Gönderen Konu: Medya'dan Güncel  (Okunma sayısı 184582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Medya'dan Güncel
« Yanıtla #1160 : Eylül 03, 2014, 18:27:44 »
Kırmızı görüyorum yabancı plaka Prius, yakışmış.
Prius Japonya'da  kaç adet satmış acaba, merak ettim şimdi.
Japonya'yı bilemem de Türkiye dışındaki ülkelerde iyi satıyor. [emoji4]

Gürcistan'da ki Prius sayısı yabana atilmayacak cinstendi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1160 : Eylül 03, 2014, 18:27:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1161 : Eylül 03, 2014, 18:33:26 »
Japonya'yı bilemem de Türkiye dışındaki ülkelerde iyi satıyor. [emoji4]

Gürcistan'da ki Prius sayısı yabana atilmayacak cinstendi.
Türkmen ülkelerde Lexus bile dolu aslında. Ama Japonya satışını merak ettim harbiden. Kuzey Amerika pazarında iyi olduğunu biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1162 : Eylül 03, 2014, 18:36:28 »
Türkmen ülkelerde Lexus bile dolu aslında. Ama Japonya satışını merak ettim harbiden. Kuzey Amerika pazarında iyi olduğunu biliyorum.
Japonya satışıni bende merak ettim cidden. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1163 : Eylül 03, 2014, 18:40:21 »
2013 yılında Prius 253,711 adet ile Japonya'da en çok satılan ikinci model.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1164 : Eylül 03, 2014, 19:24:21 »
Tebriğiniz için teşekkür ederim yalnız yeni başlatmadık Milli mücadeleyi baya oluyor. :)

Sırasıyla cevap vereyim:
Arapça da İngilizce bir lisandır.İngilizce'nin öğretilmesine ve hatta eğitim dili olmasına karşı çıkmıyorsunuz da neden mesele Arapça olunca hemen devreye giriyorsunuz? Kaldı ki böyle bir şeyin(Arapça eğitim dili) mümkün olmadığını bilerek...

Ruhban okulu..Sizin ifadenizi aynen yazıyorum:"kaldı ki insanın dinini anlayabilmesi için eğitim hayatını buna harcaması da hangi medeniyetlerde vardır diye kendi kendime soruyorum." Bu ifade sizin değil mi? Yani diğer medeniyetlerde, mesela Papaz olan birisi tüm eğitim hayatını papaz olmaya harcamış olmuyor öyle mi? Bırakın  bunları...Asıl ülkemizde İmam-Hatip okullarının misyonu sadece imam yetiştirmek değildir.Bu okullardan çıkan insanlar eğitim hayatlarını sadece din öğrenmeye harcamıyorlar.Bugün pek çok doktor,hakim,mühendis,öğretmen imam-hatip mezunudur.yani sizin o gelişmiş dediğiniz medeniyetlerden daha iyi durumdayız.

Oylar meselesi... Cumhuriyet tarihinde hemen hemen bütün seçimlerde kamu görevlileri,öğretmenler ve siyasi parti temsilcileri seçimlerde sandık başlarında görev alırlar. Mesleğim olduğu için biliyorum ve de şundan en ufak bir kaygınız olmasın hiçbir kamu görevlisi sandığında bu tür işlere cevaz vermez.Hangi siyasi görüşten olursa olsun.Kaldı ki siyasi partilerin gözlemcileri de sandık başında partileri adına görev alırlar.Yani birisi yanlış yapsa diğeri aleyhine olduğu için müdahale eder.Böyle bir iddianız varsa savcılığa suç duyurusunda bulunun.Yoksa iddianız iftira olur o kadar insana karşı...

İmam-Hatip okulları... yine sizin ifadenizi yazıyorum:" dinini öğrensin diye genç bir evladı fen bilimlerinden mahsun bırakmak çok acı verici." Açıklıyorum: İmam-Hatip okullarında diğer okullarda kaç saat Fen-Matematik-İngilizce v.s dersi varsa o kadar ders vardır.Bilgi için M.E.B

Daha yoruma gerek var mı bilmiyorum...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 18:01:22
Cevap vermeye gerek görmüyorum bile.

imam hatip eğitim sistemi ile ilgili yetkili kişi olduğunuzdan yorum yapmıyorum. ne diyorsanız o'dur. dinimizin kutsal bir kitabı var ve herkese mantık denen bir olgu bahşedilmiş ki okuyup bilgi edinelim, zorda kalınca başvuralım, olayları yorumlayabilip doğruyu bulalım diye. yetmemiş bir de insanlara yol gösterici peygamber gönderilmiş. bunları konuyu saptırmak için söylemiyorum. bizim kutsal kitaplarda, peygamber hadislerinde bulamayacağımız şeyler mi öğretiliyor din ile ilgili ? ya da doğayı ve dinsel olguları bağdaştırıp doğru yolu bulamayacak durumda olan insanlar mı tercih ettiriyor çocuklarına imam hatip liselerini ?

dil meselesinde halâ anlatmaya çalışmak istediğimi anlatamadığımdan diyeyim, yanlış düşünüyorsunuz. arapça ve ingilizce birer yabancı dildir. seçmeli olarak alınabilir veya okul dışında kursa giderek öğrenilebilir. burada hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. diğer bir nokta, ingilizce'nin bilim dünyasının resmi ortak dili olmasıdır. bu arapça da olabilirdi. resmi dili arapça olan devletler demek ki zamanında yeteri kadar etkili olamamış olacaklar ki bilimin resmi dili ingilizce olarak süregelmiş. bu yüzden dünyanın çoğu üniversitesinde az ya da çok ingilizce eğitim verilir ki evrensel bir eğitim sağlansın diye. tekrar söylüyorum, bilimin resmi dili arapça olsaydı bugün aynı durumda arapça dünyanın çoğu üniversitesinde kısmi ya da tamamen eğitim dili olurdu. tamamen ingilizce eğitimi sevmememe rağmen karşı çıkamam çünkü dünyadaki ilim seviyesinden geri kalmamak ve diğer ülkelerdeki gelişmeleri takip etmek, kendi gelişmelerimizi dünyaya tanıtmak için ortak bir dile ihtiyacımız var.

oy meselesinde ise gördüklerim bana yeter. kamu görevlisi adı altında ne insanlar gördüm. kimisi zorunlu olduğundan işini kaybetmemek için, kimisi kendine çıkar sağlamak için demokrasiyi ayaklar altına aldılar. medyada da çok zaman fotoğrafları gördük. neden suç duyurusunda bulunamadığımıza gelince, suç duyurusunda bulunmaya kalkışanların neticelerini de biliyoruz. bireysel olarak faşizme karşı çıkılmaz. kitlesel hareket gerekir. kitlesel hareket gerçekleşince de bu sefer provakatör ya da serseri damgası vuruluyor bu vatanın evlatlarına. kısacası sindiriliyoruz. hiç hoşuma, hoşumuza gitmiyor fakat adaletin terazisinin eşit tartmadığı bir ülkede neticeye varamayacak bir demokrasi arayışı uğruna bireylerin kendini harcatmaktan vazgeçmesi doğal bir davranıştır. ben isterdim ki hükümet gerçekten kendisine kaç oy verildiyse o sayıyla seçilsin. biz de saygı duyalım. görmesek yaşamasak söyleyin ki iftira atıyorsunuz, o zaman haklısınız.

unutmadan prius sevgisi besleyen forumdaşlara da selamlarımı ileteyim. umarım bir gün sahip olursunuz. o vakit geldiğinde özgürce çıkabileceğiniz bir sokak, yol olur mu bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1165 : Eylül 03, 2014, 20:17:24 »
imam hatip eğitim sistemi ile ilgili yetkili kişi olduğunuzdan yorum yapmıyorum. ne diyorsanız o'dur. dinimizin kutsal bir kitabı var ve herkese mantık denen bir olgu bahşedilmiş ki okuyup bilgi edinelim, zorda kalınca başvuralım, olayları yorumlayabilip doğruyu bulalım diye. yetmemiş bir de insanlara yol gösterici peygamber gönderilmiş. bunları konuyu saptırmak için söylemiyorum. bizim kutsal kitaplarda, peygamber hadislerinde bulamayacağımız şeyler mi öğretiliyor din ile ilgili ? ya da doğayı ve dinsel olguları bağdaştırıp doğru yolu bulamayacak durumda olan insanlar mı tercih ettiriyor çocuklarına imam hatip liselerini ?

dil meselesinde halâ anlatmaya çalışmak istediğimi anlatamadığımdan diyeyim, yanlış düşünüyorsunuz. arapça ve ingilizce birer yabancı dildir. seçmeli olarak alınabilir veya okul dışında kursa giderek öğrenilebilir. burada hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. diğer bir nokta, ingilizce'nin bilim dünyasının resmi ortak dili olmasıdır. bu arapça da olabilirdi. resmi dili arapça olan devletler demek ki zamanında yeteri kadar etkili olamamış olacaklar ki bilimin resmi dili ingilizce olarak süregelmiş. bu yüzden dünyanın çoğu üniversitesinde az ya da çok ingilizce eğitim verilir ki evrensel bir eğitim sağlansın diye. tekrar söylüyorum, bilimin resmi dili arapça olsaydı bugün aynı durumda arapça dünyanın çoğu üniversitesinde kısmi ya da tamamen eğitim dili olurdu. tamamen ingilizce eğitimi sevmememe rağmen karşı çıkamam çünkü dünyadaki ilim seviyesinden geri kalmamak ve diğer ülkelerdeki gelişmeleri takip etmek, kendi gelişmelerimizi dünyaya tanıtmak için ortak bir dile ihtiyacımız var.

