Gönderen Konu: 35.000 Kmde Debriyaj seti bitermi????  (Okunma sayısı 4935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 35.000 Kmde Debriyaj seti bitermi????
« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 19:26:32 »
    Arkadaşlar debriyaj konusunda benimde bir sorum olacak, cevap yazan arkadaşlara teşekür ederim.
    Bende 2001 Toyata corolla 1.4 vvt.i Terra var, aracı ikinci el aldım. ilk aracım ve işin acemisiyim, debriyaj yukarı kavrıyor kimine göre bu durum debreyaj balatasının bittiğinin göstergesi, kimine göre toyata araclarda debriyaj ortada kavrar diyorlar, diğer araçlarda debriyaj bittikce daha aşagıda kavrar diyorlar.

Kafam karıştı benim araçdaki durum bir hatamı yoksa toyatalarda gercekden debreyajın yukarıda kavraması normal bir durummudur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 19:26:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ekim 30, 2010, 20:50:22 »
Merhabalar değerli toyotacı arkadaşlarım...

Bugün sanayide bir kaç ustaya daha gösterdim debriyaj yukarıda kavrıyor ama kaçırma yok dediler. Toyota larda olabiliyor bir kaç kişi daha aynı sorunla geldiler dedi.

Servisten debriyaj setini sordum 440 lira dediler. Bakalım şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum bakalım ne zaman kaçırmaya başlar araba çekişten düşer o zaman bakarız.

hepinize saygı ve selamlar  kazasız belasız günler dilerim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Ekim 30, 2010, 21:42:04 »
Merhabalar arkadaşlar kafam çok karıştı düşüncelerinizi almak istedim.

Şimdi aracımdan bahsedeyim 2005 sol corolla - 35.000 km de - debriyaj yukarıda kavrıyor ve kaçırıyor
Değirmendere de Erbay Oto adlı bir usta var ona gösterdim adam mümkün değil bu kilometrede debriyaj bitmemeli dedi.
Kesin kilometresi ile oynanmıştır yada istanbul arabasıdır dedi. Oysa aracı aldığım ilk sahibi iş arkadaşımdı tanıdık bildik dediğimiz türden.

Evet arkadaşlar sizin bu konuda diyeceklerinizi merak ediyorum olabilirmi 35.000 kmde debriyaj balatasının bitmesi

olabilirmi kısmı fazla olmuş ancak olmuş zaten maalesef...1. sahibi arkadaşınız ise ve size teminat verip almış iseniz aracın üretiminde meydana gelen bir kalite kayması olmuş olabilir...ya da sizden saklanan bişey vardır...neysede yeni bir orjinal set olayı çözer bence.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2010, 00:48:56 »
Toyota nın çogu modelinde debriyaj yukarda  kavrıyor diye yazmaktan bıktım.Benim aracım 72 binde yukarda kavrıyor hiç altta kavramadı debriyajdada bir sorun  yok..35 binde debriyajın kaçırdıgı kanısına yukarda kavrıyor diye vardıysanız yanılıyoorsunuz.
2011 d4d Corolla