Gönderen Konu: Hoşbulduk :) Bir sürü sorum var.  (Okunma sayısı 18587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Japoncuyuz çok şükür!!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Hoşbulduk :) Bir sürü sorum var.
« Yanıtla #20 : Ekim 27, 2010, 11:22:23 »
Kemal abi nerde :D ..

Bugra abi hayırlı olsun aracın . :) yorumları okurken hava yastığım var demişin yanlış anlamadıysam... O zaman abs de vardır sende . Ve xei special dir senin araç :) airbag varsa tabi

Mehmet kardeşim güzel şeyler söylüyorsun.. O zaman dediğin gibidir, çünkü airbag ve abs var :) Eee nedir special'in olayı? Abs+airbag mı? Başka bir fark var mı??

Bu arada şu elektrikli ayna işini halletmem lazım.. Elle uğraşamam onlarla ya :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 27, 2010, 11:22:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 27, 2010, 11:25:27 »
Mehmet kardeşim güzel şeyler söylüyorsun.. O zaman dediğin gibidir, çünkü airbag ve abs var :) Eee nedir special'in olayı? Abs+airbag mı? Başka bir fark var mı??

Bu arada şu elektrikli ayna işini halletmem lazım.. Elle uğraşamam onlarla ya :D
:) senin araba ya xei special yada sonradan abs airbag takılmış ama orjinaldir :) yani güzel harika . Senin araç xei özel üretim gibi birşey oluyor . Diğer xei araçlardan farkın var abs ve airbag :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 27, 2010, 11:26:54 »
öncelikle aramıza hoş geldiniz, sizden profil bilgilerinizi doldurmanızı rica edicem ilk olarak.

aracınız orjinal japon üretimi ise katalitik konvertörsüz 114 HP , adapazarı üretimi ise katalitik konvertörlü 105 HP

XL = 1.3 karbüratörlü motor 75HP , tüm camlar manuel, siyah ön ve arka tamponlar , 2 kollu direksiyon simidi, desensiz kumaş koltuklar

XLI = 1.6 enjeksiyonlu motor , tüm camlar manuel, siyah ön ve arka tamponlar , 2 kollu direksiyon simidi, desensiz kumaş koltuklar

XE = 1.3 karbüratörlü motor 75HP , ön iki cam otomatik, gövde rengi ön ve arka tamponlar , Philips marka tuş takımı çıkarılabilir radyo teyip + 4 hoperlör, 3 kollu direksiyon simidi, örgü desenli kumaş koltuklar

XEI
= 1.6 enjeksiyonlu motor , ön iki cam otomatik, gövde rengi ön ve arka tamponlar , Philips marka tuş takımı çıkarılabilir radyo teyip + 4 hoperlör, 3 kollu direksiyon simidi, örgü desenli kumaş koltuklar

GLI = 1.6 enjeksiyonlu motor , 4 cam otomatik, gövde rengi ön ve arka tamponlar cam kenarlarında nikelaj çıtalar , Philips marka tuş takımı çıkarılabilir radyo teyip (bir üst model) + 4 hoperlör, 3 kollu direksiyon simidi, yatay desenli kumaş koltuklar

GLI Special = 1.6 enjeksiyonlu motor , 4 cam otomatik, gövde rengi ön ve arka tamponlar cam kenarlarında nikelaj çıtalar , Philips marka tuş takımı çıkarılabilir radyo teyip (bir üst model) + 4 hoperlör, 4 kollu direksiyon simidi, Sürücü tarafı hava yastığı , Klima ,yatay desenli boyun destekli kadife koltuklar

Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin ;) AE101 i satalı 5 yıl oldu unutmuş olabilirim bağzı özellikleri :D

mesut abi xei special i unutmuşuz bak :) bende şimdi hatırladım .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ekim 27, 2010, 11:37:44 »
:) senin araba ya xei special yada sonradan abs airbag takılmış ama orjinaldir :) yani güzel harika . Senin araç xei özel üretim gibi birşey oluyor . Diğer xei araçlardan farkın var abs ve airbag :)

