Gönderen Konu: corolla 1.4 dizel, yokuşta kalkarken araç bayılıyor hatta bazen stop ediyor  (Okunma sayısı 8779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
5 sene dizel fiat punto kullandım. kedi gibi her yere tırmanır yokuş mokuş gık demezdi.
başta söyleyim dedim kimse bana yok gaza basamadın yok yokuşta kalkmasını bilmek lazım falan demesin, elli milyon defa yokuşta kalktım, yazın nerdeyese her hafta sonu uludağ yaparım yokuş mokuş bana sorun.

neyse soruna gelelim.
aracı düz vites, 1.4 dizel corolla yaptık. düz yolda ii fiyakamız var az biraz punto değil neticede, yokuşda durmazsan da sorun yok. gel gelelim bursa yokuşlarında icap etti durduk hadi kalkalım dedik orada film başlıyor. araba ölüyor, bayılıyor, gitmemek için elinden geleni yapıyor, çok zor toplarlıyor hatta azımsanamayacak sıklıkta da stop ediyor.

bi el atında yürütelim şunu yokuşta.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
dizel araç stop etmesi garip geldi bana ilk aklıma gelen debraj seti oldu acaba kaçırıyor olabilir mi?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Orhan bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

Sorununuza gelecek olursak benim aracımda 1.4 d-4d yalnız yokuşlarda gayet başarılı bir şekilde kalkıyor bence garantiniz devam edyorsa aracınızı yetkili bir servise gösteriniz.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
forum kurallarını yerine getireceğim.

aracı ilk sahibinden aldım. ilk servise götürdüğümde sorunu iletmedim. ikinci servise götürdüğümde ilettim. bu sorunun genel bir sorun olduğunu maalesef bu araçlarda olduğunu söyledi eleman. 23 tl daha verin de bilmem ne parçasını da değiştirelim belki faydası olur dediler, değişdirttim ama hiç bi şey farketmedi.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
forum kurallarını yerine getireceğim.

aracı ilk sahibinden aldım. ilk servise götürdüğümde sorunu iletmedim. ikinci servise götürdüğümde ilettim. bu sorunun genel bir sorun olduğunu maalesef bu araçlarda olduğunu söyledi eleman. 23 tl daha verin de bilmem ne parçasını da değiştirelim belki faydası olur dediler, değişdirttim ama hiç bi şey farketmedi.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
Öncelikle anlayışınız için teşekkürler.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır ama dediğim gibi aracınız dediğiniz gibi yokuşta sönecek kadar hantal kalıyorsa mutlaka bir sorunu vardır umarım tez zamanda sorununuz çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
dizellerin çoğu öyle yokuşlarda çok hantal oluyorlar ben bi kere söyledim de kimse inanmadı bana düşük devirlerde icraat sıfır. sorun olduğunu zannetmiyorum orjinali öyle bende ki dizel polo da öyleydi kamyon gibi bağırttırıpta kaldırıyordum yokuşta (1.4 TDI)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
D-4D motorumuzun turbosu 1800 devir dk civarında devreye girdiği için,yokuşta bu devir altında zorlanması çok normal.Serviste sadece rölantideki çalışma(750 den 900) devrini yükseltebiliyorlar diye biliyorum.Eksik veya yanlış varsa affola.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
Ben normalinde böyle birşey olduğunu düşünmüyorum. Araç bayılıyor stop edecek gibi oluyor derseniz anlarım. Arada bizlerinde başına geliyor(gaz vermeyi unutuyoruz vs.) Ama direk stop ediyorsa bence bir sorun vardır. Servis görevlisiyle beraber bir yokuşta test edin. Verin kullansın sorunu görsün. Eğer araç gerçekten stop ederse biraz yüklenin uğraşsınlar çözsünler.
2 yılı geçti dizel auris kullanıyorum. İlk zamanlarım hariç 1 kez stop etti, gece yağmurlu havada, klima açıkken. Onun dışında hiç anlattığınız gibi birşey yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ben normalinde böyle birşey olduğunu düşünmüyorum. Araç bayılıyor stop edecek gibi oluyor derseniz anlarım. Arada bizlerinde başına geliyor(gaz vermeyi unutuyoruz vs.) Ama direk stop ediyorsa bence bir sorun vardır. Servis görevlisiyle beraber bir yokuşta test edin. Verin kullansın sorunu görsün. Eğer araç gerçekten stop ederse biraz yüklenin uğraşsınlar çözsünler.
2 yılı geçti dizel auris kullanıyorum. İlk zamanlarım hariç 1 kez stop etti, gece yağmurlu havada, klima açıkken. Onun dışında hiç anlattığınız gibi birşey yaşamadım.
MAntıklı tabi ki görevli test ederse çok daha faydalı olabilir normalde bende de sönmüyordu stop etmiyordu yani ama çok bayılıyordu... Cidden sürekli stop ediyorsa farklı bir şeydir o bayılıp sönecek gibi olduğu doğru ama bazen yarım gaz çift debriyaj yaptığın zaman arkadan 2 duman atıp kalkıyor :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
  Motor devrini yokuşun eğimine göre 1.800-2.000 d/d. larda tutarak kalkış yapmayı deneyin.