Gönderen Konu: Sizde Nasıl  (Okunma sayısı 1227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Sizde Nasıl
« : Eylül 20, 2007, 16:14:16 »
Arkadaşlar, 2007 Toyota Coralla Line plus Sahibiyim, Mart tan buyana 5500 km yaptım. Genelde çok memnunum ama bir konu beni çok rahatsız ediyor. Kime sorduysam normaldir dedi, İlk çalıştırmadan sonra hava sıcak olsa bile motor normal rölanti devrine gelinceye kadar araba giderken sanki karbüratörlü arabaymış gibi tam gaz yemiyor ve  atlama yapıyor- Tabiki aşırı şekilde değil ama direksiyonda bulunan herkes bunu anlayabilir_ Bu konuda açıklamada bulunan tüm forumculara teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Sizde Nasıl
« : Eylül 20, 2007, 16:14:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Sizde Nasıl
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2007, 20:01:08 »
merhaba ben sana şöyle bisey diyebilirim yeni corollaları bilmiyorum ama motor prensibinde motor ilk calıstırma anında fazla gaz vermeyeceksin bide motor sıcagı sever belli bir sıcaklıga gelene kadar belki yapabilir ama tam emin degilim bir servise danısırsan daha ii olur derim iii aksamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Sizde Nasıl
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2007, 01:20:23 »
valla bildigim kadarıyla motor ısınmadan kalkmıycaksan arabayla erdemin de dediği gibi motor sıcağı sever
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Sizde Nasıl
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2007, 14:01:03 »
aracın kullanım kitapçığında ilk çalıştırma anında araca yüklenilmemesi tavsiye ediyor. motor belli bir sıcaklığa gelinceye kadar çok yumuşak kullanım tavsiye ediliyor. ve enjeksiyonlu araçlarda arabanın rolantide çok fazla çalıştırılmaması gerekiyormuş .bunun için aracınızı soğuk günlerde daha çalıştırdıktan sonra hareket edilmesi ve yol alırken ısındırılması gerektiği yazıyor.

sen ne kadar uyuyorsun buna diyorsanız ? bazen estiğinde direk yüklenebiliyorum araca
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.