Gönderen Konu: Goodyear Ultragrip 7+ kış lastiği ilk izlenimlerim.  (Okunma sayısı 9744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Goodyear Ultragrip 7+ kış lastiği ilk izlenimlerim.
« : Kasım 02, 2010, 21:41:40 »
15 gün önce 4 adet ug7 aldım.Bu lastiklerle 1000 km yaptım.Öncelikle Hava durumundan bahsedeyim.Çünkü kullandığım dönemde havalar yağışlı,gündüz ortalama 14,akşamları ise 7 derecenin altı.Kar ve buz yok.Güzdüzleri hava sıcak olduğu için kış lastiği yaz lastiğine göre komforu bozuyor ve 100-110 km ve üstü hızlarda direksiyonda titreme yapıyor ve lastiğin sesi artıyor.7 derecenin altında yağışlı havada gayet sessiz.100-110 ve üstü hızlarda titreme kayboluyor.Komfor artıyor.Su birikintili yerlerde çekme yapmıyor.Yağişlı havada yol tutuş mükemmel.Hele böyle asfalt tırtıklı yollar vardır ya,sanki asfaltta mıknatıs varmış gibi araba yapışıyor.Bu lastiği gereken hava şartlarında kullandığınız zaman sonuç çok iyi.40 km hızla giderken yaptığım frenlerde(yağışlı havada) araba sağa sola kaymıyor.Durma mesafesi çok iyi.Şimdilik izlenimlerim bunlar.Karlı ve buzlu hava şartları oluştuğu zaman bu deneyimlerimide aktaracağım.Saygılar...

Toyota Club Türkiye

Goodyear Ultragrip 7+ kış lastiği ilk izlenimlerim.
« : Kasım 02, 2010, 21:41:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Goodyear Ultragrip 7+ kış lastiği ilk izlenimlerim.
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2010, 22:52:31 »
tırtıklı zeminde hava 7 dereceden yüksekse lastiklerin çok aşınır yazık etmeeeeeeeeeeee. şaka bir yana yorumlar için sağol.kar çok yağdığında sabah erken çık yola .keyfini sür dene iyice.çok hoşuna gidecekkkkk
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2010, 23:25:50 »
dayımın arabasına aldık. daha evel michelin kullandı saya söve söktü eski kışlıkları, goodyeardan çok memnun buzda bile tatmin edici tutunma gösteriyor :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2010, 23:48:37 »
Kod: [Seç]
tırtıklı zeminde hava 7 dereceden yüksekse lastiklerin çok aşınır yazık etmeeeeeeeeeeee. şaka bir yana yorumlar için sağol.kar çok yağdığında sabah erken çık yola .keyfini sür dene iyice.çok hoşuna gidecekkkkk
Biliyorum Yusuf bey.Tırtıklı yola Bursa-Karacabey arası gece saat 8 de, hava 5 dereceyken yağışlı havada girdim.İnanılmaz bir yol tutuşu var.Arabayı kullanırken bunu hissesiyorsunuz.Dönüşü gündüz 14 derecede yaptım.O zaman lastiklerden bir zevk alamadım.Ama bu bütün kış lastikleri için geçerli.Bu güne kadar hep michelen kullandım,ondan da memnundum.bu sefer bir değişiklik yaptım.iyi ki yapmışım.Bu lastiği şiddetle tavsiye ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2010, 18:08:33 »
Yorum sayısına bakılırsa UG7  kullanan az herhalde.Kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2010, 13:25:38 »
Hayırlı olsun :)

Tam Eskişehir'in o soğuklarını hatırlattığı dönemde aldınız sanırım. Ağabeyimde UG6 var 2 yıldır kullanıyor, UG6 bu kadar başarılı iken UG7 kim bilir daha nasıl güzeldir tahmin edemiyorum bile :) Ama şu aralar Eskişehir'den havalar gündüz oldukça sıcak, sadece sabaha karşı geceleri soğuk oluyor. Gündüz sıcaklarda lastiklerinizi yıpratmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2010, 16:03:00 »
Metin bey doğru söylüyorsunuz şu aralar hava sıcak.Ben sabah işe geliyorum.Akşama kadar araba işyerinde duruyor.Yani arabamı sıcaklığın az olduğu zamanlar kullanıyorum.Ama uzun yola çıkarsam şimdiden düşünüyorum,yazlıkları taktır 40 tL.15-20 gün sonra tekrar kışlıkları tak yine 40tl.Zarardan başka birşey değil.Taktırdık artık böyle idare edeceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2010, 16:46:37 »
Metin bey doğru söylüyorsunuz şu aralar hava sıcak.Ben sabah işe geliyorum.Akşama kadar araba işyerinde duruyor.Yani arabamı sıcaklığın az olduğu zamanlar kullanıyorum.Ama uzun yola çıkarsam şimdiden düşünüyorum,yazlıkları taktır 40 tL.15-20 gün sonra tekrar kışlıkları tak yine 40tl.Zarardan başka birşey değil.Taktırdık artık böyle idare edeceğiz.

