arttıkça elektrik fiyatına yansıyor. Doğalgazdaki zam ihtiyacı BOTAŞ’ın maliyetinin altında satış yapmasından kaynaklanıyor. Aslında BOTAŞ’ın tamamen zarardan kurtulması için yüzde 30 zam yapılması gerektiği söyleniyor. Ama bu kadar zam yapılması ihtimal dışı. Yapılacak zammın yüzde 10-15’ler civarında olması bekleniyor.

OTOMOBİL MTV’SİNE % 9 ZAM GARANTİ
Hükümet 1600 silindir hacminin altındaki otomobillerin ÖTV ’sini 3 puan arttırdı. Ancak yıl başında bu sefer arabalarda güncelleme de olacak. Yani otomobiller üzerinden alınan vergiler yeniden değerleme oranında artırılacak. Yeniden değerleme oranında ekim ayından ekim ayına 12 aylık dönemin ortalaması alınıyor. Çıkan oran çerçevesinde motorlu taşıtlar vergisi, damga vergisi, emlak vergisi, özel işlem vergisi, veraset vergisi gibi pekçok vergi ‘güncelleniyor’. Ekim ayı enflasyonu 2 Kasım günü açıklanacak. Buna göre de yeniden değerleme oranı belli olacak. Bakanlar Kurulu’nun bu oranı değiştirme yetkisi var. Bakanlar Kurulu isterse yeniden değerleme oranı yüzde 50 fazlasını geçmemek ve yüzde 20’sinden az olmamak üzere yeni oranlar tespit edebiliyor. ÜFE 12 aylık ortalamada ağustos ayı itibariyle 9.33. Yani şu anda bile yüzde 9-9.5’lik bir artış kesin. Şu anda 1600 silindir hacminin altındaki otomobillerden 768 lira MTV alınıyor, yüzde 9.5 artışta MTV, 73 lira artışla 841 lira olacak. Ayrıca emlak vergisinde de yeniden değerleme artışı söz konusu olacak. (RADİKAL
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Eylül 24, 2012, 18:14:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #741 : Eylül 24, 2012, 18:59:28 »

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/09/21/istanbulu-korkutan-soylenti

bu ne ezan ne de başka bir ilâhi durumla ilgili. kanada'da iyonosfer tabakası üzerine sözde bilimsel çalışmalar yapan ve temelinin iyi niyetli nicola tesla tarafından atıldığı "haarp" kısaltmalı araştırma merkezi ve dünya üzerindeki büyük depremler ile olan bağlantısını araştırmanızı tavsiye ederim.

işinizi kolaylaştırmak amacıyla birkaç ipucu vereyim. tesla, vakti zamanında iyonosfer tabakasını kullanarak tüm dünya üzerinde bedava elektrik üretimi ve dağıtımı yapabilecek bir projeye sahipti. alternatif akımı keşfeden tesla, bulunduğu yerden 40 km uzaktaki yüzlerce ampulü herhangi bir kablo tarzı bağlantı olmadan yakabiliyordu fakat doğru akımın mucidi olan edison, bireysel çıkarları için kendi keşfettiği öğrencisi olan tesla'nın tüm insanlığın yararına olabilecek çalışmalarını törpülemiş ve projesine engel olmuştur. hatta elektrikli idam sandalyesini icat etmiş ve bunu alternatif akımla çalıştırarak alternatif akımın ne kadar kötü bir şey olduğunu empoze etmeye çalışmıştır.

iyonosfer tabakasının önemli özelliği, üzerine gönderilen elektromanyetik ya da mekanik dalgaları ve titreşimleri onlarca kat kuvvetlendirerek yeryüzüne geri gönderebilmesidir. bu özelliği ile tesla, iyonosfer tabakasını kullanarak oturduğu yerden fay hattını tetiklemek suretiyle manhattan'da deneme amaçlı bir deprem yaratmış ve birçok yapıda sağlam cam çerçeve kalmamıştır. bunun sonuçlarından yola çıkarak insanlığın kötü amaçlar uğrunda kullanabileceğini düşünen tesla, daha sonra bu projesini geliştirmekten vazgeçmiştir.

kanada'da faaliyetlerini sürdüren "haarp", tesla'nın zamanında ortaya çıkardığı oluşumu günümüz teknolojileri ile birleştirip kullanmaktadır. "haarp" resmi web sayfasına girdiğinizde "indüksiyon magnetometresi" denilen bir kısım bulacaksınız. bu grafik verilerini incelediğiniz zaman, büyük depremler öncesi grafikte hareketlenmeler olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. bunların içinden bazıları: japonya, haiti ve 17 ağustos depremidir (17 ağustos tahminen). grafiğin 16-17-18 ağustos günlerine ait verilerine ulaşılamaması da oldukça manidardır.

