- Arkadaşlar , bu yeni D4D corollaların motor soğutma sistemi nasıldır tam bilen varmı? Önceki arabalarımda , radyatörden genleşme kabına giden tek hortum vardı radyatör suyu genleşince , soğuyunca veya su azalınca genleşme kabına üstten giren bu hortum sayesinde gereken su takviyeleri oluyordu. Benim D4D ye bakıyorum ve genleşme kabına üstten va alttan giren 2 hortum var. Anlaşılan Bunların çalışma şekli farklı ama nasıl?
- Diğer aklıma takılan husus şu: yine eski sistemlerde su yaklaşık 82 dereceyi bulmadan termostat açılmaz ve radyatör ve genleşme kabına akış olmazdı. Bu modellerde hararet için göstergede 9 kare led var , soğukken normal olarak en alttaki led yanıyor ve sistem kararlı hale gelince tam ortadaki 5 ci led yanıyor. fakat hortumları kontrol ettiğimde, daha yeni 2. led yanmaya geçerken genleşme kabına giden hortumların ısınmakta olduğunu görüyorum . Eski bildiğim sistem olsa termostat açık arızası var diyeceğim ama , bunlardaki farklı hortum bağlantı yapıları bu yargıya hemen varmamı engelliyor.
Yeni corolla 2007-2009 d4d kullanan arkadaşlar kendi araçlarındaki radyatör ısı göstergesinin araç normal ısındaktan sonra kaçıncı ledde yanıp artık sabit kaldığını söylerlerse benim araçla kıyaslayabilirim.
Ayrıca bunlardaki motor soğutma devresi hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da bilgilendirmelerini rica ediyorum.