Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 06:25:51
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
ebay icin yardım...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: ebay icin yardım... (Okunma sayısı 1324 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
ebay icin yardım...
«
:
Kasım 03, 2010, 16:05:02 »
arkadaslar bır kac urun var ebay dan almak ıstıyorum ancak kredı kartı kullanmayısım ve e ticaret konusunda kı cahıllıgımden dolayı sızlerden yardım ıstıyorum
sorum su ;
fıyatı mukabılınde (yanı karsılıgında)bana ıhtıyacım olan urunu getırebılecek arkadas varmıdır acaba?ben ucretı neyse verıcem o arkadasta urunumu sıparıs edıcek
sımdıden tesekkurler...
Toyota Club Türkiye
ebay icin yardım...
«
:
Kasım 03, 2010, 16:05:02 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
4 kere teşekkür edildi
Ynt: ebay icin yardım...
«
Yanıtla #1 :
Kasım 03, 2010, 16:09:20 »
Ebay'dan hiç alışveriş yapmadım. Türkiye'ye her türlü satın alınan ürünü gönderiyorlarmı ? Sorun olmuyormu ? Şartları nedir ? Alınacak çok şey çıkar ordan
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Kasım 03, 2010, 16:11:59 »
"Ebay'dan alışveriş yapmak çok kolay. Kısaca anlatayım.
Önce Ebay'a üye oluyorsunuz. Rutin işlemler. Bu kısım kolay.
Daha sonra altta linkini vermiş olduğum paypal sistemine üye oluyorsunuz.
https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/web...aee8dc60d77e6184470d515cedf52660ea0cd
İşlemeleri Türkçe seçeneğini seçerek de yapabilirsiniz. Paypal tüm dünyada alışveriş yapmanızı sağlayan bir sistem. Buraya gireceğiniz adres ve kart bilgileri ile bir daha bir yere adres ve kart bilgisi girmenize gerek kalmıyor. Örneğin:
Diyelim ki linkini verdiğim ürünü alacaksınız. Önce "Description" kısmından ürünü inceleyin. Yıkarda zaten fiyatı var. Sonra "shipping and payment" kısmından Türkiye'ye kargolanıp kargolanmadığını ve kargo fiyatını öğrenebilirsiniz. Ülke seçeneklerinden "Turkey" seçip yandaki "Get rates" tuşuna basın size kargo fiyatını gösterir. Ödeyeceğiniz miktar ürün fiyatı+kargo ücretidir. Linkini verdiğim ürün için bakarsanız ürün 17 usd ve kargo fiyatı da Türkiye için 16 usd. Yani toplam 33 usd. Yaklaşık 48 tl.
Diyelim ki almaya kara verdiniz. O zaman yeni açılan sayfada size nasıl ödeyeceğiniz sorulur. O kısımda PayPal ile derseniz bir daha bir yere adres ve kart bilgisi girmenize gerek kalmaz. Satıcı parayı Paypal'dan alır ve PayPal satıcıya sizin adresinizi bildirir. Paypal da gelir sizin kredi kartınızdan o miktarı çeker. Ama usd olarak çeker ve ekstrenize bu işlem usd olarak yansır. Mal da yaklaşık 1 hafta sonra elinizde olur."
Not: Site üyelerinden Mahmut abinin açıklamasından alıntıdır...
Ev Alma... Toyota Al...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Kasım 03, 2010, 16:22:42 »
peki buraya kadar herşey güzeeel.
alışverişi bitirdik, kargolanma aşaması başladı ürün Türkiye'ye geldiii. Teslim alamama gibi bir durum yaşanma söz konusu oluyormu ?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Akroenos 03
«
Yanıtla #4 :
Ocak 20, 2011, 17:13:52 »
selamlar ebaydan almak istediğim bi ürün var alış yöntemini yukarıda okudum osman bey gayet güzel açıklamış ama metin beyinde dediği gibi ürüne gümrükte takılma yada vergi borcu gibi bişey çıkıyormu? (alacagım ürün bmw angel fiyat US $164.99)
I love my Corolla & Yaris
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ocak 20, 2011, 17:20:01 »
Postayla getirtin, etlik/kasalardaki postane gümrüğüne gelecektir, orda %20 ödeyerek alırsınız. Fiyat 150 altında ise o zaman 3-4TL ödeyip alırsınız.