oy meselesinde ise gördüklerim bana yeter. kamu görevlisi adı altında ne insanlar gördüm. kimisi zorunlu olduğundan işini kaybetmemek için, kimisi kendine çıkar sağlamak için demokrasiyi ayaklar altına aldılar. medyada da çok zaman fotoğrafları gördük. neden suç duyurusunda bulunamadığımıza gelince, suç duyurusunda bulunmaya kalkışanların neticelerini de biliyoruz. bireysel olarak faşizme karşı çıkılmaz. kitlesel hareket gerekir. kitlesel hareket gerçekleşince de bu sefer provakatör ya da serseri damgası vuruluyor bu vatanın evlatlarına. kısacası sindiriliyoruz. hiç hoşuma, hoşumuza gitmiyor fakat adaletin terazisinin eşit tartmadığı bir ülkede neticeye varamayacak bir demokrasi arayışı uğruna bireylerin kendini harcatmaktan vazgeçmesi doğal bir davranıştır. ben isterdim ki hükümet gerçekten kendisine kaç oy verildiyse o sayıyla seçilsin. biz de saygı duyalım. görmesek yaşamasak söyleyin ki iftira atıyorsunuz, o zaman haklısınız.

unutmadan prius sevgisi besleyen forumdaşlara da selamlarımı ileteyim. umarım bir gün sahip olursunuz. o vakit geldiğinde özgürce çıkabileceğiniz bir sokak, yol olur mu bilemem.

Hakan bey, inanın bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar etmekten yoruldum.Dil konusunda samimi değilsiniz.Aslında samimi olmadığınızı asıl sorunun İmam-Hatiplerin varlığı olduğunu da yazınızın devamında o okullara gerek olmadığını da söyleyerek ifade etmişsiniz.Sevmek zorunda değilsiniz de bir şey demem.Yalnız hem çalıştığım hem de yuvam olarak(orada yetiştim) gördüğüm okulların yanlış bilgilerle karalanmasına da göz yumamam.İmam-Hatipler neden var hususuna gelirsek; İmam-Hatipler kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmek için var. Evet insanın fıtratında inanmak,bir Yaratcı'nın olduğunu bilecek kapasite,zeka var.Peygamberler de gönderilmiş,kutsal kitaplar da.Peki insanlar gidip kutsal kitaplar da ne yazdığıyla ilgileniyorlar mı? Ya da açıp Kur'anı okumak tam bir müslüman olmak için yeterli mi? Fıkıh,Tefsir,Kelam bunları hiç gerek yok öyle mi? Hayır,tam aksine.İmam-Hatipler burada devreye giriyor işte İslam'ın genç nesillere doğru ve tam öğretilmesinde kritik rol oynuyor.Ki zaten İslam dünyası 300 yıldır bu İslam'dan koptuğu için müslümanlığı kulaktan duyma yaşadığı,idrak edemediği,hayatını yansıtamadığı için kaybediyor.Birisi Allah için cihad ediyorum diyor kafa kesiyor, kulaktan duyma müslüman Kur'an'ı idrak edemediğinden gidiyor sözde cihatçının örgütüne katılıyor.Kulaktan duyma,kimlik müslümanı alkol içiyor,zina ediyor,haram yiyor... Çünkü dinini tam olarak bimiyor.İsterseniz bir deneyin 14-15 yaşındaki gençlerimizden kaç tanesi gusül abdesti almayı biliyor.İşte burada İmam-Hatipler -devletin okulları- devreye giriyor.İslam'ı gerçek manasıyla zihinlere yerleştirmek maksadıyla.İşte bu yüzden İmam-Hatiplere gerek var.

Seçim konusunda da iddianızı ispat edemiyorsanız bu meslektaşlarımla beraber bize attığınız bir iftiradır.Ben inanıyorum ki sağcı-solcu hiçbir meslektaşım böyle bir hileye asla başvurmaz.Belki milyonda bir...Onu da bizzat bilen şahit olan varsa gitsin savcılığa bildirsin.Bildiğin bir gerçeği zarar görmemek için saklamak onursuzluktur ve hatta namussuzluktur.

