Gönderen Konu: tez için yardım  (Okunma sayısı 4119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
tez için yardım
« : Ekim 26, 2010, 20:34:47 »
merhaba tct ailesi,

italyan dili ve edebiyatı son sınıftayım ve bitirme tezi yazmam gerekiyor fakat tez konusu bulmakta güçlük çekiyorum. bir kez daha güzel fikirlerinize ihtiyacım var. italya veya türkiye üzerine kültürel,sosyal,dinsel veya tarihsel bir konu olabilir.

örneğin; 1940 ve 1950 yılları arasında İtalya'da moda; dünyadaki masallar üzerine araştırma,türkiye'deki restoranlar üzerine araştırma...

bende üzerine araştırma yapabileceğim bir konu arıyorum. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

tez için yardım
« : Ekim 26, 2010, 20:34:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: tez için yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2010, 20:44:28 »
derya ödevin içeriğini biraz daha anlatır mısın?Kusura bakma kafam basmadı da :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2010, 21:13:17 »
derya ödevin içeriğini biraz daha anlatır mısın?Kusura bakma kafam basmadı da :)

edit :  Duygu

osman  kafan  yerinde değil  kardeş  yha :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2010, 21:15:19 »
edit :  Duygu

osman  kafan  yerinde değil  kardeş  yha :)

:D aha bak ismi bile karıştırıyorum ne şartlar altında cevap vermeye çalışıyorum siz düşünün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2010, 21:39:41 »
ödev genel bir konu sınırlama yok bir tarih konusu da olabilir eğlenceli bir konu da olabilir, masal gibi. konuyu önce başlık altında toplayacağım sonrada onu sınırlandıracağım. mesela moda genel bir konu ama ne üzerine bir moda(ayakkabı,elbise vb.) ya da hangi yılların modası gibi konularla daraltacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 21:43:44 »
vallahi bence italyan arabalarını ve meşhur ferrari ve lamborghini hikayesi olabilir. Daha eskilere gidip şuan gösterimde olan dizi spartacusu da yazabilirsin eğer oluyorsa tabi tez konusuna olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2010, 21:46:43 »
vallahi bence italyan arabalarını ve meşhur ferrari ve lamborghini hikayesi olabilir.

eheheh ,  araba  forumunda  böyle  cevap  çıkar :)

hadi  küçük bir   bilgi  verelim  Osman :)

La Jalpa era una autovettura sportiva del tipo targa, prodotta dalla Lamborghini dal 1981 al 1988.

Dopo che la Lamborghini fu rilevata dai fratelli Jean-Claude e Patrick Mimran, giunsero i capitali necessari per rinnovare la produzione, che venne posta sotto la direzione tecnica di Giulio Alfieri.

Il compito affidato alla "Jalpa" era quello di sostituire, seguendo il concetto tracciato dalla precedente "Silhouette", l'ormai datato modello "Urraco" del quale eredita la meccanica e il motore V-8 da 3.496 cc montato trasversalmente, con potenza di 255 cv (168 kW). La carrozzeria era stata disegnata da Bertone e veniva realizzata dalla Silver Car di Torino.

La velocità dichiarata dalla casa della vettura era di 234 km/h anche se furono rilevate velocità maggiori di questa, mentre il suo peso, completo di tutti i liquidi, era di 1.507 kg. In confronto alla più potente "Countach", la "Jalpa" era più semplice da gestire nel traffico cittadino a bassa velocità e dava al guidatore una visibilità migliore del mondo esterno. Di notte però erano presenti diversi riflessi che potevano distrarre.

Le prime "Jalpa" prodotte avevano le parti in plastica, i paraurti, le prese d'aria e la copertura del motore, di colore nero, mentre le luci posteriori erano rettangolari come sulla Silhouette. Nel 1984 le plastiche divennero del colore della carrozzeria e le luci posteriori furono sostituite con altre di forma rotonda. Nel 1988 le vendite calarono e la Chrysler Corporation, che l'anno precedente aveva acquisito la proprietà della Lamborghini, decise di interromperne la produzione.

