0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende 2002 terra var ama benim aracımda bunlar mevcut. sizinkinde olmaması ilginç![/quote]nasıl olur bildiğim kadarıyla benimle aynı modeldekilerde yok belki önceki modelleremi koydular.ilk sizden duydum allah allah bu nasıl işki ilk çıkanlarda var sonraki modelde yok?inanın çok şaşırdım
bence bu 2002-2007 arası dizel corollalarda (sedan) en buyuk sorun SOL donanımının olmamasıydı. Nasıl bir mantıktır hic anlamadım. [/quote] aslında Yaman Bey ben daha toyota ile tanısmadan önce arabayla pazarlık yaparken cok tuhafıma gitmiş ve diresiyona bunu takacaksınız diye pazarlık ettim direksiyon değişip deri cd konrollü olacaktı 1 milyar farka kaldı.ama genede nasıl mantık anlamadım al bendende kırk yıllık renault kangolarda bilen varya kahrolmamak eldemi ve halende clasik diye, clasiğe koymuyor bunu kar sayıyor karizmayı cizdiriyolar.Arabaya oturunca daha basit cd çalardan çalmış, ilk görenler kim bilir daha neler yapmıştır diyorlar.bu konuda opeli gercekten takdir ediyorum en azından yerleri mevcut 5 sene sonrada gitseniz direksiyonu değişmeden ekliyorsunuz veya sisleri veya esp yi ekleyebliyonuz sonradan standartları arasında.sizin anlayacağınız toyota alırken birdaha bu donanım fakirini alırmıyım bilemem. dandik marklarda bile artık bagaj kapakları amartisorlu kumandalı arka tekerler bağımsız 2 kollu .(burulma değil). kül tablaları veya kapaklara tek dokunuş yapıyosunuz diğerleri sexi bir sekilde yavaşsa kendi acılıyor. bakımlar 15000 de bir yokuş kalkış sistemi standart (en minimalı otomatikte) boyası toyotadan adi olan varmı bilmem buda fark vermediğimizden kaynaklanıyor olablir.boyası incecik hemen kalkıyor zerre çarpsa. 91 model mazda 323 cam suyu bitince lamba yakıyor aynaları otomatik ısıtmalı elektirkli 4 cam otomatik arka süspansiyonu bağımsız arkalarda da rot var.frenleri çapraz destekli. emniyet kemerlerin dışları ses yapmasın diye kaucuk kaplı, direksiyonu hidrolik geri vitese gecişeri otomatik vitesinki kadar kolay. arka koltukları tam yatar vs vs.TOYOTA neden böyle yaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aslında Yaman Bey ben daha toyota ile tanısmadan önce arabayla pazarlık yaparken cok tuhafıma gitmiş ve diresiyona bunu takacaksınız diye pazarlık ettim direksiyon değişip deri cd konrollü olacaktı 1 milyar farka kaldı.ama genede nasıl mantık anlamadım al bendende kırk yıllık renault kangolarda bilen varya kahrolmamak eldemi ve halende clasik diye, clasiğe koymuyor bunu kar sayıyor karizmayı cizdiriyolar.Arabaya oturunca daha basit cd çalardan çalmış, ilk görenler kim bilir daha neler yapmıştır diyorlar.bu konuda opeli gercekten takdir ediyorum en azından yerleri mevcut 5 sene sonrada gitseniz direksiyonu değişmeden ekliyorsunuz veya sisleri veya esp yi ekleyebliyonuz sonradan standartları arasında.sizin anlayacağınız toyota alırken birdaha bu donanım fakirini alırmıyım bilemem. dandik marklarda bile artık bagaj kapakları amartisorlu kumandalı arka tekerler bağımsız 2 kollu .(burulma değil). kül tablaları veya kapaklara tek dokunuş yapıyosunuz diğerleri sexi bir sekilde yavaşsa kendi acılıyor. bakımlar 15000 de bir yokuş kalkış sistemi standart (en minimalı otomatikte) boyası toyotadan adi olan varmı bilmem buda fark vermediğimizden kaynaklanıyor olablir.boyası incecik hemen kalkıyor zerre çarpsa. 