Toyota Prius için yorum yapan arkadaşlardan da sohbetlerini böldüğüm için özür dilerim.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1166 : Eylül 03, 2014, 21:00:06 »
Ben bu saydıklarınızın hiçbirini bilmiyorum desem peki, benim hakkımda ne düşünüyor olursunuz? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1167 : Eylül 04, 2014, 07:03:19 »
 Hakan, merak etme aklını işleten, vicdanı hür herkes çok şeyi görüyordur.

İmam Hatipler benim bildiğim imam yetiştirmek üzere kurulmuşlardır, tıpkı elektronik bölümünün elektronikçi, sağlık bölümünün sağlıkçı yetiştirmesi gibi. İlk kuranları da burada hatırlayabiliriz. Ancak imam hatip de okuyunca inançlı gençlerin yetişmesi bilgisi bana oldukça siyasi geldi. Ben imam hatipte okumadım ve benim inancımı buna göre sorgulamaya çalışanın gerçek inancından ve amacından şüphe ederim.
 Ülkesinde imam hatip olmayıp inançlı olan bir çok insan vardır.
 Eminim ki herkes; Vatana, Millete, İnsanlığa faydalı gençler yetiştirmekden başka bir amaç gütmüyordur. Bu yoldaki herkese başarılar dilerim.

Küçük bir bilgi: Arapça oldukça köklü bir dildir ve bazı yüzyıllarda özellikle edebiyat ve bazı bilim alanlarında ileri gitmiş bir uygarlık dilidir. Ancak tek bir arapçadan söz etmek eksik olur. Arapça'nın hangi şeklinin İslam dininde geçtiğini ve insanların anlaması için hangi dilde geldiğinin açıklaması zaten ayetlerde mevcuttur. Türkçe de tarihin en önemli dillerindendir ve bir çok dile ihraçta bulunmuştur özel ve geniş yapısı ile. Divanı Lügatı Türk iyi ki bulunmuş diyorum, birde bulunamamış olanları tahmin edince.
 Önemli olan dilin kendisinden ziyade ne anlatmaya çalışıldığıdır. Ancak aynı ülkede yaşayanların dili de ortak olmalıdır, bu birlikteliğin en önemli etmenlerindendir.

Burası da kalp kırma yeri değil, bilimsel tartışma ortamıdır, olgun, barışçıl ve aklı selim insanlar olarak.

Ben hala Japonya'daki Prius adetine ulaşamadım. ;)
 Bazı Arap ülkeletinde Japonya'dan çok daha fazla Land Cruiser olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1168 : Eylül 04, 2014, 09:31:02 »
@Hakan Öztürk (3676)

2013 Yılı rakamlarına göre prius 253.711 adet satış rakamı ile Japonya'da 2. Çok iyi bir rakam bu. Prius Japonya ve Amerika'da çok satıyor.

2013 yılında Japonya'da en çok satılan 90 araç:

1     Toyota Aqua : 262,367
2   Toyota Prius : 253,711
3 Honda N-BOX : 234,995
4 Daihatsu Move : 205,333
5 Suzuki WagonR : 186,090
6   Honda Fit : 181,414
7 Daihatsu Mira : 157,276
8   Nissan Note : 147,634
9 Daihatsu Tanto : 144,629
10 Suzuki Alto : 111,361
11 Honda N-ONE   : 107,583
12 Suzuki Spacia : 107,193
13   Toyota Corolla : 101,664
14   Nissan Serena : 96,407
15   Toyota Vitz : 85,903
16   Toyota Crown : 82,701
17 Nissan Dayz : 78,855
18   Honda Freed : 68,371
19   Honda StepWGN : 62,206
20   Subaru Impreza : 58,243
21 Nissan Moco : 55,037
22   Toyota Vellfire : 50,575
23   Toyota Spade : 48,584
24 Mitsubishi eK : 48,395
25   Mazda Demio : 43,573
26 Toyota Passo : 42,805
27   Toyota Voxy : 41,918
28   Suzuki Swift : 40,926
29   Mazda CX-5 : 38,521
30   Toyota Estima : 34,882
31 Toyota Alphard : 33,764
32   Toyota Noah : 32,306
33   Toyota Porte : 31,649
34   Suzuki Solio : 30,296
35 Toyota Pixis Space : 29,708
36 Suzuki MR Wagon : 28,711
37   Nissan X-Trail : 28,198
38   Toyota Wish : 26,021
39 VW Golf : 23,858
40 Subaru Stella : 23,439
41   Subaru Legacy : 20,889
42 Mazda Flair : 20,319
43 BMW 3 Series : 18,739
44 Suzuki Every Wagon : 18,295
45   Mazda Axela : 17,158
46 Mini : 16,982
47 Nissan Roox : 16,071
48 Suzuki Jimny : 15,590
49   Honda Odyssey : 14,825
50 Mazda Flair Wagon : 14,356
51 Honda Life : 13,065
52   Toyota SAI : 12,528
53 Mercedes A-Class : 12,440
54 VW Up! : 12,322
55 Suzuki Palette : 12,239
56 Mercedes C-Class : 12,238
57 Subaru Pleo : 11,822
58 VW Polo : 11,698
59 Honda N-WGN : 11,510
60 VW Beetle : 10,004
61 Daihatsu Atrai : 9,477
62 Mercedes E-Class : 9,423
63 Volvo V40 : 9,246
64   Mazda Carol : 8,970
65 BMW 1 Series : 8,246
66 BMW 5 Series : 6,360
67 Volvo V60 : 6,256
68 Audi A4 : 6,227
69 Mercedes B-Class : 5,955
70   Honda Vamos : 5,848
71 Audi A1 : 5,071
72 Audi A3 : 4,604
73 BMW X1 : 4,363
74 Fiat 500 : 4,340
75 BMW X3 : 3,502
76   Nissan Otti : 3,288
77 Honda Vezel : 2,207
78   Mazda Scrum Wagon : 1,761
79   Subaru Lucra : 1,742
80   Mitsubishi Toppo : 1,713
81   Mitsubishi i-MiEV : 1,491
82   Mitsubishi i : 1,038
83   Subaru Dias : 1,027
84   Mazda AZ Wagon : 577
85   Mazda AZ Offroad : 442
86   Mitsubishi Pajero Mini : 347
87   Honda Zest : 128
88   Daihatsu Copen : 6
89   Daihatsu Terios Kid : 4
90   Mitsubishi Town Box : 3

http://www.otosevdam.com/2013-yili-japonya-pazari-satis-rakamlari.html
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1169 : Eylül 04, 2014, 09:41:43 »
Listenin yarısı Toyotaymış zaten :D

Toplamda Toyota 1.5 milyon araç satmış, toplam Türkiye pazarının iki katı kadarcık...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1170 : Eylül 04, 2014, 09:49:33 »
Listenin yarısı Toyotaymış zaten :D

Yerli malı yurdun malı diyorlar.  :) Biz yerli malı haftasında kek,börek götürürdük okula :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1171 : Eylül 04, 2014, 10:34:34 »
gördüğüm kadarıyla japon olmayıp japonya'da en çok satış yapan araç golf ve arkasından 3 serisi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1172 : Eylül 04, 2014, 10:43:39 »
Dünyanın en çok satan aracı corolla'da 13. olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1173 : Eylül 04, 2014, 14:40:02 »
Yerli malı yurdun malı diyorlar.  :) Biz yerli malı haftasında kek,börek götürürdük okula :D
Aynen. Kimileri üretimde yarışıyor, kimileri tüketimde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1174 : Eylül 17, 2014, 19:22:39 »
İş kazası diye birşey yoktur!

arkadaşlar bu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum.
 :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1175 : Eylül 17, 2014, 19:24:51 »
Selin hanım profil bilgilerinizi doldursanız sizi tanısak olur mu acaba.isminiz dışında birşey görünmüyorda sizin için mahsuru yoksa
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1176 : Eylül 19, 2014, 11:33:54 »

edit: reklama girdiği düşünülürse kaldırılabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1177 : Eylül 23, 2014, 14:26:47 »
Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde çimento fabrikasında çalışan O.K., fabrikanın araç filosunu yenileriyle değiştireceğini, mevcut araçları da yarı fiyatına kendilerine alabileceğini söyleyerek topladığı paralarla ortadan kayboldu.
Olay dolandırılan kişilerin savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre O.K. tanıdıklarına, çalıştığı fabrikanın araç filosunu yenileyeceğini, elindeki araçları da satacağını söyleyerek, bu araçları yarı fiyatına onlara alabileceğini söyledi. O.K. bunun için de avans  adı altında yaklaşık 500 bin lira para topladı. Avans verenler araçlarını alamayınca dolandırıldıklarını anladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Polisin bir süre önce ortadan kaybolan O.K.'yı arıyor.

Kaynak:http://www.haber7.com/genel-olaylar/haber/1204160-son-numara-yari-fiyatina-indirdik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1178 : Eylül 23, 2014, 15:40:22 »
uçak yolculuğu yapacaklar için uçuş kampanyası....

edit: forum içerisinde reklam içermesinden kaynaklı olarak sorun teşkil ediyorsa mesaj silinebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti