daha önce motordan gelen bir ses için servise gittiğimde diyotların patladığını söylediler ve diyot tablası değişti. aracımda müzik sistemi ( anfi-woofer-4 adet mid) var.farlarda 8000 K xenon sislerde 8000 K xenon vardı ve araca fazla elektrik yükünün bindiğini ve bu yüzden patladığını söylediler. benm gibi sorun yaşayan var mı ? sislerdeki xenon ları söktüm fakat araçta arka cam rezistansı,klimayı ve farları açtığımda motordan gelen ses değişmekte.tekrardan diyot tablasını patlatmaktan korkuyorum açıkçası( malum fiyatı biraz yüksek
) bu sorundan nasıl kurtulabilirim ?
ayrı araçtan bendede var,
5 kanal anfi + 2 takım komponent 90 watt RMS + 1 adet 600Wat RMS Subwoofer var
farlarda 8000K xenon var
xenonlar yaklaşık 2 yıl önce, ses sistemi ise 5 yıldır var ama bugüne kadar hiç sorun yaşamadım bence sizde farklı bir sorun olabilir
ayrıca xenonlar genelde 35 watt olurlar eski ampulleriniz sarı olanlar yani 55 watlıktı sağ sol toplam 110 watt güç çekerlerdi şimdi ise xenonlar 35+35 = 70 watt güç çekerler ,
son olarak bu perşembe bursaya gittim o şiddetli yağmurda , ön camda acayip buğ oluştuğu için klima açık 3 te, arca cam rezistansı açık nerdeyse 4 5 defe açtım gidişte , xenonlar açık, arka ve ön sisler açık, + müzik sistemi açık bir şekilde bursaya gittim şiddetli yağmur olduğu içinde 80km / saati geçmedim 3 saate zor gidebildim buna rağmen hiç sorun yaşamadım