Mutlaka posta ile getirtin
, hatta altını da çizeyim
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Akroenos 03
«
Yanıtla #6 :
Ocak 20, 2011, 17:45:54 »
Teşekkürler alper bey ama son bir sorum var ?
Karsıma 1) USPS Priority Mail International (Varies): US $50.00 ve
2) USPS Express Mail International (Varies): US $70.00
diye iki seçenek geldi anladıgıma göre ben 1. seçip işlemi tamamlıyorum buraya kadar ok de gelelim fiyata ve adrese ben 165 $ ın %20 sini mi ödeyecem yoksa 150 euro dan küçük oldugu için 3-4 tl mi ödeyecem. adres olarak da postadan kendim mi alcam? geldiğini nasıl anlıcam?
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ocak 20, 2011, 17:52:25 »
onların hiçbirini dert etmeyin, kargosu pahalıymış, neyse ki şu andaki uygulamada kargodan vergi alınmıyor. Şansınız varsa 3-4Tl ile alırsınız
Yoksa 165'in %20 sini ödersiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #8 :
Ocak 20, 2011, 18:16:18 »
usps amerika (uluslararası) posta servisi. Ebaydan alışverişlerde bu posta servisini seçmenin her zaman faydası vardır,postan bu servise verilir,verildigine dair alışveriş yaptıgın kişi sana email atar ve tracking nosu (uluslararası izleme numarası )verir.Sen bu posta numarasınla USPS de sorgulama yaptıgın zaman ne zaman onlara geldigini ve zaman onlardan amerikayı terkettigini görürsün,bu arada paypal sana ödemenin gönderildiginle ilgili bilgilendirme maili atar.ürünün türkiyeye girdigi zaman onuda ekranda sorgulama sayfasında görürsün,eger gümrükle alakalı bir problemle karşılasırsan sana gümrükten bir şekilde ulaşıp malının gümrüge takıldıgını söylerler(mektup,email vs).Eger gümrügü geçerse aynı no ile sorgulama yaptıgında kargonun sizin şehrinizdeki posta dagıtıma gönderildigini görürsün,eger dedigin gibi 150 euro nun altındaysa kapıda postacı senden 2 tl alıyor.biraz sabırlı olmak gerekli en geç 20 gün civarı sürer,eger gümrükte takılan bir mal olsaydı mevzuat belli%20 gümrük vergisi başka bir şey alamazlar.ama özel bir kargo şirketi olsaydı bi sürü masraf çıkartırlardı.
ahmetsahip
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Akroenos 03
«
Yanıtla #9 :
Ocak 20, 2011, 22:11:20 »
teşekkürler alper bey veahmet bey
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ocak 20, 2011, 23:23:08 »
USPS, ABD Posta Hizmetleri.Bizim Posta Isletmeleri gibi.
Express'i secseniz de TR'deki posta dagitim APS gibi dagitmiyor.Bosuna 20 dolar fareki vermeye gerek yok bence.
Uluslararasi Priority mail/parcel uygulamasi First Class Parcel'e donustu diye biliyorum. Daha ucuz bir gonderi sekli.O yuzden bence 50 dolar rakami cok yuksek.
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
fastest 3zzf(t)e in turkey :)
«
Yanıtla #11 :
Ocak 21, 2011, 00:01:20 »
farlar gümrüğe takılır yüksek ihtimalle
aslında neyin takılcağı belli olmuyor coilover motor bloğu vs takılmadı mesela ama 2 tane burç minnacık plastik parçası takıldı
bide usps ile gönderirseniz ve gümrüğe takılırsa daha ucuza çıkarsınız
usps amerikadan buraya gelene kadar çok hızlı ama buraya geldikten sonra işler komikleşebiliyor benim ürünümün nerde oldğunu bulamamışlardı 1 hafta sonra benim ısrarla sölediğim yerden çıktı
yada hiç uğraşamam çok zor işmiş bu derseniz yardımcı olurum
3sgte swaped rolla?awd?
skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»