Gönderen Konu: xenon ve müzik sisteminin elektrik aksama zararı  (Okunma sayısı 5399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
xenon ve müzik sisteminin elektrik aksama zararı
« : Kasım 01, 2010, 02:59:24 »
daha önce motordan gelen bir ses için servise gittiğimde diyotların patladığını söylediler ve diyot tablası değişti. aracımda müzik sistemi ( anfi-woofer-4 adet mid) var.farlarda 8000 K xenon sislerde 8000 K xenon vardı ve araca fazla elektrik yükünün bindiğini ve bu yüzden patladığını söylediler. benm gibi sorun yaşayan var mı ? sislerdeki xenon ları söktüm fakat araçta arka cam rezistansı,klimayı ve farları açtığımda motordan gelen ses değişmekte.tekrardan diyot tablasını patlatmaktan korkuyorum açıkçası( malum fiyatı biraz yüksek :)) bu sorundan nasıl kurtulabilirim ?

Toyota Club Türkiye

xenon ve müzik sisteminin elektrik aksama zararı
« : Kasım 01, 2010, 02:59:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon ve müzik sisteminin elektrik aksama zararı
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2010, 08:07:09 »
2 senedır xenon kullanıyorum. Benımde sarj dınamomdan gelen ve her gecen gun artan ses nedenı ıle dıyot tablosu, dıyotlar ve rulman degıstı.
Ancak dıyotlar bosuna degıstı dıye dusunuyorum.
Cunku dıyotlarda olabılecek zararlarda sarj sınamosu zaten cıkıs voltajı veremez ve sarj etme vazıfesını goremez.
Aracımın basında olmadıgımdan geldıgımde degısmıs buldum hepsını ve sorun yaratmamak ıcın sesımı cıkartmadım.
Xenon farın elektrık tesısatına zararı olacaksa ılk parcanon aku olacagını dusunuyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2010, 08:55:24 »
[/quo:(:foto: :foto: :D
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2010, 08:57:57 »
2 senedır xenon kullanıyorum. Benımde sarj dınamomdan gelen ve her gecen gun artan ses nedenı ıle dıyot tablosu, dıyotlar ve rulman degıstı.
Ancak dıyotlar bosuna degıstı dıye dusunuyorum.
Cunku dıyotlarda olabılecek zararlarda sarj sınamosu zaten cıkıs voltajı veremez ve sarj etme vazıfesını goremez.
Aracımın basında olmadıgımdan geldıgımde degısmıs buldum hepsını ve sorun yaratmamak ıcın sesımı cıkartmadım.
Xenon farın elektrık tesısatına zararı olacaksa ılk parcanon aku olacagını dusunuyorum.
benim hiç xenon farım olmadı  :( :D :foto: :foto:
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2010, 13:01:14 »
bence en büyük problem aracın yüksek voltaj istemesine rağmen stok akü kullanımıdır...Eğer ses sisteminiz çok elektrik çekiyorsa ya bi kapastör yada ek akü takın...xenonların okadar yükleneceğini sanmıyorum...Ama akü değişimi şart...klima ve arka cam buğu çözücüler fazla elektrik çeker buda motor devrini düşürür normaldir kısacası ama yakıt tüketiminide arttırır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2010, 13:41:49 »
daha önce motordan gelen bir ses için servise gittiğimde diyotların patladığını söylediler ve diyot tablası değişti. aracımda müzik sistemi ( anfi-woofer-4 adet mid) var.farlarda 8000 K xenon sislerde 8000 K xenon vardı ve araca fazla elektrik yükünün bindiğini ve bu yüzden patladığını söylediler. benm gibi sorun yaşayan var mı ? sislerdeki xenon ları söktüm fakat araçta arka cam rezistansı,klimayı ve farları açtığımda motordan gelen ses değişmekte.tekrardan diyot tablasını patlatmaktan korkuyorum açıkçası( malum fiyatı biraz yüksek :)) bu sorundan nasıl kurtulabilirim ?

ayrı araçtan bendede var,

5 kanal anfi + 2 takım komponent 90 watt RMS + 1 adet 600Wat RMS Subwoofer var

farlarda 8000K xenon var

xenonlar yaklaşık 2 yıl önce, ses sistemi ise 5 yıldır var ama bugüne kadar hiç sorun yaşamadım bence sizde farklı bir sorun olabilir

ayrıca xenonlar genelde 35 watt olurlar eski ampulleriniz sarı olanlar yani 55 watlıktı sağ sol toplam 110 watt güç çekerlerdi şimdi ise xenonlar 35+35 = 70 watt güç çekerler ,

son olarak bu perşembe bursaya gittim o şiddetli yağmurda , ön camda acayip buğ oluştuğu için klima açık 3 te, arca cam rezistansı açık nerdeyse 4 5 defe açtım gidişte , xenonlar açık, arka ve ön sisler açık, + müzik sistemi açık bir şekilde bursaya gittim şiddetli yağmur olduğu içinde 80km / saati geçmedim 3 saate zor gidebildim buna rağmen hiç sorun yaşamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2010, 13:46:35 »
vay Mesut abim yanlış anlama ama niye okadar çok buğu yaptıki klima modu dışarının havasını içeri al diyip havayı ılık yada sıcak yapınca buğu falan kalmıyorki araçta....:???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2010, 14:49:52 »
xenon ları 3 yıl önce müzik sistemini 2 yıl önce taktırdım. bu seneye kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. gelen ses üzerine servise gittiğimde xenonlardan müzik sisteminden kaynaklandığını söylediler ve diyot tablosu değişti. 3 4 gün sonra tekrar ses gelmeye başladı tekrar servise gittiğimde (dumankaya) sesin nedenini bulamadılar ve sislerdeki xenonları sökmemi söylediler.daha sonra araştırdığımda anfinin parazit yaptığını ve sesin ondan geldiğini öğrendim parazit kesici taktırdım. 3 4 gün sonra tekrar ses gelmeye başlayınca artık sese alışmaya çalıştım. çok rahatsız edici bir ses ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2010, 23:24:30 »
Mesut abi size sonsuza kadar katılıyorum. xenonlar 35 Wattır. sarı ampul ise 55-65 Wattır. sorun ses sisteminden başka birşey aklıma gelmiyor ama. Aracın konjektörü sorunludur başka tesisatla falan patlamaz. onu diyen usta üfürmüş :D Dayımın corsası var aynı sorun oldu aküsü bile yandı. konjektör sorunluymuş değişti sorun kalktı. ben her kış aküyü kontrol ettiğimde konjektörüde ölçerim.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN