0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güç kaybeder elbette. ama aşınmışlıkla orantılı olarak mantıken %10'u geçmez. %10 ise motorun sonra zamanlarında. kompresyonun çok kaçırmaya başladığı zaman.benim aracımda 250.000 km'de hiç bir sorunum yok.yalnız kasım ayında güzel bir bakım planlıyorum :- supap ayarı- hava, benzin lpg filtreleri değişimi- bosch 4 tırnak buji- triger kayışı ve diğer kayışlar- motorsilk- yağ, yağ filtresi, fren hidroliğibakalım nasıl fayda sağlayacak yakıtta %5'lik bi azalma bekliyorum[/quote] peki utku herseye eyvallah ta subab ayarının bozuk oldugunu veya bozukluk belirtilerini bana yazarmısın yada hangi aralık larla subab ayarı yapılır yazarsan sevinirim
peki utku herseye eyvallah ta subab ayarının bozuk oldugunu veya bozukluk belirtilerini bana yazarmısın yada hangi aralık larla subab ayarı yapılır yazarsan sevinirim[/quote]öncelikle kullanım kılavuzunda her 20.000 km'de bir kontrol ettirin gerekiyor ise ayarlatın yazıyor.bu yüzden kontrol edilmeli diye düşünüyorum.supap ayarının bozuk olduğunu supapların araç çalışırken şıkır şıkır ses yapmasından anlaşılır. benim araçta var maalesef
öncelikle kullanım kılavuzunda her 20.000 km'de bir kontrol ettirin gerekiyor ise ayarlatın yazıyor.bu yüzden kontrol edilmeli diye düşünüyorum.supap ayarının bozuk olduğunu supapların araç çalışırken şıkır şıkır ses yapmasından anlaşılır. benim araçta var maalesef[/quote] utku cok tesekkür ederiz allah razı olsun ama bunu servistemi yaptırayım sanayidemi bilmiyorum neyse tekrar sagol
Benim Carina'nın normal gücü 125 BGAraç 130.000'de,4-5 ay önce ölçtürmüştüm. 115 BG çıktı. Ne kadar doğru bilmem. Araç çok bakımsızdı. Bujiler, yağ, filtre çok eskiydi.motor eskidikçe güç düşüyor.Bu sorunun cevabını en iyi bu testi yapan yerlere sorup öğrenebilirsiniz.Aracı baya övmüştü test merkezi. Diğer araçlarda kilometre arttıkça güç kaybı çok daha fazla oluyomuş.90 BG olana kadar yolu var. Heralde 400.000 km de o güce düşer.1.6 toyota 200.000 de en fazla 10 BG kaybetmiştir, anormal bi durum yoksa.[/quote] hasan merhaba bg yi nerde ve nsl ölcüyolar ist ici soruyorum cevabını bekiyorum simdiden tsk ler
hasan merhaba bg yi nerde ve nsl ölcüyolar ist ici soruyorum cevabını bekiyorum simdiden tsk ler[/quote]geç cevap verdiğim için kusura bakma,ben ankarada olduğum için istanbulda bu ölçümü yapan varmı bilmiyorum.Ama ankarada bu işi yapan varsa istanbulda daha iyi yapan vardır Ankarada açık oto pazarına yakın bi yerde yapılıyor bu test.Aracın boya testi, amotisör, fren testleride yapılabiliyor.İkinci el araç alırken uğramanızı tavsiye ederim.