Gönderen Konu: nereden geldiğini anlayamadığım ses???  (Okunma sayısı 1184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
nereden geldiğini anlayamadığım ses???
« : Ekim 29, 2010, 19:42:45 »
2004 corolla sol
bulunduğum yerde yollarda parke taşı döşeli sağolsunlar harika döşemişler alçaklı yüksekli ve asfalt olan yerlerde soğuk asfalt.
esas problemim bu şekilde yollarda ön lastiklerin olduğu yerden ses geliyo hatta iki duvar arasından gittiğim zaman (şangur şungur) metal sesi yansıyo.ses geldiğinde frene bastığımda ses kayboluyo.
ustaya sordum direksiyonda boşluk var dedi ama bana inandırıcı gelmedi çünkü frene bastığım zaman kayboluyo ses!!!
bu sesin nereden geldiğini tahmin eebilen yada başından geçen varmı???
ayrıca mıcırlı asflatta yol sesi(asfalt sesi) çok rahatsız edici geliyo anlattığım sorunun yol sesine olumsuz etkisi varmıdır?

nasıl bi izolasyon yaptırılabilir asfalt sesini azaltmak için yapanlar kullananlar tecrübelerini paylaşırsa çok ama çok sevinirim.
çünkü bu sesle araba kullanmak zevk ten çok işkenceye dönüşmeye başladı...

Toyota Club Türkiye

nereden geldiğini anlayamadığım ses???
« : Ekim 29, 2010, 19:42:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: nereden geldiğini anlayamadığım ses???
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2010, 19:51:51 »
Erkan hocam muhtemelen direksiyon kutusundan geliyor. ki zaten ustanızın direksiyonda boşluk var demesi direksiyon kutusundan ses geldiğini gösterir diye düşünüyordum. benim araçtada ses geliyordu ancak direksiyondan geldiğini farkedemiyordum sanki kapılardan bi yerden geliyor diye düşünüyordum taki sadık usta arabaya bakana kadar. selamlar bu arada ses özellikle parke döşenmiş yollarda artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2010, 21:38:13 »
  Fren kaliperlerine özellikle balatalara da bakıldı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2010, 17:17:28 »
Erkan hocam muhtemelen direksiyon kutusundan geliyor. ki zaten ustanızın direksiyonda boşluk var demesi direksiyon kutusundan ses geldiğini gösterir diye düşünüyordum. benim araçtada ses geliyordu ancak direksiyondan geldiğini farkedemiyordum sanki kapılardan bi yerden geliyor diye düşünüyordum taki sadık usta arabaya bakana kadar. selamlar bu arada ses özellikle parke döşenmiş yollarda artıyor.    frene basıldığında ses azalıyo gibi.bu direksiyon boşluğunan olabilirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2010, 23:57:32 »
  Fren kaliperlerine özellikle balatalara da bakıldı mı?

cevap budur.
aynı ses benim araçta da var camlar acık iken duyarsın ama kapalı iken gelmez o ses.balataları tutan bir teneke parcası var onların gevsemesinden yapıyor.tamirci arkadas kaynakla küçük bir pınta yapmıştı ama zamanla tekrar ses gelmeye basladı.