Gönderen Konu: Auris Yay Hk.  (Okunma sayısı 5662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris Yay Hk.
« : Ekim 26, 2010, 22:59:18 »
Merhaba arkadaşlar,
Benim aurise (namıdiğer takırtukuris :)) yay takmak istiyorum. Servisteki orjinal yay fiyatları 600 TL. İnternette bazı sitelerde eibach yaylar 350-400 TL arası. Doğal olarak insanın orjinali alası gelmiyor ama bu yaylarda da  uyum sorunu vs. yaşarmıyım bilemiyorum. Taktıran ya da bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

örnek olarak bir yay:
http://urun.gittigidiyor.com/TOYOTA-AURIS-EIBACH-HELEZON-SPOR-YAY-SETI_W0QQidZZ13749113

Toyota Club Türkiye

Auris Yay Hk.
« : Ekim 26, 2010, 22:59:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Yay Hk.
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2010, 23:27:16 »
yaylarda bir uyum sorunu yaşayacagınızı sanmıyorum sonucta serviste bunun gibi bir marka kullanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2010, 14:06:34 »
selam  Gökmen

Bende 2010 model auris var aracımı almadan serviste orjinal taktırdığım helezon yaylarını yaklaşık 3 ay kullandım fakat işe gidişte kullandığım yollar uygun olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım istersen sana 350 tl'ye satabilirim.

saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2010, 21:19:24 »
ŞÜkrü Bey merhaba,

Yaylarla ilgili yaşadığınız bir sıkıntı var mıydı? uyum, ses yapma vs. gibi. Yoksa tek sorun alçalması nedeniyle sürtme miydi?
Yaylarda eğer bir sıkıntı yoksa düşünebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2010, 22:33:37 »
abicim en iyi marka H&R yada eibach dır başka markalar dırıvırı. eibachın 3.5 cmlik yayını alın konforu en az etkileyen ve ömürlük kalitesi olan bir yaydır. takan usta takozlarını v.s güzelce takar, rot balansıda adam gibi yaparsa sorunsuz binersiniz
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2010, 22:35:48 »
haa bu arada orj yay taraftarı pek değilim.  bir çok tanıdığım en basit örnek olarak VW aracına orj ABT yay takıp söven, sonra eibach marka takıp çok şükür diyenler çok :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2010, 22:41:30 »
ben voglant kullanıorum 3.5 cm arkadaş dırıvırı demiş ama ben memnunum şuan..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2010, 23:08:11 »
mert bey şuan diyorsunuz. her parça anlık iyidir :D ben bu kelimeyi derken kanıtlı şeylerle, en basiti kaza yada belirli testlere(km testine) göre söylemiştim. Tabi voglant size göre iyi bana göre değil. ama sorunsuz kullanıyorsanız ne mutlu size :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2010, 23:10:48 »
Ben eibach ın iyi oldugundan eminim, ama uyum konusunda teraddütüm var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2010, 23:26:21 »
gökmen bey asla aklınızda soru işareti kalmasın. bunlar büyük firma. uyumsuz aykırı birşeyi asla ve asla fabrika patentli üretmez. Mesut Akın abi bana zaten toyota eibachla anlaşmalı servisten getirttiğin eibach demişti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2010, 23:41:01 »
mert bey şuan diyorsunuz. her parça anlık iyidir :D ben bu kelimeyi derken kanıtlı şeylerle, en basiti kaza yada belirli testlere(km testine) göre söylemiştim. Tabi voglant size göre iyi bana göre değil. ama sorunsuz kullanıyorsanız ne mutlu size :)
aynen öyle ama anlık iyi olayı enteresan..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2010, 14:25:40 »
Gaye dost uğruna ölmek değil,
Uğruna ölünecek dostu bulmaktır!..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2010, 13:49:42 »
Gökmen Bey;
Yaylarla ilgili olarak yaşadığım tek sorun aracımın alçaltılması sonucu sürtmelerdi (Kullanmakta olduğum güzargahta malesef uzun zamandır çevre düzenlemesi yapıldığından çukurlar rahatsızlık vermekte) montajını bursada toyota servisinde yaptılar ses veya benzere herhangi bir sorun bulunmamakta idi.
Gsm :0533 348 93 53

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 09, 2010, 14:00:11 »

Mustafa Vogland iyi bir markadır bilmeden işkemebeden sallama derim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2010, 11:51:12 »
h&R ve Vogtland yaylar 3,5 cm.lik yay üretiyor auris için. Eibach ise 3,0 cm.lik yay üretiyor. Toyota plazada satılan trd motorsports yayları da Eibach firması üretiyor. onlar da 3,0 cm.lik yay.

konfor vs. olayına gelince de aracın sadece helezon yaylarını değiştiriyorsunuz. komple amortisör sistemini değiştirmiyorsunuz. yayların dışında amortisörleri de değiştirirseniz o zaman performans konfor vs. gibi şeylerde değişiklik olacaktır. yaylar aracı düşürür. ve virajdaki aracın arkasını atması olayını biraz daha aza indirir. ama tamamen atmaz diye bir şey yok. sonuçta sadece yay değiştiriyorsunuz. :) komple amortisör sistemi, tekerler jant boyutları viraja girme açısı vs. bunların hepsi önemlidir aracın yol tutuşu için. daha saymadağımız biton faktör hariç.

arkadaşım da 3,5'luk H&R var. benim aracımda ise 3'lük Eibach var. ama iki araçta da en ufak fark yok. ya da biz fark edemiyoruz. karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2010, 18:06:14 »
Mustafa Vogland iyi bir markadır bilmeden işkemebeden sallama derim ;)
yok abi est :) bir bilgiden emin değilsek hiç paylaşmamak en iyisidir bence. ama bana bunu diyen kişide yıllardır süspansiyon işiyle uğraşan kişilerdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2010, 18:43:55 »
yok abi est :) bir bilgiden emin değilsek hiç paylaşmamak en iyisidir bence. ama bana bunu diyen kişide yıllardır süspansiyon işiyle uğraşan kişilerdi :)

Mustafa cevabın için sağol öncelikle, ama Voglant'ta bilinen dünyaca ünlü bi firmadır , şimdi o bahsettiğin şahıs Voglant firmasından daha büyük ve bilgili olamaz sanırım :) dünya bu markayı kabul etmiş demekki var bişey :)