Gönderen Konu: 2009 yeni D4D corolla soğutma sistemi nasıl?  (Okunma sayısı 1788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2009 yeni D4D corolla soğutma sistemi nasıl?
« : Ekim 31, 2010, 19:37:21 »
- Arkadaşlar , bu yeni D4D corollaların motor soğutma sistemi nasıldır tam bilen varmı? Önceki arabalarımda , radyatörden genleşme kabına giden tek hortum vardı radyatör suyu genleşince , soğuyunca veya su azalınca genleşme kabına üstten giren bu hortum sayesinde gereken su takviyeleri oluyordu. Benim D4D  ye bakıyorum ve genleşme kabına üstten va alttan giren 2 hortum var. Anlaşılan Bunların çalışma şekli farklı  ama nasıl?

- Diğer aklıma takılan husus şu:  yine eski sistemlerde su yaklaşık 82 dereceyi bulmadan termostat açılmaz ve radyatör ve genleşme kabına akış olmazdı. Bu modellerde hararet için göstergede 9 kare led var , soğukken normal olarak en alttaki led yanıyor ve sistem kararlı hale gelince tam ortadaki 5 ci led yanıyor.  fakat  hortumları kontrol ettiğimde,  daha yeni 2. led yanmaya geçerken genleşme kabına  giden hortumların ısınmakta olduğunu görüyorum . Eski bildiğim sistem olsa termostat açık arızası var diyeceğim ama , bunlardaki farklı hortum bağlantı yapıları bu yargıya hemen varmamı engelliyor.

Yeni  corolla 2007-2009 d4d kullanan arkadaşlar kendi araçlarındaki radyatör ısı göstergesinin araç normal ısındaktan sonra kaçıncı ledde yanıp artık sabit kaldığını söylerlerse benim araçla kıyaslayabilirim.   

Ayrıca bunlardaki motor soğutma devresi hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da bilgilendirmelerini rica ediyorum.

Toyota Club Türkiye

2009 yeni D4D corolla soğutma sistemi nasıl?
« : Ekim 31, 2010, 19:37:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 yeni D4D corolla soğutma sistemi nasıl?
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2010, 19:47:09 »
Eftal abi benim araçta kaçıncı led bilmiyorum ama en son tam ortadaki yanıyor ortadakinin üstüne bugune kadar daha geçmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2010, 21:24:05 »
Eftal bey siz eskiden alman aracımı kullanıyordunuz.opellerde dediğiniz durum var japonlarda çalışma sistemi farklı..Bende opel görünce garipsemiştim yedek su deposu fokurduyordu arkadaşa dedim bu hararte yapıyor alma bunu oda abi bu arablar böle demişti :) Benim yedek su depom hiç fokurdamıyor öle sakin sakin kenarda duruyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2010, 19:10:12 »
Tuncay Bey , doğrudur, sorunu olmayan  bir araçta genleşme kabındaki suda bir fokudama kaynama olmamalı zaten. Varsa problem var demektir. Bende de şu anda yok çok şükür.

Önceki araçlar Broadway ve Accent idi.  Bizim yeni araçların servis kitapçıkları henüz ortalarda yok , olsaydı oralara bakardık bilgi için.
Başka yanıt henüz gelmedi ama , Mahmut kardeşimizin söylediğine bakılırsa ibrelerimiz aynı yerde duruyor sorun yok gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2010, 20:17:34 »
  O hortumlardan ikincisi muhtemelen sıvı tahliye hortumudur. Isınınca genleşen sıvı ekleme kabına dolar, ekleme kabındaki fazlalık da o tahliye hortumundan dışarı taşar. Bu genelde soğutma sıvısı değişimi ya da eklemesi sonrası görülür.