Gönderen Konu: selam arkadaşlar 2002 corolla aldım vvti ama çekişi düşük... yardım  (Okunma sayısı 2487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
selam  arkaşlar iki hafta önce 2002 corolla aldım. ustaya götürdük depriyej iyi denildi. ama bana aracın çekişi düşük geldi, örneğin düz yolda araca 140 kms yapabiiyor o da motor bağırıyor resmen. daha önce vw ile 120kms cıktığım yokuşu şimdi 80 kms ile cıkabiliyorum. ustaya tekrar götürdüm depriyes setin orjinal olmadığı icin olabilir değiştirmemiz gerek diyor. ama depriyeji aşağıdan kavrıyor. neden olabilir acaba

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
depriyeji aşağıda olması kötü.Hele düz yolda140 kms yapması felaket.Ama sen depriyejine bir baktır bucileri eskidir nebilem biraz arabayı hor kullanmışlardır aşırı zorlamışlardır oda dayanamamış artik depriyaj bitmiştir.Herşey olabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Adem bey forum kuralları gereği tanışma bölümünde kendinizi tanıtmalı ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür edildi
HOCAM HAVA AKIŞ SENSÖRÜNÜZ ARIZA YAPMIŞ YA DA KİRLENMİŞ OLABİLİR. KONTROL EDİN..
2002 1.6 COROLLA TERRA VVT-I AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
HOCAM HAVA AKIŞ SENSÖRÜNÜZ ARIZA YAPMIŞ YA DA KİRLENMİŞ OLABİLİR. KONTROL EDİN..

Ali Bey forum kuralları gereği lütfen küçük harf kullanalım !!! diyerek uyarayım öncelikle.

Evet Hava akış sensörü aşırı kirlenmiş olabilir dediğiniz gibi katılıyorum.

Bu sensör kontak spreylerle itinalı bir şekilde temizlenmeli, pahalı bir parça olduğu unutulmamalı.
Bunun haricinde, ateşleme sistemi gözden geçirilmeli, aracı tutabilecek unsurlardan örneğin fren balataları mesela sıkıyor olabilirmi ? gibi kontrolleri yapılmalı, Usta direk debriyaja atmış suçu ama kaçırma testi yapıldımı ki acaba bu kadar farketmez çünkü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
  • Kan Grubu: A-
enjektör temizliği yaptırın birde öyle deneyin. bendede2001 1.4 vvt
ı var ustam birde enjektörleri temizlersek tam olacak dedi bende temizlettirdim. onun ayrı bir makinesi var aracı bir mak. bağladı benzin hortomunu çıkartıp bağlı olan mak. deposundan gelen hortuma taktı araç mak. gelen karışımlı yakıt ile 45 dk. gibi bir zaman çalıştı inanın motorun sesi bile kesildi araç kedi gibi oldu. aracımın debriyaj balatası bitik olmasına rağmen farkedilir derecede çekişde artma oldu. temizlemede 60tl aldı ama deydi.
bir deneyin aracta baska bir sıkıntı yoksa faydasını görürsünüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
  • Kan Grubu: A-
ayrıca ben aracım 2001 1.4 vvt-ı  deb. balatasıbitik olmasına rağmen 5 vites 5600 devirde 190 rahat gördüm. sizin araç kaç motor 1.4 mü 1.6 mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
!!! Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım, uymayanları kötü örnek olanları uyaralım !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Şu kedi aracı kedi gibi olan abinin yaptırdığını bende babama söylemeyi düşünüyorum bişi cleandi ama neydi bilmiyorum :D baya iyi oluyormuş galiba özellikle 2 sene önceki egzos emisyonuyla bu seferki emisyon arasında artış olduğunu duyunca aklıma girdi iyice acaba düşürürmüki?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Kimin çekişi düşük  :-\ :-\ :-\
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Türkçe katledilmiş resmen..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Kimin çekişi düşük  :-\ :-\ :-\

bizimkinin değil sadece emisyona olumlu yansırmı diye merak içersindeyim :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Adem Bey en son 26 Ekimde uğramış sanırım aracının ilk ustaya götürdüğünde depriyejine baktırmış sorun çıkmamış :D, sonra tekrar ustaya gitmiş orjinal depriyes seti olmadığı için olabilir demiş :D Bence debriyejle ilgilendiği için şuan bize cevap veremiyor çünkü aşağıdan kavramada var :D bugün 11 kasım yav :D