Gönderen Konu: 2001 Toyota Corolla Vvti Sol Special Hız Sorunu  (Okunma sayısı 6202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
2001 Toyota Corolla Vvti Sol Special Hız Sorunu
« : Eylül 18, 2007, 14:17:45 »
merhaba. benim 2001 toyota corolla special vvti sol special arabam var. Arabam gaz yemiyordu. karbon temizliği bujiler ve yakıt pompası değiştirdikten sonra gaz yemeye başladı boştayken kısa sürede yüksek devirlere ulaşan bir motora sahip oldum. Fakat benim problemim düşük viteslerde araba gaza bastığımda tepki verirken yüksek viteslerde örneğin 4. viteste 100'ze geldikten sonra 5. vitese geçince arabanın gazını sonuna kadar basmama rağmen araba tepki vermiyor. sorun ne olabilir teşekkürler
2005 Verso 1.6 Elegant

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 18, 2007, 14:17:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2007, 15:00:46 »
5.vites 100 de zaten pek tepki vermez sanırım dusuk devir oluyor, 120-130 dan sonra 5e atıp bir deneyin olmassa.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2007, 16:54:43 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
5.vites 100 de zaten pek tepki vermez sanırım dusuk devir oluyor, 120-130 dan sonra 5e atıp bir deneyin olmassa.
[/quote]
ilginize teşekkür ederim. Araba 4. vitestede aynı şeyi yapıyor. ayrıca motor soğuk olduğunda gaza biraz fazla yüklenince hopluyor araba.
araba 1. viteste patinaj çekerek kalkabiliyor. ama motor sıcakken.
şöyle bir durum oluyor arabada gaza basıyorsunuz tepki vermiyor gazdan biraz ayağınızı çekince araç hızlanmaya başlıyor yüksek viteslerde. Gaza sonuna kadar basıyorum mesela 4. viteste hiç bir tepki yok arabada. çekiyorum ondan sonra araba hızlanmaya başlıyor ama çok yavaş bir ivmelenme gösteriyor.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2007, 00:05:51 »
Enjektörle ilgili bir sorun gibime geldi.Püskürtmüyor mu acep benzini?
Ya da benzin filtresi-pompası?
Çok az benzinle kullanınca aracı ve bunu alışkanlık haline getirince bu tarz bir sorunun yaşandığına eminim.
Bizim Ekin Takmaz'a da aynısı olmuştu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2007, 00:13:03 »
dizel araçlarda pompanın hemen girişinde ufak tel bir filitre olurdu onları temizleyince düzeliyordu ama benzilinlide nerde acaba bu filitre !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2007, 12:28:18 »
arkadasım aynı sorun bende de var aynı arabaya sahibiz ben yakında servise götürecem sonucu söylerim

buda benim açtıgım konu

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2433
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2007, 17:15:00 »
ateşlemedede problem olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2007, 09:57:31 »
Evet sonunda arabanın problemi çözüldü. Niğdede gitmediğim usta kalmadı bana maf sensörü arızalı dediler, o2 sensörü arızalı dediler, ho2 sensör arızalı dediler, eksoz tıkalı dediler, bujiler yanlış dediler, araba sağır dediler, enjektörleri tıkalı carbon temizliği yapalım dediler  kısacası biton masrafı var dediler. İşin ilginci arabayı bilgisayara bağladıklarında hiç hata göstermiyordu. Bende konyadaki toyota servisine götürdüm arabayı orada servis sorumlusu bir arkadaşa teslim ettim ustam yağı değiştir birde gaz yememe problemi var bak dedim. Oda arabayı söyle bir kullandı ve içeri aldı beklerken yağı değiştirdiler mobil 10/40 yağ koymuşlar filitreyi değiştirmişler. Araba geldiki yer uçağı resmen hayat gelmiş arabaya ve ben sadece 15-20 dakika kadar bekledim yağ ve filitre değişim ücretini ödedim ve arabamı teslim aldım içim rahatladı. ne yaptıklarını söylemediler ısrarlarıma rağmen  
Bu arada arabaya tüp taktırıp gitmiştim. araba giderken problemliydi gelirken problemi yapıldı. 73 ytl'ye 560 km yol yaptım bunun 90 km'si konya şehiriçi. Ortalama 0.13 ykr lpg yaktı şimdi lpg'ye ayar yaptıracam bakalım ne olacak. Birde benzinden hızlanma olarak çekiş olarak fark yok diyebilirim lpg verimlilik yüzde 98 civarında gerçekten benzinden bıkanlara tavsiye ederim.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2007, 10:06:56 »
sorununuzun çözülmesi gerçekten çok güzel

bi de lpg ile ilgili izlenimlerinizi şu konuda paylaşırsanız arkadaşa yardımcı olmuş olursunuz

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2889
Bodrum