Vallahi bugün iyi haberler aldım :) Sevindim.. // Akşam çıkıp bir de performans testi yapmak lazım. Benim önceki aracım yere çok yakın ve spor bir araç olduğu için bu mutlaka değişik gelecek, alışmak lazım. Benzin durumunu bi kontrol etmek lazım. Bi debriyaja falan bakmak lazım.. İş çok yani anlayacağınız.. // Sürüş için önerileriniz ya da bilgi vereceğiniz şeyler var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 27, 2010, 11:40:05 »
peki arka camda fren ışığı varmı buğra kardeş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Ekim 27, 2010, 11:41:31 »
peki arka camda fren ışığı varmı buğra kardeş?
Dikkat etmedim.. İş yerindeyim ancak akşam çıkışta bakabilirim. Varsa ne oluyor? Yoksa ne oluyor? :) O da başka bir versiyon ayrımı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 27, 2010, 12:09:35 »
speciallerde var o...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ekim 27, 2010, 12:57:54 »
speciallerde var o...
Anladım.. Akşam bakayım yarın yazarım onu da..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #28 : Ekim 27, 2010, 13:04:48 »
Hoşbulduk, 13.000-13.500'e geldi. Çok deme gözünü seveyim :)
Bu cümleyi niye kurdunuz ? :)

Çevrenizdeki herkes, o yaşdaki arabaya o para verilir mi.. falan mı dediler.. :)

Ek olarak eski aracınız neydi ? Corolla'nın kalkış-ara hızlanma-son hız konusunda sizi tatmin edeceğini düşünüyorum..

Hakkı Abi, 98'lerde arka camdaki fren lambası standart değilmiydi yahu ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ekim 27, 2010, 13:11:05 »
Bu cümleyi niye kurdunuz ? :)

Çevrenizdeki herkes, o yaşdaki arabaya o para verilir mi.. falan mı dediler.. :)

Ek olarak eski aracınız neydi ? Corolla'nın kalkış-ara hızlanma-son hız konusunda sizi tatmin edeceğini düşünüyorum..

Aynen öyle dediler.. Dahası elinde kalır dediler.. Ama burnumun dikine gittim. Sonuçta Toyota bu yahu.. :) Sattığım araba Honda Civic HB 95 Si (135 beygir vers.) idi... // Umarım memnun kalacağım bu araçtan da.. Japon yaparsa kötüsünü yapmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ekim 27, 2010, 13:22:27 »
Elinizde kalmaz korkmayın.. Pazara çıkardığınız gün satılır.

Genelde benim çevremde de efsane kasa alan herkese diyorlar o lafı.

Performansla ilgili az önce yazdıklarımı geri alıyorum. Si'ın performansını ararsınız yani :)

Ben küçükken bi Civic SI, sonrasında onu satıp Civic Vti sahibi olmayı istemiş biriyimdir. :)

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ekim 27, 2010, 13:30:10 »
Elinizde kalmaz korkmayın.. Pazara çıkardığınız gün satılır.

Genelde benim çevremde de efsane kasa alan herkese diyorlar o lafı.

Performansla ilgili az önce yazdıklarımı geri alıyorum. Si'ın performansını ararsınız yani :)

Ben küçükken bi Civic SI, sonrasında onu satıp Civic Vti sahibi olmayı istemiş biriyimdir. :)

Elimde kalcağını hiç düşünmedim ben de.. Sadece fiyat nasıl diye öğrenmek istedim. Baktım etrafa aracın durumuna göre iyi bile sayılır bir fiyata almışım. O yüzden gönlüm daha rahat şimd. :)

Dediğim gibi, akşam bir çıkayım dışarı, tüm hislerimi paylaşacağım burada herkesle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 27, 2010, 13:31:55 »
[/quote]

değil kardeş,gli speciali gli den ayıran 4 farktan birisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 27, 2010, 16:47:28 »
Buğra abi öncelikle yeni aracın hayırlı olsun ;)
araban yerli üretim
114 beygir  Gerçekten çok iyi bir fiyata almışsın lpg var mı?

Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #34 : Ekim 27, 2010, 18:03:14 »
77 rakamı beygir değil hp cinsinden yazılmıştır...beygir cinsinden hesaplamak için 77 rakamını 1.4 ile çarpmanız gerekir...

