Gönderen Konu: Aracımızı kollayalım :))  (Okunma sayısı 3517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracımızı kollayalım :))
« : Ekim 30, 2010, 00:04:01 »
malumunuz kış geldi yer yer kar yağışı mevcut ve hava sıcaklıkları epey düştü :) peki ya kendimizi kışa hazırladığımız gibi aracımızıda hazırladık mı ? şimdi piyasada birçok modelli ve donanımlı araçların normal sınıftaki araçlara bakarak elektronik aksamları fazla. buda elektrik tüketiminin fazla olduğu anlamındadır. Ben dışarda çok şahit olurum farları yakıp marşa basan insanlara :) halbuki çok yanlış bir davranış. En basit olarak kendimden örnek vereyim. Ben sıfır akü aldım ve marşa basar basmaz direk farlar v.s açar akşam geldiğimde ise, farları kapatır kapatmaz stop ederdim ve akü 3 yılda öldü. Zaten kışın soğuk sebebi ile marşın ağır olmasıyla birlikte aküyü düzgünce sarzda bırakamıyoruz. En basiti aracımızı çalıştırıyoruz biraz ısındıktan sonra farlar kalorifer arka cam rezistansı teyp v.s kullanıyoruz.Ve sonuç olarak akünün kendini toparlayıp sarz etme fırsatı olmuyor ve doğal olarak akünün ömrüde kısa oluyor. Bizim 131imizde babam hep aracın bütün elektrikle çalışan aksamlarını kapatır frene bile basmazki fren lamları yanmasın diye, 1500-2000 devirde 1 dk çalıştırır. ve bu uygulama ile mutlu marka aküyü 6 yıl sorunsuz kullandık ve o halde sattık. alan adam daha ne kadar kullandı bilmiyoruz :D Sonuç olarak yoldan işten gezmeden v.s gelip aracımızı park ettiğimizde; aracımızın tekerlerini düz konuma getiriyoruz. Bütün elektirikli aksamı kapatıp rölantide yada en sağlıklısı olan 1500 devirde min 30 sn çalıştırıyoruz ve rölantide 5 sn kadar çalıştırdıktan sonra( yağlama tam yapsın diye) stop ediyoruz.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Aracımızı kollayalım :))
« : Ekim 30, 2010, 00:04:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımızı kollayalım :))
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2010, 00:06:50 »
DEvir kötü kolla aküyü olarak sloganı değiştiriyorum izninizle  ;)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2010, 00:07:35 »
+10000 işte budur  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2010, 00:25:02 »
sağol Hakkı abi. Bugün dayımın corsayı bakıma götürdüm.93 GLİ special corolla geldi. balköpüğü rengi. ya ağzımın suyu aktı orj japon tertemizdi araba yaa :( kmsine baktım 124bindeydi lpg yok 4 cam otomatik elektrikli ayna klıma falan fulldü araç :( satarmısın dedim adama , yookkk asla dedi :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2010, 00:34:25 »
DEvir kötü kolla aküyü olarak sloganı değiştiriyorum izninizle  ;)
Başlığı görünce bendede aynı çağrışım oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2010, 00:46:07 »
Benimde babamdan gözlemlediğim bir hareketti bu :) beni okula bırakırken bi 30 sn falan rolentide çalıstırır arabayı
2002 toyota corolla 110beygir 1.6motor 16 valve
103.00 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2010, 09:00:56 »
sağol Hakkı abi. Bugün dayımın corsayı bakıma götürdüm.93 GLİ special corolla geldi. balköpüğü rengi. ya ağzımın suyu aktı orj japon tertemizdi araba yaa :( kmsine baktım 124bindeydi lpg yok 4 cam otomatik elektrikli ayna klıma falan fulldü araç :( satarmısın dedim adama , yookkk asla dedi :D

aynı ben yaaa aynı ben...
toyota gibi adam işte :)
banada aldığımdan beri hep soruyolar,durun diyorum bi tadını alayım specialimin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2010, 17:45:37 »
eklemek istediğim bir şey var müsadeniz olursa arkadaşlar.
Şarj dinamonuz aküyü sağlıklı şarj etmesi için aracın devir halinde olması lazımdır. Rölanti halinde iken şarj ediyor anlamına gelmez. Ayrıca yeni nesil motorlarda dediklerinin faydası olur fakat yapmazsan zararı olurmu tam emin deilim.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2010, 23:45:44 »
eklemek istediğim bir şey var müsadeniz olursa arkadaşlar.
Şarj dinamonuz aküyü sağlıklı şarj etmesi için aracın devir halinde olması lazımdır. Rölanti halinde iken şarj ediyor anlamına gelmez. Ayrıca yeni nesil motorlarda dediklerinin faydası olur fakat yapmazsan zararı olurmu tam emin deilim.
zaten o yüzden 1500 devir diye belirmiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2010, 10:05:18 »
vay be..hiç aklıma gelmeyen bir şeydi bu ha..ben de dediğin gibi çalıştırır çalıştırmaz müzik açan, kalorifer, far, arka rezistans, ne varsa açan adamım :D ama devirli kullanıyorum kurtarmaz mı :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 01, 2010, 10:22:26 »
way be..hiç aklıma gelmeyen bir şeydi bu ha..ben de dediğin gibi çalıştırır çalıştırmaz müzik açan, kalorifer, far, arka rezistans, ne varsa açan adamım :D ama devirli kullanıyorum kurtarmaz mı :D
Seni kurtarmaz mı Türkay ya. Kurtarır tabi :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 01, 2010, 11:18:00 »
Seni kurtarmaz mı Türkay ya. Kurtarır tabi :D
mustafa kıllandırdı abi durduk yerde :D çok çok yükleniyorum ben aküye :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2010, 11:39:28 »
Yüklen gitsin abi ya :D seninle mi yaşayacak akü :D :D :D ..

Bende severim Arabayı ilk çalıştırdığımda 30sn bekletmek . Zaten kaloriferi açmam soguk :D ısınana kadar beklerim . Sonra devam ederim ama 2008 comfort hemen buğu yapıyor 30sn beklemeden mecburen rezistansı acıyorum :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2010, 11:43:25 »
way be..hiç aklıma gelmeyen bir şeydi bu ha..ben de dediğin gibi çalıştırır çalıştırmaz müzik açan, kalorifer, far, arka rezistans, ne varsa açan adamım :D ama devirli kullanıyorum kurtarmaz mı :D

aynen ben de kıllandım şimdi....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2010, 11:49:38 »
mustafa kıllandırdı abi durduk yerde :D çok çok yükleniyorum ben aküye :(
Ara sıra kontrol et, bişicik olmaz :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2010, 12:10:04 »
Tam benim taktik ha.. :)

Bende sabah çalıştırınca 2 dakika falan beklerim, araba hafif kendine gelir öyle yürütürüm.

Stop etmeden önce de, sırasıyla, Rezistans, Teyp, Camlar, Kalorifler, Park lambalarını kapatırım, 1 dakika falan benzinde beklerim, öyle stop ederim.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2010, 20:26:03 »
yahu hepimiz yükleniyoruz :D ama önemli olan eksiğimizi doldurmak. akü kışın neyden ölür. ya asiti yada elektiriği olmaz, bu yüzden patlar akü. patlar derken hepimiz bilirizki sarza bağladığımızda 6kapağı açarız ve hepsinden kabarcık çıkması lazım. çıkmayan bölüm ölü patlak anlamındadır. marşa basıyoruz. ısınmadan hareket etmek zaten motor ve çalışan aksamlar için hiç iyi değil yüke bindirmek. ısınana kadar 3 dk v.s bekliyoruz. sonra teyp kalorifer teyp tesisat xenon açıyoruz. işimizi halledip garajımıza geliyoruz. ne kadar elektrikli aksamı kapatıp kafanıza yatıcak kadar çalıştırıp stop ediyoruz :D olay bundan ibaret :D