geçtiğimiz gün duyulan ses ile ne alâkası var diyecekseniz, çoğumuzun hatırladığı üzere 99 yılında deprem öncesinde bazı uğultular duyulmuştu. işte bu uğultular tam da geçtiğimiz gün duyulanlar ile benzer ve dünyanın birçok yerinde kaydedilmiş olanları youtube üzerinde mevcut. uğultuların duyulduğu saatte (sabah 02:30 civarı) uyuyor olduğum için herhangi bir araştırma yapamadım fakat ertesi gün birçok insan duyduğunu söyledi ve bunun üzerine "indüksiyon magnetometresi" nin verilerinin sunulduğu sayfaya girmeyi denedim fakat başarılı olamadım. gün içinde defalarca denememe rağmen bir türlü ulaşamadım.

şu anda verdiğim linkten grafikte hareketlenmeler olduğunu rahatça gözlemleyebilirsiniz. ara sıra yine ulaşılamadığı oluyor. normal sükunette iken grafikte artışlar gözlenmiyor ve siyah düz bir zemin gözüküyor. bu arada dipnot: 95 yılında piyasaya sürülen illuminati oyun kartlarında "earthquake disaster" adlı kartın üzerinde bir deprem, frekans grafiğine benzeyen çizgiler ve bunları yayınlayan bir mekanizma olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. illuminati'nin ne olduğunu burada anlatmayacağım çünkü çok uzun sürer. kısaca 1 doların üzerine baktığınızda washington'ın arkasında kalan sayfanın solunda bir piramit ve tepesinde bir adet göz bulacaksınız. altında da şu yazılı: "novos ordo seclorum" yani latinceden çevirecek olursak; novos > yeni, ordo > düzen, seclorum > seküler. toparlarsak "yeni dünya düzeni" anlamına geliyor.

http://www.haarp.alaska.edu/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi

herkese iyi günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #742 : Eylül 25, 2012, 10:55:46 »
http://www.gercekgundem.com/?p=491571&com=all

Allah Rahmet eylesin... :( Neşet Ertaş'ı kaybettik...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Eylül 25, 2012, 11:28:29 »

Neşet Ertaş hayatını kaybetti
İzmir'de bir haftadır hastanede tedavi gören Türk Halk Müziği'nin efsane isimlerinden Neşet Ertaş, 74 yaşında hayatını kaybetti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25384726/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #744 : Eylül 25, 2012, 19:05:08 »
çok üzüldüm...biz neşet ertaşın türküleriyle büyüdük.Düğünümüzde de hüznümüzde de kendimi bildim bileli hep o vardı...Allah rahmet eylesin..
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #745 : Eylül 26, 2012, 13:38:43 »
Nur içinde yatsın.

Dertli Yoldaşım   

Ey garip gönüllüm dertli yoldaşım
Neden belli değil baharın kışın
Var mıdır sormazlar ekmeğin aşın
Zengin isen ya bey derler ya paşa
Fukura isen abdal derler ya çingen haşa
Fakir isen abdal derler ya çingen haşa
Kim onun halini sormuş demezler
Cahilin gözünde hormuş demezler
Fakirlere kim iş vermiş demezler
Garibim engin ol uyma cahile
Şeytanın kazancı nafile hile
Sana ad takarlar üzülme bile
Boş durmak günahtır çalışmak sevap
Çalış ne duruyon sen de bir şey yap
Çoğalır yoldaşın gör nice ahbap

Kaynak: http://www.harbiforum.org/sarki-sozleri/125277-niran-unsal-dertli-yoldas.html#ixzz27ZSQwItx
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #746 : Eylül 30, 2012, 23:29:13 »
Türkiye Barzani ile gurur duyuyormus.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21590650.asp
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #747 : Eylül 30, 2012, 23:41:04 »
şaşırmamak lazım Murat abi !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #748 : Ekim 01, 2012, 02:54:02 »
Fon müziği güzel olmuş  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #749 : Ekim 01, 2012, 07:57:58 »
Türkiye Barzani ile gurur duyuyormus.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21590650.asp

Bu övgüye daha önceleri Kenan Evren, Sedat Bucak, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Ogün Samast, Abdullah Çatlı gibi isimlerin de mazhar olduğunu hatırlayınca insanın içi bir hoş oluyor  :o
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #750 : Ekim 01, 2012, 12:51:17 »
Bu övgüye daha önceleri Kenan Evren, Sedat Bucak, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Ogün Samast, Abdullah Çatlı gibi isimlerin de mazhar olduğunu hatırlayınca insanın içi bir hoş oluyor  :o

Hakki'cim, en azindan bu adamlar Türkiye Cumhuriyeti vatandasi imis.
Bu adam vatandas bile degil; niye Türkiye gurur duyuyormus anlayamadim.