Kışa az kaldı zaten, biraz buzlanma başladığı anda birazda güneşin önü kesilirse Eskişehir sizin lastiklere tam uygun hale gelir. Eli kulağındadır :D Başlayınca bitmeyen soğuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2010, 18:28:40 »
ben tepebasşında oturuyorum sabah 6 da çıkıyorum ve sabahları ön camdan buz kazıyorum 15 gündür.ama öğlen 20 dereceyi buluyor.bende kar lastikleri takılı 1 aydır.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2010, 08:42:45 »
Bir ara çıkan soğuklar, yağmurlar kışlıkları banada taktırttı. Allah'tan arabam kapalı garajda duruyor da buz kazımakla uğraşmıyorum. Hatta sanki webasto var arabamda, sıcacık sabahları bile :)

Ben sakarya caddesinde oturuyorum birkaç gündür saat 7'de çıkıyorum dışarı dediğin gibi ara sokaklardaki araçların camlarında buzlanmaları görüyorum 1 haftadır. Gün içi sıcak oluyordu ama bugün hava sıcaklığı 20 derece olacakmış deselerde hava kapalı ve öncelere göre daha serin. Kış minik minik geliyor artık. Şu kurban bayramınıda yerler kuru atlatsak  en azından ne güzel olacak. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2010, 16:49:17 »
Şehirler arası 600km yaptım.Hava sıcaklıkları şu günlerde yüksek.7 derecenin altında kullanılmadığı sürece kışlık lastikler kesinlikle daha fazla benzin yakıyor.300 km sonunda vardığım yere kadar normal lastiklerle yakıt göstergesinin ortasından üstte iki ibre kalırken, (115-120km hız) kışlık lastiklerde bir ibre kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2010, 10:13:45 »
12 Aralık Pazar günü Bursa'dan dönerken İnegöl-Bozüyük arası kar ve buzlu yolda lastikleri deneme fırsatım oldu.Karda normal kuru yoldaymış gibi gidiyor.Hiç sağa sola kayma yok.Erimiş karların üzerinden geçerken hepsini arkadan fırlatıyor.Sürüş konforuna bir damla olumsuzluğu yok.Karda ve buzda çok sessiz.Buzun üstünde bir ara 30 la giderken bir fren yaptım.ABS ninde yardımıyla sağa sola belirgin bir kayma olmadı.Bu lastiğe 10 üzerinden 10 veriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2010, 10:23:04 »
:) Gözün aydın hemşehrim, tercih zaten doğruydu.Deneme fırsatında oldu emin oldun. UG 6 için 10 puan vermiştim bende ug7 'ye de gözüm kapalı bende veririm 10 puan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2010, 22:24:18 »
Tek olumsuz yönü kuru yolda biraz fazla sesli.Diğer olumlu özelliklerini sayarsak buda bir şey değil.Ama Michelin kesinlikle daha sessiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Al bir Toyota,bak rahatına....
« Yanıtla #14 : Aralık 14, 2010, 22:31:44 »
selamlar,goodyear daha önce kullandığım bir lastik ve kışlık olanı 10 numara diyebilirim.kesinlikle kar,buz tınlamıyor.rampada bile buz tanımıyor.şiddetle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2010, 17:20:30 »
Ultragrip 7 nin şuan ki fiyatı ne?Son zamanlarda taktıran oldumu?
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2010, 17:25:14 »
Ultragrip 7 nin şuan ki fiyatı ne?Son zamanlarda taktıran oldumu?

Ben geçen hafta ug7 taktırma niyetiyle gidip Dunlop Wintersport 3d taktırdım. Fiyatları aynıydı aşağı yukarı, bayiler 165-185 TL arası fiyat verdiler UG7 205/55/16 için.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2010, 17:33:37 »
15 gün önce 4 adet ug7 aldım.Bu lastiklerle 1000 km yaptım.Öncelikle Hava durumundan bahsedeyim.Çünkü kullandığım dönemde havalar yağışlı,gündüz ortalama 14,akşamları ise 7 derecenin altı.Kar ve buz yok.Güzdüzleri hava sıcak olduğu için kış lastiği yaz lastiğine göre komforu bozuyor ve 100-110 km ve üstü hızlarda direksiyonda titreme yapıyor ve lastiğin sesi artıyor.7 derecenin altında yağışlı havada gayet sessiz.100-110 ve üstü hızlarda titreme kayboluyor.Komfor artıyor.Su birikintili yerlerde çekme yapmıyor.Yağişlı havada yol tutuş mükemmel.Hele böyle asfalt tırtıklı yollar vardır ya,sanki asfaltta mıknatıs varmış gibi araba yapışıyor.Bu lastiği gereken hava şartlarında kullandığınız zaman sonuç çok iyi.40 km hızla giderken yaptığım frenlerde(yağışlı havada) araba sağa sola kaymıyor.Durma mesafesi çok iyi.Şimdilik izlenimlerim bunlar.Karlı ve buzlu hava şartları oluştuğu zaman bu deneyimlerimide aktaracağım.Saygılar...

kuru yolda direksiyonda titreme yapıyorsa balansta problem var demektir.titreme yapmaması gerkiyor.daha önce goodyear kış lastiği kullandım çok mükemmeldi ve direksiyonda titreme falan bir şey yoktu.bence balansı iyi yapılmamış senin lastiğin
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2011, 14:53:31 »
3 aydır kullandığım lastiklerle ilgili bir kaç tespitimi belirteyim.Kar,buz ve ıslak zeminde ug7+ çok iyi bir kış lastiği.Ancak daha önce Michelen kış lastiği kullanmış biri olarak 7 derecenin altında kuru yolda michelen daha iyi.UG7 kuru yoldaki performansı kar,buz ve ıslak zemindeki kadar iyi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2011, 21:21:59 »
Bu sabah Afyon gittim.Seyitgazi-Afyon arası -14 derece ve yerler buz.UG7 lastiklerimdeki yol tutuş,yere yapışma,sessizlik mükemmeldi.Araçları sollarken bu adam bu hızla nasıl gidiyor diyorlardı sanki. Arkadaşlar bu yeni nesil UG 7 ler hakikaten testlerde boş yere dereceye girmemiş.Müthiş güvenli bir kış lastiği.Buna bugün şahit oldum.