0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu aile hekimi ne işe yarıyor peki? Bilgisi olan var mı?Birde sağolsunlar 4 ay önce taşındığım adresteki sağlık ocağına vermişler beni :-)
Adana'da 2 yıldır uygulanıyor ciğerim. Sistem oturursa gayet iyi. Adresin değiştiyse nakil olabilirsin diye biliyorum.
hadı ya ne gibi mesela..
hımm peki... kötü niyetlilere fırsat vermesin Allah ne diyelim..
valla bu uygulamayla hastahanelerdeki yogunlugu azaltmaya calısacaklar sanırsam ama ben pek basarılı olacagını sanmıyorum.. yani amaç her ailenin belli bir doktoru olacak.. uygulamayı Türkiye geneline yaymaya calısacaklar zamanla...
Bursa da bu sistem uygulanıyor pek hastaneye gitmeyen için problem yok, ufak tefek rahatsızlıklar ve ilaç yazdırmak için uygun ama gene sıra ve beklemek var. bebeği olan için aşı yaptırman için o hekimi ve hemşiresini görmen gerekiyor yani aşı günü filan vardı eskiden sağlık ocağında böylece aşı için bu problemden de kurtulunmuş gözüküyor. saglık ocağı telefon elektrik ve doğal gaz ile diğer giderler doktorlar tarafından karşılanacak dolayısı ile elektriği kaloriferi az yanan telefonu olmayan saglık ocağına raslamak mümkün olabılır bu kötü biraz. Diğer taraftan Aile hekiminin sürekli kontrolundesin diye bişe yok bir cadde ya sokagı veriyolar bir doktora, yani doktorun senı tanıması a ahmet bey hoş geldiniz falan demesini beklemeyin.
Ahmet Abi, beni orgla karşılamayacak aile hekimini neyleyim
evet ben DR. Ümit BESEN isterim