Aracın kaputunu açtığınızda sileceklerin alttarafında motor şase nosunun felan yazıldığı bir levha vardır...orda toyotasa yazıyorsa yerli üretim , japonca yazıyorsa japon üretimdir... yada ön sağ ve sol çamurlukta küçük sinyaller varsa yerli üretim demektir...ordanda anlayabilirsiniz...  Bu arada aracınız hayırlı olsun...
bu nasıl bı hesap anlamadım.77 hp bıldıgımız 77 Hourse Power yanı beygır gucu deılmı.1,4 le carpıoz bıde :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ekim 27, 2010, 18:05:38 »
Yazım hatası olmuş.

1 kW = 1.34 HP
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ekim 28, 2010, 07:03:54 »
Buğra abi öncelikle yeni aracın hayırlı olsun ;)
araban yerli üretim
114 beygir  Gerçekten çok iyi bir fiyata almışsın lpg var mı?

Teşekkür ederim.. Bu arada LPG yok kardeşim.. Ben esasen fazla haz almam lpg'den :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ekim 28, 2010, 07:13:35 »
Verdiğiniz bilgilere istinaden aracımı inceledim ve anlatıyorum;

*Aracım yerli üretim, hem Toyotasa yazısını gördüm hem de şu tampondaki sinyalleri :)
*Arka camda fren lambası var.
*Direksiyonum 4 bağlantılı.
*Airbag var.
*Arka camları manual, ön iki cam otomatik.
*Döşemeleri hafif çizgili gri tek desen
*1.6 enjeksiyonlu ve klimalı olduğunu da söylemiştim.

-

Sürüşten de bahsedeyim biraz;

Eski aracıma göre yerden yüksek, konforu daha güzel, hızlanmayı daha fazla hissediyorum ama yüksek hızda civic'den daha güvensiz gibi geldi bana. Vites aralıkları daha uzun, bu bence iyi bir şey. Pedalların kavrayışı biraz daha değişik geldi, sert hareketler yapıyorum :) . Yan aynalar daha büyük olsa süper olurmuş.

Sonuç; Dün itibariyle aracımın rahatı, yol tutuşu, hızlanması iç mekan konforu benden kesinlikle geçer not aldı. Kalan kısmı da asla sorun olarak görülmez. Alışacağız..
-
Hepinize bütün ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkür ederim.. Vereceğiniz diğer bilgileri de bekliyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 28, 2010, 07:28:59 »
Arabaların vezırıne sahıpsın (glı olsa sahı dıyecektım :) ) cok fazla soyleyebılecek soz yok.
10 yıldır ben keyfını suruyorum ama 3 kollu dıreksıyonu olanından :D
Toyotanız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesın.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 28, 2010, 09:02:50 »
Verdiğiniz bilgilere istinaden aracımı inceledim ve anlatıyorum;

*Aracım yerli üretim, hem Toyotasa yazısını gördüm hem de şu tampondaki sinyalleri :)
*Arka camda fren lambası var.
*Direksiyonum 4 bağlantılı.
*Airbag var.
*Arka camları manual, ön iki cam otomatik.
*Döşemeleri hafif çizgili gri tek desen
*1.6 enjeksiyonlu ve klimalı olduğunu da söylemiştim.

-

Sürüşten de bahsedeyim biraz;

Eski aracıma göre yerden yüksek, konforu daha güzel, hızlanmayı daha fazla hissediyorum ama yüksek hızda civic'den daha güvensiz gibi geldi bana. Vites aralıkları daha uzun, bu bence iyi bir şey. Pedalların kavrayışı biraz daha değişik geldi, sert hareketler yapıyorum :) . Yan aynalar daha büyük olsa süper olurmuş.

Sonuç; Dün itibariyle aracımın rahatı, yol tutuşu, hızlanması iç mekan konforu benden kesinlikle geçer not aldı. Kalan kısmı da asla sorun olarak görülmez. Alışacağız..
-
Hepinize bütün ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkür ederim.. Vereceğiniz diğer bilgileri de bekliyorum :D

ilginç!
kardeş senin arac simdi hem xei,hemde direksiyon 4 kollumu yani?
e arka cam fren lambası da var diyosun,klima varmıydı peki?
eğer klima da varsa senin xei special oluyo fakat benim bildiğim specialde 4 cam otomatik...