91 model mazda 323 cam suyu bitince lamba yakıyor aynaları otomatik ısıtmalı elektirkli 4 cam otomatik arka süspansiyonu bağımsız arkalarda da rot var.frenleri çapraz destekli. emniyet kemerlerin dışları ses yapmasın diye kaucuk kaplı, direksiyonu hidrolik geri vitese gecişeri otomatik vitesinki kadar kolay. arka koltukları tam yatar vs vs.TOYOTA neden böyle yaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]Hakan Bey temas etmek istediğim bütün noktalara temas etmişsiniz. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bende çakmağa sinir oluyorum, çok kalitesiz bir görünümü var(özellikle 9. nesil corollalarda). En alt donanım seviyesinde arka camlar manuel, ki bu da çok sinir bozucu. İç malzeme önceleri çok kalitesiz bir plastikti, yeni modellerde bu biraz daha aşılmış durumda. Ama bütün bu malzeme kalitesi ve donanım seviyelerinin yetersizliğinde suç Toyotasa'da. Türkiye için donanım seviyelerini onlar belirliyor bildiğim kadarıyla. Benzinli modellerde olanların dizel modellerde olmaması ise saçmalıktan başka hiç bir şey değil. Dizel araç alan adam sadece yakıttan tasarruf sağlamak amacı güdüyor gibi bir düşünce içinde ise Toyotasa çok yazık! O kadar para verip alıyorlar bu aracı, e başkaları sunarken aynı segmentte (dizel benzinli ayrımı da yapmadan) lüks donanımları biz niye sunmuyoruz, pazara hakim konumda büyük bir şirketi mi, yoksa bir oto galeriyi mi yönetiyoruz diye bir düşünmeleri, özeleştri yapmaları lazım ama görünen o ki yapmıyorlar.Toyota aynı model araçlarında, bütün üst teknolojileri Türkiye dışındaki pazarlarda gayet güzel sunuyor. Geçenlerde bir alman sitesinde,satılık corolla ilanı gördüm, araç 2004 model sol, aracın özelliklerinde denge programı, çekiş kontrol sistemi, ASR standart özelliklerde varmış. Bildiğim kadarıyla,Türkiye'de, denge programı ve çekiş kontrolü yeni nesillerde en üst pakette opsiyonel. Türkiyede satın aldığınız aracın %40 ı vergiye gidiyor, ki C segmentinde bir araç sürüyorsanız pazara ortalama fiyatlara sahip olması gerekiyor. Bu durumda diğer markaların(özellikle avrupa kökenliler) aynı segmentte daha lüks donanım sunması gibi bir durumla karşılaşıyoruz, e onlar niye sunabiliyor böyle şeyleri de Toyota sunmuyor diyoruz ama inanın o markalarda motor ve hareketli aksamlar konusunda 1. seneden sonra şikayet etmeye başlayan çok kişi tanıyorum(özellikle fransız kökenli araçlarda). Çünkü kullandıkları malzemelerin kalitesi Toyotanın kullandıkları ile bir değil. Yani gösterişe önem verirken, daha önemli parçaların kalitesini düşürerek kısıyorlar maliyeti. Japon kökenli diğer markaların aynı fiyata daha lüks donanım sunması da olağandır bence, onların da amaçları Toyotanın lider durumda olduğu pazarlarda kendilerine yer edinebilmektir. Özellikle bir önceki Honda civic ile yeni Honda civic i karşılaştırırsanız (pazar açısından) dediğimi anlarsınız. Burulma kirişli arka süspansiyonlara gelince bu da ilk zamanlar kafama taktığım bir olaydı, neydi bu kalitesizlik göstergesi mi, maliyetten kaçma mı? Sonraları düşündüm, hala burulma kirişi kullanıldığına göre mühendislerin bir bildiği var. Aracın ağırlık merkezi, viraj alırken merkezkaçtan etkilenmesi vs. bir sürü hesap yapılmış, demek ki yeterli değerleri sağlıyor ve o yüzden bunların kullanılmasına devam ediliyor. E zaten çok yüksek hızlarda viraja giren de pek olmaz, araçta denge programı olmadıkça