Gönderen Konu: Baskı Balata Sıkıntısı Nasıl Anlaşılır Kaç Para Gider  (Okunma sayısı 29851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
Aracım rutin bakımlar dışındaki ilk masrafını açtı. Geçen hafta gaza yüklendiğimde arabanın devrinin anormal biçimde arttığını ama aracın ivmelenmediğini görünce servisten randevu aldım benim baskı balata bitti diye. Gitmeden öncede yokuş yukarı ani gaza basma deneyleri, el freni çekil haldeyken aracı kaldırmaya çalışma ve bunun sonucunda aracın stop etmeden duman çıkartması deneyi gibi vs. deneyleri yapıp aracın baskı balatasında sıkıntı olduğu konusunda kendimi iyice inandırıp servisten randevu aldım. Gittim servise söktüler aracı bir baktılar prinzintek keçesi yağ kaçırıyormuş balata yağı iyice emmiş bu yüzden araç anormal davranıyormuş. bu keçeyi, baskı balata , şanzıman keçesi, şanzıman yağı, servisin işçiliği, ön fren balataları derken bize 875 tl ceza kestiler. Birde yüzde 20 servis indirimi var bu fiyatta. İndirim günleriymiş.
2005 Verso 1.6 Elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
Ynt: Baskı Balata Sıkıntısı Nasıl Anlaşılır Kaç Para Gider
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2010, 10:17:08 »
merak edenler için üzerinden valeo baskı balata çıktı. Fabrikada bunu takıyorlarmış. Şimdi ise aisin marka taktılar artık toyota bunu gönderiyormuş.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2010, 10:28:32 »
  Geçmiş olsun, uzun süre sorun çıkarmaz artık bu parçalar bence. Servis garantiside ayrı bir güzellik bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2010, 10:35:50 »
evet servis garantisi güzel biraz dışarıya göre pahalı oluyor ama şanzımanı dağıtıp tekrar toplayacak usta bizim buralarda zor bulunur. Toplasada tekrar sıkıntı çıkarır taktığı parça orjinalmiydi yan sanayimiydi derken baya kafam ağrıyacaktı. Ben rezil olacağıma param rezil olsun dedim ne  yapalım.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2010, 10:43:47 »
Hüseyin bey geçmiş olsun, Pendik Dumankaya bana yıllar önce araba daha 40 000 de iken balatan bitiyor değişelim dediler, bende kalsın dedim fiyatı duyunca aracım şuan 120 000 de ve hala orjinal baskı balatası üzerinde hiç sökülmedi :D

neyse asıl konuya dönelim bende servisi aradım balataya 512 TL işçiliğede 450 TL dediler yuhh dolandırıcılık bu ya, Valeo marka baskı balata dışarda 140TL , Aisan ise 210 TL, işçilik olarakta 100 TL alıyorlar,

izmitte özel bir serviste sordum valeo baskı balata ile işçilik 275TL dediler valla servise yediremem okadar para, sizede geçmiş olsun tekrardan, çok para kaptırmışsınız ya üzüldüm :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2010, 10:59:37 »
allahtan yüzde 20 indirim vardı birde servisteki arkadaş yardımcı oldu ön fren balatalarını çıkarsak 725 tl'ye çıkmış oldu baskı balata ancak esas sorun baskı balata bitmesi değildi giris mili  prizdirek mili yağ keçesi kaçırıyormuş benim onun değişmesi için şanzımanı komple dağıttılar normalde onunda işçiliği 400 tl civarı yani indirim ve servisteki arkadaş yardımcı olmasaydı 1600 tl'ye yakın bir fiyat ödemem gerecekti
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2010, 11:53:55 »
Burada valeo 120 tl aisan 180 tl  Hüseyin abi . Ama aisin Japon değil mi normalde bu takılı olması gerekmiyor mu ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2010, 01:13:29 »
Burada valeo 120 tl aisan 180 tl  Hüseyin abi . Ama aisin Japon değil mi normalde bu takılı olması gerekmiyor mu ?
ingiltere montajıya arabalar onu bulmuşlar onu takmışlar :)
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2010, 12:37:34 »
140 bin bakım ve chek up için gitmiştim. Bunun yanında debriyaj balatası başka arabalara göre sert geliyordu. Sürpriz... Baskı balata değişecek. Akü değişecek.
Maliyet
Baskı balata    700 TL
Akü               130 TL
140 bin bakım  230 TL
TOPLAM        1063 TL cik.
Ardından her zamanki gibi özel srvis mi yetkili servismi araştırması daha doğrusu kendini rahatlatmak için araştırma ve yetkili serviste değiştirdim.
Sonuç:Kalkışlar ve yol tutuş daha iyi. Devir hızlı yükselmiyor. Hayırlısı olsun.
Peki fiyat nasıl sizce?..
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2010, 12:55:36 »
Babama aldıgımız 2005 avensisi 4 5 vitesteyken ses geliyordu ..Servis sadece sanzumanı sökmeye %20 indirimle beraber en son 750 tl istedi.Daha gidekcek parçalar hariç..Babama serviste yaptır dışarda ugraşma dedim oda yok ben dışardada iyi ustam var dedi gitti..
Şanzımanın bilya varmış o dağılmış servisten alındı araç 120 bindeydi aisin baskı balata 190 tl de dahil sanzumanın söküp takılması baskı balata nın değişmesi sanzuman yagı derken 550 tl ye bitirdi.Şimdi servis de olsa sanzuman sökülmesi 750+ bilye +baskı balata en az  450 işçiligi 400 sanzuman yagı 15 tl olsa 1600 liraya yakın bir fiyat cıkıyordu.
Ancak servisteki ustanın iyi oldugunu kimse söyleyemez daha çocuklar söküyor yeni işe girmiş.Formenler çok karısmıyor talimat veriyor arıza büyük ise belki mecburen.
Kendi başıma gelenden biliyorum sağ arka tekerleğin el fren balatası kırılmış(nasıl kırılmışsa:)balata nın içindeki demir diske sürtüyor buda hafif viyaklama yapıyor.Servise bir gittim 600 tl fiyat cıkardılar yok arka balata el freni balatası pimi ve süpriz 2 disk diye listeyi elime verdi yedek parçaya git dedi.
Sağ arka diskin içinde çok hafif bir  metal sürtmesinden dolayı iz var sol disk tertemizdi.Formeni tanıyordum abi ne olacak dedim yaptırmıyorum toplasınlar dedim.Formen çocuga diskin içinni zımparla iyice temizle dedi elfren balatası arka fren balatası işçilik derken 200 tl ödedim çıktım.(Adam değişmemesi gerken diskin 2 sini birden değişiyor sadece içerde hafif bir sürtme izi var diye)
Çogu kez servislerde anlamsız parça değişiklikleri yapılıyor.İyi bir ustan varsa orjinal parça kullanarak  çok ucuza mal edebilirsin.İşçilik çok fazla adamlar balata söküp takmaya 50 tl alıyor bundada ön ler ayrı arkalar ayrı.Serviste balata değiştirseniz sadece 100 tl işçilik ödüyorsunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2010, 13:28:15 »
Tuncay hep söylüyorum servisler sadece iteliyor okadar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2010, 00:50:21 »
evet japon atasözü ................. şemsiye açılmaz....
Babam çıkan balata valeo dedi.Bende aisin al dedim 60 lira fark ver dedi.Ben ısrar ettim  aısın diye ama almamıstır kesin .bana aisin aldım desede inanmadım 60 tl farkı vermez.Forumda birkaç kişi daha valeo demişti.Ancak servistede gördüm aisin  takıyorlar ....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2010, 08:53:49 »
 hüseyin servis pahalıdır ama hiç yoksa için  rahat şimdi
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2010, 09:33:11 »
Valeo baskı balata ve güzel bir işçilik orjinalliği aratmaz. Güvendiğim bir markadır, iyide bir ustam var sorumluluk sahibi... Ve eminim fiyat almadım ama en fazla 3'te 1 fiyata bu işlem bitmiş olurdu. Aracım şuan 127000 km'de orjinal baskı balata üzerinde halen ve halen ihtiyaç yok 2000 model. :)