0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kırmızı görüyorum yabancı plaka Prius, yakışmış. Prius Japonya'da kaç adet satmış acaba, merak ettim şimdi.
Japonya'yı bilemem de Türkiye dışındaki ülkelerde iyi satıyor. [emoji4] Gürcistan'da ki Prius sayısı yabana atilmayacak cinstendi.
Türkmen ülkelerde Lexus bile dolu aslında. Ama Japonya satışını merak ettim harbiden. Kuzey Amerika pazarında iyi olduğunu biliyorum.
Tebriğiniz için teşekkür ederim yalnız yeni başlatmadık Milli mücadeleyi baya oluyor. Sırasıyla cevap vereyim:Arapça da İngilizce bir lisandır.İngilizce'nin öğretilmesine ve hatta eğitim dili olmasına karşı çıkmıyorsunuz da neden mesele Arapça olunca hemen devreye giriyorsunuz? Kaldı ki böyle bir şeyin(Arapça eğitim dili) mümkün olmadığını bilerek...Ruhban okulu..Sizin ifadenizi aynen yazıyorum:"kaldı ki insanın dinini anlayabilmesi için eğitim hayatını buna harcaması da hangi medeniyetlerde vardır diye kendi kendime soruyorum." Bu ifade sizin değil mi? Yani diğer medeniyetlerde, mesela Papaz olan birisi tüm eğitim hayatını papaz olmaya harcamış olmuyor öyle mi? Bırakın bunları...Asıl ülkemizde İmam-Hatip okullarının misyonu sadece imam yetiştirmek değildir.Bu okullardan çıkan insanlar eğitim hayatlarını sadece din öğrenmeye harcamıyorlar.Bugün pek çok doktor,hakim,mühendis,öğretmen imam-hatip mezunudur.yani sizin o gelişmiş dediğiniz medeniyetlerden daha iyi durumdayız.Oylar meselesi... Cumhuriyet tarihinde hemen hemen bütün seçimlerde kamu görevlileri,öğretmenler ve siyasi parti temsilcileri seçimlerde sandık başlarında görev alırlar. Mesleğim olduğu için biliyorum ve de şundan en ufak bir kaygınız olmasın hiçbir kamu görevlisi sandığında bu tür işlere cevaz vermez.Hangi siyasi görüşten olursa olsun.Kaldı ki siyasi partilerin gözlemcileri de sandık başında partileri adına görev alırlar.Yani birisi yanlış yapsa diğeri aleyhine olduğu için müdahale eder.Böyle bir iddianız varsa savcılığa suç duyurusunda bulunun.Yoksa iddianız iftira olur o kadar insana karşı...İmam-Hatip okulları... yine sizin ifadenizi yazıyorum:" dinini öğrensin diye genç bir evladı fen bilimlerinden mahsun bırakmak çok acı verici." Açıklıyorum: İmam-Hatip okullarında diğer okullarda kaç saat Fen-Matematik-İngilizce v.s dersi varsa o kadar ders vardır.Bilgi için M.E.BDaha yoruma gerek var mı bilmiyorum...Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 18:01:22Cevap vermeye gerek görmüyorum bile.
imam hatip eğitim sistemi ile ilgili yetkili kişi olduğunuzdan yorum yapmıyorum. ne diyorsanız o'dur. dinimizin kutsal bir kitabı var ve herkese mantık denen bir olgu bahşedilmiş ki okuyup bilgi edinelim, zorda kalınca başvuralım, olayları yorumlayabilip doğruyu bulalım diye. yetmemiş bir de insanlara yol gösterici peygamber gönderilmiş. bunları konuyu saptırmak için söylemiyorum. bizim kutsal kitaplarda, peygamber hadislerinde bulamayacağımız şeyler mi öğretiliyor din ile ilgili ? ya da doğayı ve dinsel olguları bağdaştırıp doğru yolu bulamayacak durumda olan insanlar mı tercih ettiriyor çocuklarına imam hatip liselerini ? dil meselesinde halâ anlatmaya çalışmak istediğimi anlatamadığımdan diyeyim, yanlış düşünüyorsunuz. arapça ve ingilizce birer yabancı dildir. seçmeli olarak alınabilir veya okul dışında kursa giderek öğrenilebilir. burada hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. diğer bir nokta, ingilizce'nin bilim dünyasının resmi ortak dili olmasıdır. bu arapça da olabilirdi. resmi dili arapça olan devletler demek ki zamanında yeteri kadar etkili olamamış olacaklar ki bilimin resmi dili ingilizce olarak süregelmiş. bu yüzden dünyanın çoğu üniversitesinde az ya da çok ingilizce eğitim verilir ki evrensel bir eğitim sağlansın diye. tekrar söylüyorum, bilimin resmi dili arapça olsaydı bugün aynı durumda arapça dünyanın çoğu üniversitesinde kısmi ya da tamamen eğitim dili olurdu. tamamen ingilizce eğitimi sevmememe rağmen karşı çıkamam çünkü dünyadaki ilim seviyesinden geri kalmamak ve diğer ülkelerdeki gelişmeleri takip etmek, kendi gelişmelerimizi dünyaya tanıtmak için ortak bir dile ihtiyacımız var. oy meselesinde ise gördüklerim bana yeter. kamu görevlisi adı altında ne insanlar gördüm. kimisi zorunlu olduğundan işini kaybetmemek için, kimisi kendine çıkar sağlamak için demokrasiyi ayaklar altına aldılar. medyada da çok zaman fotoğrafları gördük. neden suç duyurusunda bulunamadığımıza gelince, suç duyurusunda bulunmaya kalkışanların neticelerini de biliyoruz. bireysel olarak faşizme karşı çıkılmaz. kitlesel hareket gerekir. kitlesel hareket gerçekleşince de bu sefer provakatör ya da serseri damgası vuruluyor bu vatanın evlatlarına. kısacası sindiriliyoruz. hiç hoşuma, hoşumuza gitmiyor fakat adaletin terazisinin eşit tartmadığı bir ülkede neticeye varamayacak bir demokrasi arayışı uğruna bireylerin kendini harcatmaktan vazgeçmesi doğal bir davranıştır. ben isterdim ki hükümet gerçekten kendisine kaç oy verildiyse o sayıyla seçilsin. biz de saygı duyalım. görmesek yaşamasak söyleyin ki iftira atıyorsunuz, o zaman haklısınız.unutmadan prius sevgisi besleyen forumdaşlara da selamlarımı ileteyim. umarım bir gün sahip olursunuz. o vakit geldiğinde özgürce çıkabileceğiniz bir sokak, yol olur mu bilemem.
Listenin yarısı Toyotaymış zaten
Yerli malı yurdun malı diyorlar. Biz yerli malı haftasında kek,börek götürürdük okula