La "Jalpa" ottenne un discreto successo commerciale, totalizzando 416 esemplari costruiti. Il nome della vettura, come per altre vetture della ditta, è quello di una famosa razza di tori da combattimento, in sintonia con la passione di Ferruccio Lamborghini per la corrida.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2010, 21:48:42 »
aklımızda araba fikrimizde araba tunç :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Herkesin Polisi kendi vicdanıdır.
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2010, 21:58:27 »
Aşagıdaki linklere bakıp incele belki İtalyan'ların bizden olduklarını inandırabilirisin.

http://www.maxicep.com/turk-ve-dunya-tarihi/italyanlar-turk-cikti-190315.html
http://www.hermetics.org/etruskler.html
Trafik kurallarına ceza yememek için değil saglıklı yaşamak ve yaşatmak için uyalım. Uymayanlarada örnek olalım.
  Ne oldu ise bize azar azar oldu. Cumamız Pazar oldu.
Zamanında sahip cıkılmayanlar, zaman gelir başkaların oyuncagı olur. Sonrada hatırlar hatırlar aglanacak halimize güleriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2010, 22:03:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2010, 22:13:44 »
Spor olsun. Spor başlığı altında da Futbol olsun. Onlarda meraklılar bizim gibi futbola. :lol:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Serie_A Başarılarıyla skandallarıyla tam bir malzeme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2010, 22:59:30 »
Yüzme,Atlama,Sutopu,Su balesi,Triatlon :) 8-)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2010, 23:06:35 »
Yüzme,Atlama,Sutopu,Su balesi,Triatlon :) 8-)
:kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2010, 23:15:38 »
Tanrının Kırbacı, Avrupa Hun Devleti İmparatoru Atilla italyayı neden fethetmedi nasıl? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2010, 23:29:01 »
eheheh ,  araba  forumunda  böyle  cevap  çıkar :)

hadi  küçük bir   bilgi  verelim  Osman :)

La Jalpa era una autovettura sportiva del tipo targa, prodotta dalla Lamborghini dal 1981 al 1988.

Dopo che la Lamborghini fu rilevata dai fratelli Jean-Claude e Patrick Mimran, giunsero i capitali necessari per rinnovare la produzione, che venne posta sotto la direzione tecnica di Giulio Alfieri.

Il compito affidato alla "Jalpa" era quello di sostituire, seguendo il concetto tracciato dalla precedente "Silhouette", l'ormai datato modello "Urraco" del quale eredita la meccanica e il motore V-8 da 3.496 cc montato trasversalmente, con potenza di 255 cv (168 kW). La carrozzeria era stata disegnata da Bertone e veniva realizzata dalla Silver Car di Torino.

La velocità dichiarata dalla casa della vettura era di 234 km/h anche se furono rilevate velocità maggiori di questa, mentre il suo peso, completo di tutti i liquidi, era di 1.507 kg. In confronto alla più potente "Countach", la "Jalpa" era più semplice da gestire nel traffico cittadino a bassa velocità e dava al guidatore una visibilità migliore del mondo esterno. Di notte però erano presenti diversi riflessi che potevano distrarre.

Le prime "Jalpa" prodotte avevano le parti in plastica, i paraurti, le prese d'aria e la copertura del motore, di colore nero, mentre le luci posteriori erano rettangolari come sulla Silhouette. Nel 1984 le plastiche divennero del colore della carrozzeria e le luci posteriori furono sostituite con altre di forma rotonda. Nel 1988 le vendite calarono e la Chrysler Corporation, che l'anno precedente aveva acquisito la proprietà della Lamborghini, decise di interromperne la produzione.

La "Jalpa" ottenne un discreto successo commerciale, totalizzando 416 esemplari costruiti. Il nome della vettura, come per altre vetture della ditta, è quello di una famosa razza di tori da combattimento, in sintonia con la passione di Ferruccio Lamborghini per la corrida.

tebrik ederim, yardım diye ben buna derim. fikirle beraber bir de bilgi ;)

konu arabalar olunca akan sular duruyo tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2010, 00:33:27 »
Duygu bana güvenme onu demek için yazdım mesajı. :D
İtalyancam süperdir aslında ama bu kadar basit konular hafif kaldığı için uğraşmıyorum :D
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 27, 2010, 00:44:15 »
İtalyancam süperdir aslında ama bu kadar basit konular hafif kaldığı için uğraşmıyorum :D

Tabi kiii.. Hazım abide inanılmaz bir italyanca var, ben şahitim.. Hatta son konuşmasını aynen yazıyorum buraya, biz tct gençlerine seslenmişti..

Luca Toonii, Dell pieeeero, gattusoo, pirloo ..

:D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 27, 2010, 01:03:02 »
  İtalya deyince akla ilk Tasarım geliyor bence. Tabi daha önce de söylediğim Cose Nostre'de derin bir araştırma konusu olabilir. Diğer yandan hem İtalya, hemde Türkiye'yi bir arada içine alan ve ikisi içinde en karakteristik şey bence Akdeniz'e has kişiliklerdir. Bu kişilikler içeceklerden oyunlara, yemeklerden eğlencelere ve hatta işe kadar yansımıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2010, 09:11:18 »

aynen benimde öyle biz Hazım Beyle bir araya geldiğimizde daima italyanca konuşuruz...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2010, 14:50:01 »
:kötü:

neresi kötü acaba sadece bir öneri seçicek olan duygu abla :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)