Bu kadar ucuz mu bu laf?

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #751 : Ekim 01, 2012, 15:04:03 »
Sevdiğim bir insan için bile atılsa, o slogan beni rahatsız ediyor. Ben kimseye benim adıma konuşma yetkisi verdiğimi hatırlamıyorum :)

Barzani'ye gelecek olursak kesinlikle güvenilir bir adam değil. Şu anda Türkiye'nin en önemli ticari partneri olan bir ülkenin bölgesel yönetiminin başı olarak orada olmasını yadırgamıyorum, konuk olduğu için protesto edilmesini zaten kimse bekleyemez, alkışlanmasını bile anlarım ama bu sloganın neden atıldığını orada bulunanlar bile anlamamıştır herhalde :) Ortadoğu'da zeminin çok kaygan olduğu, dış politikada romantik olunmaması gerektiği konusunda Suriye ve Esad bize yeterince ders olmadı mı acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #752 : Ekim 01, 2012, 15:53:08 »
Sevdiğim bir insan için bile atılsa, o slogan beni rahatsız ediyor. Ben kimseye benim adıma konuşma yetkisi verdiğimi hatırlamıyorum :)

Barzani'ye gelecek olursak kesinlikle güvenilir bir adam değil. Şu anda Türkiye'nin en önemli ticari partneri olan bir ülkenin bölgesel yönetiminin başı olarak orada olmasını yadırgamıyorum, konuk olduğu için protesto edilmesini zaten kimse bekleyemez, alkışlanmasını bile anlarım ama bu sloganın neden atıldığını orada bulunanlar bile anlamamıştır herhalde :) Ortadoğu'da zeminin çok kaygan olduğu, dış politikada romantik olunmaması gerektiği konusunda Suriye ve Esad bize yeterince ders olmadı mı acaba?

O slogani para ile tutulan adamlarin attigina eminim. Ekonomik gücün basinda olmasi dolayisi ile bir iliski olmasini yadirgamiyorum, ama bir parti kongresi gibi ic isleri ilgilendiren bir yere davet edilmesi abes. Birebir Amerika'li Cumhuriyetcilerin kopyasi bir gösteri.

Bir de Barzani ailesinin 70 yil önce Ingiliz'ler tarafindan yerlestirilmis bir yahudi aile oldugu konusunda bir cok kisi yazilar yaziyor. Iktidar partisinin muhafazakar pozisyonunu bozup böyle bir adamla, hele de bir kongre'de  beraberiz demesi ilginc geldi. Parti tabaninda bu hareketten cok rahatsiz olacak adam taniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #753 : Ekim 01, 2012, 19:18:40 »
..........evliya................. ..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #754 : Ekim 02, 2012, 10:44:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #755 : Ekim 02, 2012, 10:47:29 »
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21601522.asp

:argh:

Uykudan ne zaman uyanacağız merak ediyorum.
Ülkenin geleceğinde zaararları kaç sene öncesinden görür olduk.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #756 : Ekim 02, 2012, 19:32:50 »
:argh:

Uykudan ne zaman uyanacağız merak ediyorum.
Ülkenin geleceğinde zaararları kaç sene öncesinden görür olduk.

Zaytung konu hakkinda güzel bir yazi yazmis.
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=192008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #757 : Ekim 02, 2012, 20:01:54 »
Zaytung konu hakkinda güzel bir yazi yazmis.
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=192008

Güzel yorum yapmışlar. Ellerine ağızlarına sağlık.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #758 : Ekim 03, 2012, 00:30:30 »
Uyanmak yok uyumaya devam Türkiyem mesajını alamamışsınız siz arkadaşlar...
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #759 : Ekim 03, 2012, 11:52:30 »
Tarih boyunca hep düşmanlarımız oldu
bizi içten ve dıştan yıkmak istediler
ama beceremediler