0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
imam hatip okullarında türkçe yasaklanmış. yoruma gerek duymuyorum.http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/114011/imam_hatiplerde_Turkce_yasaklandi.html#***Veliler ve öğrenciler TEOG nakil ve yerleştirme sorunları ile uğraşırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) imam hatip liselerinde “Türkçe konuşulmasını yasakladı.”Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, “Öğrenci Merkezli Arapça Öğretimi” başlığı ile yayımladığı bildirisinde, “Arapça öğretilirken ikinci bir dil kullanılmaması gerekir. Temel ilke olarak ilk dersten itibaren Arapça konuşulması benimsenir. Öğrenciler, öğretmenleri ile ancak Arapça diyalog kurabileceklerdir. Başka ihtimal yoktur. Öğrenci teneffüslerde öğretmeni ile ancak Arapça konuşabilir. Ya konuşur ya da yanında tercüman getirir” ifadelerini kullandı. “Türkçe öldü” başlığını kullanan kendisinin de öğretmenken bu yöntemi uyguladığını aktaran Yılmaz, aldığı sonuçları “Türkçe konuşmanın yasak olmasıyla öğrenciler mecbur kaldıkları için ister istemez Arapça konuşmaya başladılar. Rüyalarında dahi Arapça konuşanlar oldu” diye ifade etti. Bildiri ile sayısı yıldan yıla artarak 952’ye çıkan imam hatip lisesinde 675 bin imam hatipli için Türkçe yasaklanmış oldu.Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçları, öğrenci yerleştirme ve nakil işlemleri ile gündemdeki yerini korurken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların açılacağı 15 Eylül tarihinden önce öğretmenlere yönelik hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda bakanlığın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü de kapsamlı çalışmalar hazırladı.“Mesleki Çalışma” adı verilen ülke çapındaki tüm din kültürü ve ahlak bilgisi, temel dini bilgiler, Kuranıkerim, Hz. Muhammed’in hayatı ve Arapça öğretmeninin katılacağı eğitim faaliyetlerinde okutulması ve tartışılması için bildiriler, dosyalar ve materyaller hazırlandı. Bu kitaplardan biri de MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz tarafından “Öğrenci Merkezli Arapça Öğretimi: Etkinlikler ve Model Uygulamalar” başlığı ile hazırlandı.***
İmam-Hatip okulunda Müdür Yardımcısıyım.Neden gelmedi bu bildiri bize??? Din ve dindar düşmanı Cumhuriyet gazetesi kuyuya bir taş atmış siz de çıkarmaya çalışıyorsunuz.Akıl mantık alır mı ilk kez öğrenilen(alfabesi) bir dil dersi o dil öğrenilirken sürekli kullanılsın.
az önce devletin kanalı trt'de de geçti. cumhuriyet gazetesi'ne dil uzatmadan önce araştırma yapmanızı tavsiye ederim. mevkinizde başarılar dilerim.
Cumhuriyet gazetesinin avukatısınız galiba.Olayı çarpıtmayın. O bahsettiğiniz kurumlardan birinde yönetici olduğumu ve bize ulaşan böyle bir bildirgenin olmadığını söyledim.Kaldı ki Arapça dersini veren öğretmenlerimiz şakır şakır konuşacak kadar Arapça'ya hakim değiller aldıkları eğitim gereği. O savunduğunuz Cumhuriyet gazetesinin haberi aynen şöyle:"İmam hatiplerde Türkçe yasaklandı" Benim kendi branşım da Türkçe.Bu başlıktan ne anlıyorsunuz acaba? Yoksa biz Uganda İmam-Hatip Lisesi miyiz? Yok biz de halen yasak değil Türkçe de.
İnsan sözlerinde gizlidir.Haddini bil satılmış, uyutulmuştan kimi kastediyorsun.Eğer senin gibi düşünmeyen,senden olmayanları kastediyorsan o terbiyesiz ifadeyi aynen sana iade ederim.Yok eğer kimi kastettiysen açık açık yaz buraya.Yoksa milli iradeyi mi? Sizden olmayan seçilince demokrasi de mi hikaye?Ayrıca verdiğin linkleri iyi incelememişsin. Onlarda kaynak olarak pek muhterem cumhuriyet gazetesini göstermişler.Ne hürriyet ne milliyet ne radikal ne de başka bir yayın organını değil.Tamamen provokasyon kokan aşağılık bir hareket. Maksat İmam-Hatipleri rejim düşmanı,devlet,millet düşmanı irtica yuvası göstermek.Velev ki bu açıklama ya da her neyse bildirge gerçek olsun.Ama Arapça için değil de İngilizce için olsun.O onurlu Cumhuriyet gazetesi ve de siz aynı hassasiyeti gösterecek miydiniz? Ama samimi olarak cevap verin!
din en iyi dilini tam öğrenince anlaşılır. anadolu lisesinde ingilizce sınava giriliyorsa imam hatip de neden arapça konuşulmasın ?
polemiğe girmeyi sevmem fakat cevap vereyim ki yanlış anlaşılma olmasın.cumhuriyet gazetesi'ni (ki bu gazeteyi okumam günlük hayatta ama duruşunu bilirim) din ve dindar düşmanı olarak ilân etmeniz zaten safınızı belli ediyor fakat sorun bu değil. burada sorun işinize gelmeyeni hadsiz olarak nitelendirirken aynısını kendinizin yapıyor olması. internet kullanıyorsanız gün içinde aynı satırları başlıklara noktası ve virgülünü değiştirmeden taşıyan yayın organlarını da bilirsiniz diye düşünüyorum; şayet farkında değilseniz ufak bir arama ile bulabilirsiniz. satılmış olan; özgürlüğünü herhangi bir meta ya da soyut güce değişmiş olan kurum ya da kişilerdir.ülkede çok şükür ileri demokrasi olduğundan öyküsünden bahsetmeye gerek yok, canlı kanlı görüyoruz her gün. gerçekten demoktratik bir ülkede bizden-sizden diye ayırım yapmaya gerek kalmaz. arapça-ingilizce kısmına gelir isek, imam hatip kurumunda zaten ingilizce dil eğitimi gibi bir uygulama olmayacağından ülke geneli için sorduğunuzu varsayarak cevaplıyorum: evet, aynı tepkiyi ülkede resmi eğitim dilinin türkçe'den ingilizce'ye değiştirilmesinde de tepki verirdim. hatta daha büyük olurdu.bugün başarılı arap kökenli erasmus öğrencileri bile ingilizce öğrenip ülkemizde ingilizce eğitim veren üniversitelerimizde eğitim görmektedirler. ben de isterdim ki bilimin ortak dili türkçe olsun, olmamış. insanlar dil öğrenimlerini eğitim düzeylerini yükseltmek adına tercih ederken ülkemizde arapça yaygınlaştırılmaya çalışılıyor; hem de zorla. arapça'nın karşısında değilim, bilene ve öğrenmek isteyene saygım sonsuzdur ancak bu işler zorlama ile olursa bunun arkasında bir şeyler aramak gerekir.Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 16:32:18anıl bey, anadolu lisesi'nde yabancı dil dersi olarak almanca ve ingilizce veriliyor. bazı liselerde farklı diller de seçilebiliyor ama kimse yurt genelindeki tüm anadolu liselerinde artık ingilizce eğitim verilecek demiyor değil mi ? imam hatip lisesi'nde de mutlaka arapça dersi olacaktır, doğalı da budur fakat öğrencilere türkçe konuşmayı yasaklayıp bütün dersleri arapça'ya çevirmenin amacı ne olabilir size soruyorum ?kaldı ki insanın dinini anlayabilmesi için eğitim hayatını buna harcaması da hangi medeniyetlerde vardır diye kendi kendime soruyorum. ilahiyat okuyup imam, din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmeni vb. meslekler edinmek isteyeni anlarım ama dinini öğrensin diye genç bir evladı fen bilimlerinden mahsun bırakmak çok acı verici.
Yorumlarınıza aynı şekilde katılıyorum. Anadolu liselerinde yıllarca cumhuriyet gazetesinin yaptığı haberin ingilizce versiyonu uygulandı. O zaman değerli basın mensupları nerelerde idi. Hiç bir kimse, hiç bir makamda yetkili insan benim Türkçemi yasaklayamaz. Provakasyon dolu haberleri hangi yayın organı yayınlarsa yayınlasın hoş şeyler yapmadıklarını bilmeleri gerekir.Siyasetten hiç haz etmeyen bir vatandaş olarak şunu belirtmek isterim: Türkiye'nin %50 sinden fazla oy almış ve oy vermiş bir kesime hakaret etmek doğru bir davranış değildir. Buradan site yöneticisi arkadaşlarımızı da uyarmak istiyorum. Bir kesim hakkında gaybında uyutulmuş, satılmış vb. ifadeler kullanmak, bir tarafı ötekileştirmek doğru ve erdemli bir davranış değildir ve direkt olarak hakaret anlamı taşır.
