Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 09, 2025, 13:21:54
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
çıkamadım senle bu yola,,toyota
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: çıkamadım senle bu yola,,toyota (Okunma sayısı 1158 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
«
:
Ekim 24, 2010, 21:14:17 »
Arkadaslar bu sabah yeğenimi terminale goturmek otobusune yetıstırmek ıcın evden cıktım aracımı 4 gundur kullanmıyordum.aracıma bındım kontagı cevırdım oda ne arac calısmıo marş basmıyor.neyse defalarca denemeye ragmen yok aku bosalmıs sanırım.sonra acıl ısım olmasa yol yardımını cagırıp adamlardan hıncımı alacaktım ama yegenım otobusu kacırcak dıye ıs başa düştü.tek basıma sabahın korunde kımsede olmadıgı ıcın arabayı bayırın basına kadar ıttırdım bı 200 metre cıvarı kan revan ordan bayıra saldım 2010 model 5 aylık 4800 km de olan ve 35 milyar verdıgım kusursuz corollamı vurdurdum calıstırdım.ilk defa bole bısey yasadım.senelerce ve bırcok arac kullandım hıc basıma gelmedı boyle bısey.ha bı askerdeyken sofordum transıtımı arada bı vurdururdum.bu arada aracta akuyu yıcek hıcbısey acık bırakmadım cunkı ınerken cok dıkkat ederım bu tarz seylere.aractan ıyıce sogudum kredıyle almasaydım satardım.akunun bosalması aracın calısmaması ne demek arkadaslar ya acıl daha acıl bısey olsa.hafta ıcı servıse gıdıyorum detayları burda yazıcam fakat yazık keske grandepuntomu satmasaydım.22 mılyara aldım ama su an kı arabamdan cok daha ıyımıs kıymetını bılmemısım.belkı su an asagı ınsem calıstırsam yıne calısmıcak.yorumlarınızı beklıyorum neden olmus olabılır ne yapmalıyım kızayım mı uzuleyım mı kredısıyle bırısıne mı vermeye calısayım.zaten borcu bıter bıtmez yallah toyota bıdaha mı Allah gostermesın (diğer corollaları kotulemıyorum arkadaslar sahıplerı memnun olabılır sadece toyotadan aldıgım aracım ıcın yazıyorum bu olumsuzlukları cevap yazarken buna dıkkat edelım lutfen)
Toyota Club Türkiye
«
:
Ekim 24, 2010, 21:14:17 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 999
Model Yılı: '95
171 kere teşekkür etti
352 kere teşekkür edildi
Ynt: çıkamadım senle bu yola,,toyota
«
Yanıtla #1 :
Ekim 24, 2010, 21:21:52 »
Ali bey öncelikle inşallah yetişmişinizdir. Yalnız ya sizde bir sorun var yani bir sekilde aküyü tüketmişiniz yada akü fabrika çıkışı hatalı . Benim 2002 corolla vardı 2010da orjinal aküsünü değiştirdim oda tesisat taktıgım için . 8 sene 1 akü sizce nasıl gitmiş olabilir ? orjinal aküsü . Bence sizin şansınıza gelmiştir. Sonuçta kul yapısı . Bu kadar arabadan soğumak gerekmez tabi benim fikrim.
http://etna81.blogspot.com/
AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <--> Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <-->
https://goo.gl/JM6Hqh
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: A+
Kilometre: 257500
Model Yılı: '01
395 kere teşekkür etti
376 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ekim 24, 2010, 21:25:49 »
Bizimde yazın ortasında bitti ve 1 gn önce 2-3 dk civarında çalıştırıp bırakmıştım 1 gün sonra cam dahi açılmıyordu sadece takviye yapıldı hala devam ediyoruz oyüzden bi akü yüzünden 2010 model araçtan soğumak aşırı derecede saçma geldi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp
BENZİNLİYDİ
Artık Prins Technomaxlı
Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
2011 Auris Sport
Araç: Auris
Kilometre: 54000
Model Yılı: '11
120 kere teşekkür etti
222 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ekim 24, 2010, 21:34:18 »
bizde tam tatile giderken bitmişti. biz 2 sefer vurdurduk arabayı ve gittiğimiz yerde değiştirdik. bi akü bitmesiyle herkes bi markadan soğusaydı millet arabaya binmezdi. sonuçta bu akü toyotanın yaptığı bi akü değilki...
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: AB+
«
Yanıtla #4 :
Ekim 24, 2010, 21:44:42 »
yetiştim ama mehmet kardeşim ne bıleyım sıfır araba bınıyosun calısmıyor.bı araba bı ınsanın moralını daha nasıl bozabılır kı.2.vıtese gecıslerde aracı sallıyor(yokus yukarı genelde) cam dugmelerınden hava sızdırıyor.kemer yerlerınden butun yol boyunca ses yapıo 3. vıtes arac yukluyken 3000 devırde motordan bı ıslık sesı yukselıyor.yanı aracla bu sorunları yasarken bıde sabah sabah araç vurduruyoz yollarda.bılıyorum bu her fırmada olabılır ama hepsı bı anda benım aracta.15 mılyar nakıt verdım alırken yanı deseler 13 vereyım odedıgın 5 aylık kredıyı helal et.cıddı verecegım aracı.cok hevesle ozenerek aldık sakınan goze çop batar bıze batmaktan fazlası oldu sanırım.diğer arkadasa cevap olarak ta sunu soyleyım aracın saygınlıgı kontagı cevırdıgın an calısması ve bunu yıllarca surdurmesıdır.bız buyuklerımızden hep boyle ogrendık.yolda tıkırtı gelır zamanla sorunlar cıkar onlar daha baska seyler.gıdersın yaptırırsın ama dusunsene esınız hamıle acıl gece cıktınız hastaneye arac calısmıcak ne demek ya.var mı bole bısey.yanı demek ıstedıgım aracta sorunlar tabı cıkar ama bı arac her an yurumelıdır ben daha oncekı aracımı karda 1 ay bıraktım da 1 ay sonra bındıgımde saat gıbı calıstı.yukardada yazdım bı tane derdım yok aracla bı suru problem cıkardı 5 ayda.trilyonerde degılız beyenmedım yenısını alalım da dıyemıyoruz.aracından soguyan arkadaslar ne demek ıstedıgımı ıyı bılır.bı kere sogursan o iş bıtmıstır.hep huzursuz olursun.şimdi o kadar işin gucun içinde gıt arabayı servıse bırak servıs desınkı kacak olabılır kontrol etcez yok aku degıscek.bunlarla urasmak ıcın mı 0 araba alıyor mılletımız.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Mesaj Kaygısına Son
Araç: Auris
«
Yanıtla #5 :
Ekim 24, 2010, 21:47:52 »
Geçmiş olsun. Eğer sorun çok derin değilse bir akü için bu kadar kızmaya değmez. Boşverin.
Teknik kısmından anlamam ama birşeyler (lamba vs.) açık kaldığı için bitmişse suç toyotanın. Bundan önce bir mesajda daha yazdım. Çok basit bir sistem olan kapıyı kilitleyince far, cam vs. kapatan bir sistemi böyle bir markanın kullanmamasını ben anlayamıyorum. Millet doğana şahine taktırıyor bu sistemleri. Maalesef bizim araçlarda gerekli alt yapı olmadığı için biz onuda yapamıyoruz. ECU su mu uyumlu değilmiş ne..
Öyle bişeyler.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '02
«
Yanıtla #6 :
Ekim 24, 2010, 22:06:56 »
Ali Bey öncelikle geçmiş olsun..
Bende akü problemi nedeniyle 2-3 defa yolda kaldım.
Benim kalma sebeplerim tamamiyle kendimle alakalı. Ben park-teyp-dörtlüler uzun bir süre açık unutmuştum, o yüzden yolda kalmıştım.
Ki tüm bunlar benim hatam olmasına rağmen, ben bile 13 yıllık arabadan soğumuştum.
Sizinde soğumanız normaldir yani.Sizi çok iyi anlayabiliyorum..
SIU Corolla T-Sport
(Gizli Üye)
TcT Onaylı Firma
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 12000
Model Yılı: '15
1041 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ekim 24, 2010, 22:31:12 »
Ali bey geçmiş olsun benim başımada bir ara carismam varken gelmişti farlarını açık unutmuştum arabanın ve araba otomatik olduğu için vurduramadıkta Allahtan bir alışveriş merkezinde gelmiştide hemen ordan yeni akü alıp yolumuza devam ettik.
Arabandan soğuduğunu belirtmişsin bence akü için arabandan soğuman bana biraz saçma geldi umarım birdaha aynı sorunla karşı karşıya kalmassın. Tekrardan geçmiş olsun.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: