Gönderen Konu: YENİ ALDIĞIM 2004 COROLLA 1.6 sol için sorularım var  (Okunma sayısı 2206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
yeni 2004 1.6 sol corolla otomatik aldım otomatik viteste yeniyim bu konu hakkında bir iki sorum olacak kullananlar cevaplarsa sevinirim.
1. otomatik viteste soldaki geçişlerde kullandığımz düğmeyi n den d ye veya r den n ve d ye alırken basmazsak ne olur.
2. camları açınca çok ses alıyor arabanın içi bu her arabada aynımı
3.ön konsolldan ses geliyor genelde olamaması lazım kaportacıya götürmemi tavsiye edermisinzi
4. hız sabitleyicisi taktırılıyormu bizimn araçlara tavsiye edermisiniz bi,ze kaça patlar
5.vitesteki SHİFT düğmesi ne işe yarıyor.
6.bagajın açılması kumandaya bağlanmazmı
7.kontak anahtarı torpido ve bagajı açmıyor bu normalmi
8.camları kaldırıp indirme otomatı taktıran varmı kaça maloluyor tavsiye edermisiniz
çok soru sordum farkındayım ama kullananlar bilir ümidiyle sordum cevaplarını bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ ALDIĞIM 2004 COROLLA 1.6 sol için sorularım var
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2010, 23:36:02 »
vites dğiştirirken zaten düğmeye basılması gereken yerde düğmeye basmassanız geçmez düğmeye basmadan geçtiği yerlerdede düğmeye basmassanız hiç bir zararı yok bu düğme sadece şanzımanın zarar görmemesi için bir tedbirdir. benim daha önceki aracım otomatic carisma idi r den veya n den d ye alırken hiç düğmeye basmazdım ve o konuda hiç sorun yaşamadım

diğer sorular hakkındada aracı kullananlar yorum yaparsa daha sağlıklı olur ama vitesteki düğme konusunda dediğim gibi vitesin düğmeye basmadan geçtiği viteslere düğmeye basmanız gerekmez basmanızında zararı yoktur yararıda yoktur kafanıza göre takılabilirsiniz o konuda. :)

yanlız araç tam durmadan vitesi r veya p konumuna sakın almayın bu şanzımana ciddi hasarlar verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2010, 23:47:49 »
teşekkürler diğer arkadaşlardan da cevap bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2010, 00:25:33 »
yeni 2004 1.6 sol corolla otomatik aldım otomatik viteste yeniyim bu konu hakkında bir iki sorum olacak kullananlar cevaplarsa sevinirim.
1. otomatik viteste soldaki geçişlerde kullandığımz düğmeyi n den d ye veya r den n ve d ye alırken basmazsak ne olur.
2. camları açınca çok ses alıyor arabanın içi bu her arabada aynımı
3.ön konsolldan ses geliyor genelde olamaması lazım kaportacıya götürmemi tavsiye edermisinzi
4. hız sabitleyicisi taktırılıyormu bizimn araçlara tavsiye edermisiniz bi,ze kaça patlar
5.vitesteki SHİFT düğmesi ne işe yarıyor.
6.bagajın açılması kumandaya bağlanmazmı
7.kontak anahtarı torpido ve bagajı açmıyor bu normalmi
8.camları kaldırıp indirme otomatı taktıran varmı kaça maloluyor tavsiye edermisiniz
çok soru sordum farkındayım ama kullananlar bilir ümidiyle sordum cevaplarını bekliyorum

sorularınızın bazılarına cevabım :

1- arabam düz vites, bu sorunun cevabını bilmiyorum.
2- özellikle arka camlar açık olursa, çok gürültü oluyor.
3- ön konsolden aşırı ses gelmemesi lazım. Bozuk yollarda direksiyon milinden kaynaklanan bir sıkıntı olabilir.
4- hız sabitleyici takılıp - takılmayacağını bilmiyorum.
5- otomatik vites olduu için cevap yok
6- birkaç gün önce bagajla ilgili bir başlık açılmıştı burada.
7- kontak anahtarının yaklaşık yarısı girerek, torpidoyu açar kapatır. Bagaj açılmıyorsa, bagaj kapağındaki şifre karışmıştır. Anahtarcı probleminizi halleder.
8- camları otomatik kaldıran bir aparat aldım ama hala taktırmaya fırsatım olmadı.  http://www.hepsiburada.com/Liste/otomatik-cam-kaldirma-modulu-4-cam-341406/productDetails.aspx?categoryid=20024923&productid=otm341406

ayrıca yol bilgisayarı ile ilgili hazırladığım sunu için :

http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/2002-2007-corolla-yol-bilgisayari-kullanimi-~-sunu/
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2010, 17:44:27 »
başka kimse yok mu 2004 corollası olan...