sayın samet bey, gazete savunmak gibi bir derdim yok. önemli olan yayımlanan haberin doğru olup olmadığı. dersleri arapça'ya çevirmek konusuna değindim çünkü türkçe konuşmanın yasak olduğundan bahsediliyor haberde. haber doğru ise mantık dahilinde türkçe konuşmanın yasak olduğu bir yapıda dersler ibranice mi verilecek ?ayrıca burada ısrarla medya organlarından bahsetmeye çalışırken siz benim güncel iktidar yanlılarına yönelik hakaret ettiğimi savunuyorsunuz. aynı iktidarın demokrasi ile mi yoksa ölülerin oy kullanması ile mi tepede tutunduğunu allah biliyor zaten; biz bilmesek de olur.en önemli konu ise bilimin dilinin dünya üzerinde ingilizce olarak geçerli olduğunu görmek istememenizdir. bilimsel ve "uluslararası" yayınlar, kongreler veya seminerler ingilizce yapılmaktadır. dünyanın her noktasında böyledir. ülkemizde bologna süreci kabul edildiğinden beri belli başlı üniversiteler yine belli başlı yüzdelerle çoğu bölümde ingilizce ders vermek zorundadır. bazı bölümler yabancı uyruklu öğrencilerin iştrak edebilmesi ve ülkemizde öğrenim gören türk uyruklu öğrencilerin yurt dışına gitmesi durumunda denklik ve uyum sağlaması adına tamamen ingilizce açılmaktadır. bunların birinde ben de yüksek lisans yaptım. hoşuma gitti mi ? gitmedi fakat türkçe eğitim seçeneği yoktu. sadece ülkemizde böyle bir uygulama olsa bir sürü insan tepki gösterir, sadece ben değil. bu saatten sonra bilimin ortak dili değişmez. bu konuda tartışmayalım, zaman kaybı olur.
Evet, zihniyetinizle tartışmak zaman kaybı ama sussam da gönül razı değil bu işe. Hemen çark ettiniz, aynı şey İngilizce için geçerli olamaz tabi(!).İngilizce haşa gökten zembille indi ya (!).İçinizi rahat tutun derim.Evet açıklıyorum: İmam-Hatip okullarında dersler Türkçe verilecek.Cumhuriyet gazetesinin ve siz değerli arkadaşımızın hiçbir kaygısı olmasın(!). Bu arada Amerika,Almanya,Fransa gibi medeniyetlerin din adamlarını nerede yetiştirdiğini sormuştum cevap vermediniz???Gelelim diğer hususa hakaretlerinize devam ediyorsunuz daha önce "satılmış uyutulmuş"(misliyle iade edilmiştir) dediğiniz milletin iradesine şimdi de "ölü" yaftasını yapıştırdınız.Pes doğrusu pes...Ama şunu siz ve sizin gibiler zihinlerinize iyi kazıyın -bu milletin evlatlarını,değerlerini aşağıladıkça- kaybedeceksiniz. Bizler İmam-Hatiplerde vatanını,milletini,devletini seven insanlar yetiştiriyoruz Allah'ın izniyle ve yetiştirmeye de devam edeceğiz.Başarılı öğrencinin İmam-hatip lisesine gitmesini -harcanmış bir eğitim hayatı- gören sefil zihniyet artık bu milletin ayaklarının altındadır.28 Şubat zihniyeti ile Seydişehir Anadolu imam-Hatip Lisesinde bana ve benim gibilere eğitim hakkı vermeyenler tarihin utanç sayfalarına gömüldüler.Çırpınışınız beyhudedir...
milli mücadeleyi başlatmışsınız tebrik ederim.ingilizce gökten inmedi. zaman içinde oluşmuş bir durumdur bu. asırlar öncesine dayanır. bundan memnun olmadığımı da dile getirdim. ayrıca yazılarda yorum yapmamaya çalışıyorum fakat oklar nedense olanları anlatmama rağmen bana dönüyor. canınız sağ olsun.ruhban okulları ile cevap yazmayı unutmuşum, kusura bakmayın. kendim birkaç satır yukarıda bu okulların din adamları ve dini öğretmekle yükümlü insanlar yetiştirmek için kullanmasını doğal karşıladığımı ve saygı duyduğumu belirttim. sanırım daha fazla açıklama yapmama gerek yoktur."ölü" oylar için yaşayan vatandaşlarımızdan bahsetmedim. provakasyona geleceğimi düşünüyorsanız boşuna uğraşmayın. boş ikâmetgahlara gelen oy pusulalarını, vefat etmiş vatandaşların seçmen listelerinde yer aldığını ben de dahil çoğumuz gördük. siz görmemiş olabilirsiniz ya da görmek istemiyor olabilirsiniz. iki durumu da anlayışla karşılarım.imam hatip lisesi'nden yetişen öğrencilerin kişisel duyguları ve topluma katkıları ile bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum. sadece bazı öğrenciler aile baskısı ile istemedikleri kurumlarda okumaya zorlanıyor. harcanıyorlar. üzüldüğüm nokta budur. aynı durum normal fen-sosyal bilimler eğitimi veren kurumlar için de geçerlidir.ülkenin sonu hayırlı olsun da benim nereye gömüldüğüm mühim değil.
Sahi bir Ağrı vardı; yerel seçimlerde 16 kez oyların sayıldığı. Milli iradeye, halkın seçtiğine 16 kez itiraz edilen. Ayrıca bir bitmedi şu mağduriyet. Memleket tarihinde en az zararı bu zevat görmüştür ama en çok anlatanlar bunlar.
Arkadaşlar bakın boğazlar Toyota'ya emanetmiş,http://www.radikal.com.tr/otomotiv/bogaz_toyotaya_emanet-1209850Priuslar dünyada 5 milyon satmış.Vay bee